Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas je sarma torta i ruska "obave, na" ...desilo se par puta da je nesto i od toga fslilo, al je bilo ng kad se nije znalo sta sa toliko hrane. Ma samo neka su svi zdravi, pa cemo lako. Jos nismo pricale na tu temu, ima vremena.

za sada sam samo izmarinirala ramstek, a sta cemo za rucak pojma nemam

108540951020398333828277-1.jpg

placinke i domaci dzem od sipuraka!

- - - - - - - - - -

2 blok45

prvi recept mi izgleda bas kao pravi rum punc. verovatno cu tako nesto da spremim

drugi recept izgleda zbog vina avanturisticki! jes. pa, dobro. spremicu i njega sledecom prilikom.

super si ti!

Probacu i ja obe varijante, pa ću ako se otreznimo do N.G praviti bolju:ok:
Javljam u svakom slučaju kako je ispalo;)

@tema: belo pileće u sosu od pavlake sa taljatelama. Uz ovo ne volim nikakvu salatu, ali za one koji žele-turšija.
Desert: mooooj omiljeni Josifov kolač:heart:

jel ubacujete nesto u krompir pire? i kako?

npr kackavalj?

zavisi, moze maslac i mlijeko ili mileram
mi vise volimo s mileramom - dovoljno je masan, a nije prekiseo kao recimo pavlaka
ili bljutav kao mlijeko
dodas u vruce dok miksas ili mijesas
ima i varijata da ociscene kockice krompira skuvas u vodi i maslacu
pa pustis da voda ispari
od toga moze i pire, a takav krompir je sjajan i posluzen takav, bez misanja
jer upije maslac i njegovu aromu
samo malo posolis

• Podržavam
Reactions: 27E
zavisi, moze maslac i mlijeko ili mileram
mi vise volimo s mileramom - dovoljno je masan, a nije prekiseo kao recimo pavlaka
ili bljutav kao mlijeko
dodas u vruce dok miksas ili mijesas
ima i varijata da ociscene kockice krompira skuvas u vodi i maslacu
pa pustis da voda ispari
od toga moze i pire, a takav krompir je sjajan i posluzen takav, bez misanja
jer upije maslac i njegovu aromu
samo malo posolis
...i malo dodaš narendan muskatni oraščić:ok:

Sir u sustini volim svugde da dodajem, ni gulas ni paprikas mi nije zadovoljstvo ako nema sitnog sira da ubacim unutra sa testeninom, jedino tako mi je pravo zadovoljstvo.
I naravno biber i gomilica tucane ljute paprike.

ma, jednom sam video,i jeo, kada su u pire ubacili kackavalj. doduse u amsterdamu

nemo da si duduk, ako ne sto ne znas ne znaci da ne postoji i da ne valja

Ima svakakvih kmbinacija....dodaju čak slačicu ili senf, ali lično najvolim klasičan sa mlekom i puterom.
Probala sam i sa muskatnim da pravim, pa ukućani nisu hteli ni da ga pogledaju:roll:...kažu nije ti ovo kolač ili žito....sve je stvar navike;)

MM na primer uvek doda senfa u svoj i promeša, njemu je tako najpikantniji.

- - - - - - - - - -

Sir u sustini volim svugde da dodajem, ni gulas ni paprikas mi nije zadovoljstvo ako nema sitnog sira da ubacim unutra sa testeninom, jedino tako mi je pravo zadovoljstvo.
I naravno biber i gomilica tucane ljute paprike.

Sir, naročito punomasni kačkavalji jesu svuda divan dodatak i daju šmek svakom jelu (naravno gde idu), ali su jako nezdravi za organizam i posle par dana natrpanih kačkavaljem ili punomasnim belim sirom, primetim da mi izađu bubuljice:think:

Inače sam strasveni zaljubljenik u sireve svih mogućih vrsta i porekla i to mi je ultimat kombinacija za dobru klopu-plata sira i dobro vino:zper:

jel ubacujete nesto u krompir pire? i kako?

npr kackavalj?

...krompir pire nije ako nema putera/margarina (ko sta kupuje) i mleka naravno...e sad ja uvek dodam jaje, to mi je ostalo iz vremena kad mi je starije
dete odlucilo da ih ne jede...dan danas kad sam kod njih tako pravim, sebi bez jajeta....i to je to...
..sve ostalo su varijacije, a sigurno ih ima bezbroj..po zelji i ukusu...i naravno onom sta se nadje u frizideru...

moja drugarica obavezno doda beli luk
preukusan je, ali posle nisi za druzenje :)
Дружење је превазиђено.:mrgreen:
Елем... ја кад метнем шуЊке, сланине, кобаЈсице, урке, пршуте... на штанглу да се оцеде/осуше испод ставим ону сјајну глатку трговачку хартију с које после само ножОм скинем мас'.
Ту мас' после користимо уместо путера, или с путером, а некада на треници уситнимо црнА лукА и пропржимо на споменутој масти, па сунемо у пире.
Буде::zaljubljena:

...krompir pire nije ako nema putera/margarina (ko sta kupuje) i mleka naravno...e sad ja uvek dodam jaje, to mi je ostalo iz vremena kad mi je starije
dete odlucilo da ih ne jede...dan danas kad sam kod njih tako pravim, sebi bez jajeta....i to je to...
..sve ostalo su varijacije, a sigurno ih ima bezbroj..po zelji i ukusu...i naravno onom sta se nadje u frizideru...

Užasss! To je radila moja mama, jer ja nisam volela jaja ni na koji način, pa ih je ubacivala gde god je stigla, čak i u puding:roll:....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back