Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
eee, tako to krene
daj mala poruke na profilu
pa, daj mala e-mail
pa, baci mala broj fona
pa, mala, ajd na kafu
pa, skini mala gace
i tako unedogled :roll:

:zcepanje: :zcepanje:
ja cu sada da se stidim u cosku, meni dalje od fejs nisu stigli sa ponudama, dal zato sto ih odmah otkacim dal iz nekih drugih razloga neka bude misterija :flert:
samo me jedan prejjebo, naucih na tezi nacin :zcepanje: zekim se malo

cek da ne bude da samo spamujemo, evo pricamo i o hrani

munchmallow-105g.jpg

:zkez:

cek da ne bude da samo spamujemo, evo pricamo i o hrani

munchmallow-105g.jpg

:zkez:
nasla sam recept za ovo, na jednom forumu
i to izgleda da je dobar, pravile su dve, tri cure i svidja im se
pa cu probati
keva me natovarila sa domacim jajcima, jbt ne znam sta cu s njima, imam 40 komada z:mrgreen:
a super je jer ovde ne ide tona secera i zelatina... ovako nesto je ok :)
prenosim originalni recept
Umutiti 6 žumanaca sa 9 kašika šećera. Tome dodati 2 dl hladnog mleka, 1 dl ulja, 3 kašike kakaoa, pola praška za pecivo i 6 kašika brašna. Umutiti, izliti u kalup prečnika 28cm i peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
- Umutiti 6 belanaca, pa im dodati 9 kašika šećera. U šerpi ušpinovati 8 kašika šećera sa 5 kašika vode pa polako dodavati u belanca, ne prekidajući mućenje. Preliti preko kore i sušiti u rerni na 120 stepeni oko 15 minuta. Preliti glazurom od čokolade. Ja sam imala samo čokoladu sa lešnikom, pa sam nju stavila. Prijatno!

juce kimeska klopa, delom kineski mix frikomov, delom domaca radinost-komadici svinjetine pre toga stajali u soja sosu i povrce sto se zateklo u frizideru
na to dodala kupovne junk nudle sa onim njihovim kancerogenim zacinima, a moz i sa pravim pirincanim nudlama, al mi ove debele nekako vise pasu uz ovu kombinaciju
http://tinypic.com/view.php?pic=30cws8x&s=8#.UujuSPso_Gg
http://tinypic.com/view.php?pic=10o4n05&s=8#.Uujupvso_Gg

jel to indukcione ringle?

ja danas pravila isto neku varijaciju na temu kineza, samo sa pirincem...

nasla sam recept za ovo, na jednom forumu
i to izgleda da je dobar, pravile su dve, tri cure i svidja im se
pa cu probati
keva me natovarila sa domacim jajcima, jbt ne znam sta cu s njima, imam 40 komada z:mrgreen:
a super je jer ovde ne ide tona secera i zelatina... ovako nesto je ok :)
prenosim originalni recept
Umutiti 6 žumanaca sa 9 kašika šećera. Tome dodati 2 dl hladnog mleka, 1 dl ulja, 3 kašike kakaoa, pola praška za pecivo i 6 kašika brašna. Umutiti, izliti u kalup prečnika 28cm i peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
- Umutiti 6 belanaca, pa im dodati 9 kašika šećera. U šerpi ušpinovati 8 kašika šećera sa 5 kašika vode pa polako dodavati u belanca, ne prekidajući mućenje. Preliti preko kore i sušiti u rerni na 120 stepeni oko 15 minuta. Preliti glazurom od čokolade. Ja sam imala samo čokoladu sa lešnikom, pa sam nju stavila. Prijatno!

da pa to je taj standardni sa kratkim susenjem belanca
sa zelatinom je glupost nije to to, ovo je originalna kucna fora :D

:super:

vidi afro ovaj rucni rad..i bezi na zlatibor!!! jeftinije ce da te kosta :lol:

....axaxxa...eee koliko sam ja tih pita razvukla nema im broja, a sad nemam ni sto na kome bih mogla to da izvedem...a sto se zlatibora tice,
mislim da od toga nece biti nista...doci ce veliko dete kod majke svoje...nije bila ovde od proslog oktobra, sad ima odmor pa neka i ona malo
uziva:heart:....iako znam da ce najmanje biti kod kuce, meni ce dusa biti puna samim saznanjem da je tu i da cu je videti bar dok spava...

ooooooooooooooooooooooo - ti nesto ne umes da spremis???

meni su super..neopisivo ukusne..mnogo, mnogo ukusnije nego od kupljenih kora
jedini sto ne sucem cesto..jednom godisnje, eventualno dva puta i dovoljno..

Nije fora da li ja umem ili ne umem. A umem. :zkez: Nego se meni ne dopada. Svi ostali kažu da je neuporedivo kada razvlačim kore i kada ih kupim, samo je meni lepše sa kupovnim korama. :(

Данас чорба од сувог меса, кромпира, бораније, мало парадајза, белог лука...

Уз то пита.

Опет ћу се преждрати :besna:

Ако будем добре воље, предвече спремам ванилице.

Gle recept neki konacno ... i to na temi o kuvanju... zamisli :eek: :pop2:
ti, kao mod, treba da ovde siris duh prijateljstva, a ne da zvocas..znas kako razmena recepata ide i u realu, nije samo suvo prosipanje sastojaka i merica, vec uvek padne i neki socan trac...:malav:

jel to indukcione ringle?

ja danas pravila isto neku varijaciju na temu kineza, samo sa pirincem...
nije indukcija, obicna staklokeramika
ja ne volim pirinac, sem integralnog, a on mi uopste ne ide uz kinesku hranu, tako d auvek zavrsim sa nudlama

elem, za moju drugaricu divku, ona zna zasto :lol:
njegovo velicantsvo KADAIF:

samo sam ga odmrzla, probala da uvijem u gnezda, posula orasima, lesnicima, pistace sam sve pojela od prodavnice do kuce :rumenko:, zatrpala puterom, ispekla da porumeni, zalila socom od secera, vode i limuna i stavila da se hladi
ukus mu naravno nije bio ni preneti kupljenom u turskoj :(

http://tinypic.com/view.php?pic=2csjse9&s=8#.UuoLmPuXubM
http://tinypic.com/view.php?pic=flk4rt&s=8#.UuoLuPuXubM
http://tinypic.com/view.php?pic=oa66ft&s=8#.UuoL0PuXubM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back