Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da jeste malo. I skroz mi se ne slažu recept i slika, jer kao Rada, i ja se pitam kako je žuto, kada ne idu jaja. Ali da ne lupetam, pošto ima ko je pravio, i kaže da je super, ti onda pravi tako.

i moje su ispale zuckaste bez jaja.

uvek ispadne zuckasto od pecenja. ima onaj recept za kiflice sa sirom...koliko brasna toliko margarina i isto sira. i to sve se izmesa ispreklapa kao lisnato testo, ostavi u frizideru i tako 3 puta. onda se prave perece. e ja to pravim sa modlicom za te sapice i budu zute, iako nema jaja.

- - - - - - - - - -

ovo moze da se puni i slanim...izbacis vanilin secer i onu kasiku secera i stavis so.

Ih, bre, žene, kako ne umete da procenite kol'ko je 5cm? Izgleda da se razumete samo u veće od 5cm...:rumenka:

Stoti put ću ispričati priču koju sam čula na ulici, idući iza jednog dede sa unukom. Pita unuk dedu koliko je to kubik vode, a deda će njemu: -Pa, oko 300 litara. :dash:

Mom pok. bratu od tetke je danas 15 godina. Za njegovu dušu sam napravila grčku baklavu sa rogačem i orasima. Najjednostavnije punjenje, pa umotano na trouglove. Ne mogu sad da slikam, u rerni su još.

posto dive hara po sloveniji danas,ja cu da je zamenim sa ruckom :mrgreen:

sa kolacima sam se nagnjavila,jer mi je bila drugarica sa jako interesantom pricom,ide u pariz ,3 nocenja sa doruckom i avionski prevoz sa svim taksama samo 240e,a ja slusajuci nju,prepunila sam svaki krug,pa kad je trebalo da se preklope,i to pocelo da curi,morala sam svaki da praznim :(
uglavnom,ovako izgledaju nepeceni(malo dronjavo...)

Pogledajte prilog 322110

neam zivaca ovih dana nesto da sklapam te skoljkice, zavijutke i slicne zaebancije
sinoc sam nakon peha s karticom (koju tek moram ic odblokirat...)
brzindki sklepala cokoladni kao kuglof i cao
veceralo se bahato, doruckovalo i ostao jos jedan komadic
za rucak onaj podvrak od jucer
nisam se dzabe drndala s njim :P

super ti izgleda.ja sam ostatak podvarka od juce bacila u djubre,jer mi nije bio nikakav.necu vise nikad praviti od ribanca,lepsi je i socniji od seckanog na krupnije kocke
i necu ga vise ispirati
to da zapamtim za sledecu godinu kad se odlucim za podvarak:mrgreen:

super ti izgleda.ja sam ostatak podvarka od juce bacila u djubre,jer mi nije bio nikakav.necu vise nikad praviti od ribanca,lepsi je i socniji od seckanog na krupnije kocke
i necu ga vise ispirati
to da zapamtim za sledecu godinu kad se odlucim za podvarak:mrgreen:

ma, samo nije trebalo da isperes
i ja se dvoumila oko toga...kao probala kupus...
na kraju me cista lijenost spasila
i poslije kazu ne valja bit lijen...ma nemoj...:lol:

Stavi i dve, tri, pet, otkud znam. Ja inače pravim slatke kolače i torte, jer mi tako volimo. nekom je možda dovoljno ovo što se pospe šećerom u prahu posle pečenja, nama ne bi bilo. Ja i u vanilice stavim prilično šećera, i u šapice, u keks na mašinu, u sve što liči na ovaj kolač.
Pravim slicne kolace,testo je sa kvascem i u kolac ide samo 1 kafena kasicica secera,koliko da se digne kvasac. Meni se svidjaju, ja ne volim preslatko, taman mi je dosta sto je samo uvaljano u secer u prahu i koliko je sladak pekmez ( a domaci je, stavim na 1 kg voca 100 grama secera tako da i on nije sladak)
Ali o ukusima ne vredi raspravljati :D .Ko voli sladje nek jednostavno stavi vise secera
Ja inace kad dobijem novi recepr odmah za trecinu najmanje smanjim secer i najcesce mi i tako bude preslatko :)

to smo na kraju dali kozi,a mi smo posteno jeli :mrgreen:

to je slikao kad je bio kod mene na slipoveru:mrgreen:

Joj, tako lep rucak, steta ...
Ono, volim i ja i "posteno jesti" ali volim i ovako nesto

A stolnjak je divan, tako crven ulepsa kuhinju, odmah mi sve veselije kad je na stolu, ne mora da se pegla a svaka fleka ma koliko masna obicnim pranjem nestane

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back