Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mom mlađem detetu danas 17. divan dan. :heart: Rekao je: neću kinder, neću cvetnu livadu, neću doboš ni slučajno, a ostalo, pravi koju hoćeš. I bila kidi sa malinama, nisam je pravila odavno.

2m5j90m.jpg

...neka je sa srecom detetu, da je zivo i zdravo:heart::super::vatromet:

...a torta je taman po mom ukusu...fenomanlno izgleda, ukus ne bih ni kometarisala, taj je najbolji:D

za hleb nemam pojma,ali ja uvek kupim kilo mesa na veliku glavicu kupusa koja ima preko 2 kg.kad izdinstam meso u njega ubacujem jaje,pirinac i na jako sinto seckane kockice suvog mesa,negde oko 400 g.moja mama je uvek pravila sa suvom prsutom,al meni je preskupa.e sad koliko ces komada dobiti zavisi od toga kolike sarme pravis.moje su prave vojvodjanske,kao macija glava,jedna pa se preliva iz tanjira :lol:
dobijem oko 20 komada

mene nesto drugo zanima.muz stalno kuka kako samo pravimo kolace koje on ne voli,a on bi nesto kremasto pudingasto...:roll:
hocu za sutra da napravim mafine sa cokoladom i posebno sa jabukama,a interesuje me jel moze da se napravi posebno puding,pa da se u modlu uspe malo mase za mafin,pa malo pudinga od vanile,pa opet masa za mafin,pa da se ispece?

za hleb nemam pojma,ali ja uvek kupim kilo mesa na veliku glavicu kupusa koja ima preko 2 kg.kad izdinstam meso u njega ubacujem jaje,pirinac i na jako sinto seckane kockice suvog mesa,negde oko 400 g.moja mama je uvek pravila sa suvom prsutom,al meni je preskupa.e sad koliko ces komada dobiti zavisi od toga kolike sarme pravis.moje su prave vojvodjanske,kao macija glava,jedna pa se preliva iz tanjira :lol:
dobijem oko 20 komada

mene nesto drugo zanima.muz stalno kuka kako samo pravimo kolace koje on ne voli,a on bi nesto kremasto pudingasto...:roll:
hocu za sutra da napravim mafine sa cokoladom i posebno sa jabukama,a interesuje me jel moze da se napravi posebno puding,pa da se u modlu uspe malo mase za mafin,pa malo pudinga od vanile,pa opet masa za mafin,pa da se ispece?

...napravi mu sne nokle....to je kremasto i vanilasto...i tako, nema ko to ne voli...ustvari ima, oni sto vole iskuljucivo suve kolace...

Može, ali će i puding da se ispeče u mafinu, i to opet neće biti kremasto. Mislim, i ti si našla da praviš mafine nekom ko hoće nešto kremasto. :roll:

Pošalji ga kod mene na tortu. Pa ako mu se svidi, može i da ostane. :manikir:

cuti bre,nikad ne otvaram ovu temu pred njim ako vidim da si ti pisala.
drzim ga u ubedjenju da ni jedna normalna zena vise ne pravi te kremaste torte,da se sa tim zavrsilo kad su nam pomrle babe:mrgreen:

- - - - - - - - - -

...napravi mu sne nokle....to je kremasto i vanilasto...i tako, nema ko to ne voli...ustvari ima, oni sto vole iskuljucivo suve kolace...

pa to...ne volimo ni ja ni deca.a bas samo za njega da se bakcem... :(

cuti bre,nikad ne otvaram ovu temu pred njim ako vidim da si ti pisala.
drzim ga u ubedjenju da ni jedna normalna zena vise ne pravi te kremaste torte,da se sa tim zavrsilo kad su nam pomrle babe:mrgreen:

- - - - - - - - - -

pa to...ne volimo ni ja ni deca.a bas samo za njega da se bakcem... :(

...a za sebe svaki dan poseban rucak mozes da pravis i nije ti muka...ccccc...:P

...pa napravi mu malo, ne moras od litar mleka...a i sto da ne bar ces biti mirna dan, dva ako osmah sipas u manje cinije...

Mom mlađem detetu danas 17. divan dan. :heart: Rekao je: neću kinder, neću cvetnu livadu, neću doboš ni slučajno, a ostalo, pravi koju hoćeš. I bila kidi sa malinama, nisam je pravila odavno.

2m5j90m.jpg

:rodjendan:
Srecan rodjendan detetu

Укус ће бити сасвим ОК ако дисквалификујеш хлеб, a чварке једеш само уз кисели коопоос, јер у комбинацији коју си навела хлеб те директно шаље на:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/589330-Podrska-za-dijetu-2

Ja sam vec tamo :mrgreen:

A jedem ja njih i bez hleba - kad god prodjem pored stola ( a svaki cas skoknem do kuhinje) ja ubacim cvarak u usta

Zd srecan rodjys sinu, joooj, meni se sad jede slatko a ovde bukvalno nemam nista, a vala bi tu tortu smazala....
Ja sam na ovu kilu mesa, imala I glavicu luka vecu, sargarepicu, pirinac, slaninicu, dva cens belog, kupus nas, glavice veeelike, ispade na kraju 18 komada sarmi I to ne onih sicusnih... Js pojela jednu :-D dragi dve, plafon :-D

Meni su imali ukus kao princes krofne, stavila puding sa ukusom slatke pavlake.
http://www.coolinarika.com/recept/958763/

Oooo, kol'ko ste već ispisali novi nastavak teme! Nema me pola dana i svašta se desi.

Domaćice, srećan ti sinu rodjendan, da je živ i zdrav i još puno rodjendanskih torti da mu praviš.

Ja sam danas pekla pastrmku u rerni (4 komada, za svakog po jedna), i super je bila ukusna, samo sam je posolila i stavila malo onog specijalnog začina za ribu. Ali mi se zalepila za tepsiju, pa joj se skinula ona koža, nikako nije izgledala, ali ukus, mljac. Svašta sam probavala i definitivno važi ono pravilo: manje je više. Što manje dodataka, bolje. Uz to baren krompir, preliven puterom i posut peršunom i onaj univerzalni preliv za ribu: beli, luk, peršun, sok od limuna i maslinovo ulje. I prokelj samo obaren, meni je to super, ali niko drugi nije hteo ni da proba. I ne mora. Mogu ja i sama.

Sad se nešto mislim da pravim neke kolače...

Malo sam se igrala večeras. Zamesila sam "plemenito" testo neznajući šta ću s njim, a onda mi pade na pamet da probam ovo

30sga37.jpg

Bilo malo fila u frizu od Rozen torte ostalo, pa sam iskoristila

w2k6pt.jpg

e ovo sam bas juce gledala, toje ina zvezda sa nutelom
lepo izgleda i lepo ti je ispala
meni su najlepsi oni poslednji kadrovi kad je celu razgrabe za minut :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back