Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne zbog projica i ludaje, već zato što joj se sve zalepilo za korpice i nije se ispeklo :evil:

:think:
mislis svaki fijasko u kuhinji te podseti na mene?
ja nemam taj problem,koristim silikonske otrovne korpice,tj silikonski pleh za mafine
vidim danas riba:)
i kod mene(samo za mene)skusa na povrcu

:rotf: :rotf: :rotf: Sa tobom je život neverovatno zabavan!

Za ručak podvarak, sa domaćim ljutim, dimljenim kobasicama. Mljac.

mora da sam to napisala vec,kad sam kupovala te korpice kod kineza,kaze neka zena sto je prolazila,nemojte to kupovati,to je otrovno,a ja njoj,ne brinite gospodjo,iz toga jedu samo moja deca,ja necu jesti sigurno .zena je ostala skamenjena i otvorenih usta :roll:

Ja skusu ubacim u kesu za pecenje, moze i preko tanko secenog krompira, prelijem maslinovim uljem,. Prethodno skusu zacinim, prelijem limunom, ubacim lisce persuna.
Meni ne smeta njen jak smek, ali kad se ovako pece manje se oseti u kuhinji.

Ja skusu ubacim u kesu za pecenje, moze i preko tanko secenog krompira, prelijem maslinovim uljem,. Prethodno skusu zacinim, prelijem limunom, ubacim lisce persuna.
Meni ne smeta njen jak smek, ali kad se ovako pece manje se oseti u kuhinji.

pa jel onda nje vise kuvana, nego pecena?

ja sam pre godinu dana pekla filete skuse u rerni deci i morale smo da se iselimo iz stana na nekoliko dana :(
juce sam bila na putu i jela sam neku oradu i rukolu

sad, znam kako su tu oradu spremali, al se mislim, a gde cemo mi da zivimo ako nam tako spremim ribu
mislim da cu ribu u kuci jesti samo na leso

u stvari, ja i ne smem skusu :zskace: samo belu ribu..
e sutra bih mogla kuvanu skarpinu :ok:

da te pitam tako iskusnu, kako ti od te skuse posle provetris stan?
to mi je najveci problem za ribu :think:

Uporedo sa skusom stavis serpu vode i malo alkoholnog sirceta da vri, pokupi mirise provereno. I na sto jacoj temp., a sto krace je peci. :)
Smrdljivica, ali mi je medju omiljenim ribama...

Danas je izgleda dan za ribu. Kod nas: pastrmka, celer ala pomfrit, zelena salata i heljda.

sto me ne pitas nesto drugo ovako iskusnu? :lol:
meni skusa ne smrdi,tako da ne umem da ti odgovorim.normalno otvorim prozore i terasu

ni meni isto...kada je kod mene bio majstor i poceo da mi sikce sto sam przila ribu. ja reko bolje onda nista nemojte da radite, da ne umrete od przene ribe. nema sta meni ko da odredjuje u mom stanu. pazi molim te, da mi odredjuje sta cu da jedem. siqter. meni miris ribe ne smeta, sta vise przena riba me mami da jedem i otvara mi apetit.

isto otvorim prozor i cao...a ja inace cesto otvaram prozore, jer sam pusac.

Jela sam nesto slicno...ustvari deluje mi slucno. Samo je krompir umesto u beshamelu bio u "umaku" od kajmaka i mleka, i svakakvih zacina.
Ukusno. Ali mi je trenutno za izbegavanje.
Zato danas falsh pomfrit. (celer) Meni je ukusan, i ko god ga proba, da li zbog promene ili sta, kazu-super. :) Bas brzo bude gotov. (samo je gnjavaza dok se ocisti i nasece...sifra- tup noz. :rumenko:)
Pogledajte prilog 322193

Jela sam nesto slicno...ustvari deluje mi slucno. Samo je krompir umesto u beshamelu bio u "umaku" od kajmaka i mleka, i svakakvih zacina.
Ukusno. Ali mi je trenutno za izbegavanje.
Zato danas falsh pomfrit. (celer) Meni je ukusan, i ko god ga proba, da li zbog promene ili sta, kazu-super. :) Bas brzo bude gotov. (samo je gnjavaza dok se ocisti i nasece...sifra- tup noz. :rumenko:)
Pogledajte prilog 322193

pece se...to ce ocigledno biti vecera.
jela sma ovo kod drugarice, i lepo je, ali i jako...masno i slasno mljac. da ne bude da ja nista mastovito ne kuvam. :lol:

- - - - - - - - - -

a celer jedem ili iz supe ili ziv.

Jesu borovnice smrznute ili brane tamo negde na Kopaoniku? Ja sam jesenas merkala na pijaci, pa na kraju nisam kupila, nisam znala tačno šta bih s njima, kao da ne bih našla neki recept.

smuti, sejk
meni su preslatke i malo su previse bazne da samo sa njima pravim kolac, pa uvek dodam ili maline il visnje
tart, pita, onaj kolac sa masnim testom..nema gde ne mozes da ih ubacis
al su mi za chees vrh!
i ja sam kupila na kopu pre par godina desetak kg, pa u friz..nama je to nestalo za jednu sezonu

Znam da može svašta, ali nisam nikad pravila... Baš sam imala u vidu neki tart. Znači, šta god da praviš, ti dodaš maline ili višnje?
borovnice su same po seb neutralnijeg ukusa..ja volim intenzivnije kiselkastji pa zato dodajem
Ovo su kopaonicke borovnice, brane po sumi tamo, I imaju ukus, nisu vodene, sitne su I nisu ko ove sto se kupuju....

pa i ove sto sam kupila su te divlje samonikle sitnije i aromaticnije su od onih hibridnih sto ih prodaju kod nas na pijaci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back