Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da budem iskren meni je ovo jedna od najbitnijih stvari u kuhinji :)
imam bas ovaj model

d0dcbf21cc69c7bd3234490786cbac5f_63833_1.jpg

odlican za brzo spremanje mesa a takodje i odlican za podgrevanje a i za sendvice je neprevazidjen..a i grilovano povrce

ima onaj moj, stari model neki nemacki, da kucnem u drvo radi sve ok
al ga samo za sendvice koristimo, oni su ranije kobasice
nesto mi se meso tu ne sprema sve se tripujem bice zivkasto
jel bude?

Mi u kući volimo grilovano povrće (tikvice, luk, papriku, pečurke, patlidžan). Jedemo ga klot ili od njega napravimo salatice, lazanju ili musaku. Recimo kada spremam musaku od tikvica, tikvice ne pohujem već izgrilujem. Volim i piletinu pečenu na gril tiganju. Samo što najpre mora da odstoji u marinadi.
Šta znam, stvar ukusa i navike. Kad god ne znam šta bih za ručak, bacim povrće i piletinu na gril i :zjede:

a to pilence bude zivkasto?
nekako mi ne ide u glavu da to cudo moze da ispece ko rerna il pravi tiganj sa poklopcem
naravno ukus, ko sta voli

ima onaj moj, stari model neki nemacki, da kucnem u drvo radi sve ok
al ga samo za sendvice koristimo, oni su ranije kobasice
nesto mi se meso tu ne sprema sve se tripujem bice zivkasto
jel bude?

jooj znam.. da nije rowenta?
ja sam taj imao jos od mojih ni da mrdne..na kraju sam ga bacio jer mi se vise gadilo da spremam u njemu (citaj star 30 godina nikad se nije kvario) a i ploce mu se nisu razdvajale pa je bio problem oko ciscenja..ovome se ploce skidaju i samo "turis" u masinu.

kakvi zivkasto..posle nekog vremena ces se ispraksovati i znaces koliko sta se pece..doduse ja uvek drzim na najjacem..ne palamudim sa onim sta pise u uputstvima koliko minuta na kojoj vatri..roknem najjace i pecem dok nije kako treba :)

jedino povedi racuna kad peces pljeskavice ili krmenadle ili nesto slicno masnjikavo da podmetnes neku posudicu tamo gde curi da ti ne napravi haos..ja to nisam znao kad sam ga prvi put ukljucio :rumenko:

inace i sa ovim..nisi ni svesna kako dobro griluje povrce.

Boga mi jeste :)

sad sam pogledao plocicu.

pise 1800-2200 w
sto ti je u proseku 2kw
ali radi veoma kratko..minut dva uvrh glave pa se ni ne oseti na racunu (barem pretpostavljam)

u ebo te mis...hvala sto si pogledao :zag:
da jedino sto vadi to sto radi 2 minuta, ovo je za ceo sat
e sad ja se slabo razumem al mi logika kaze jel ja mogu da 2kw podelim na 60 (minuta) i da dobijem kolko trosi za ta dva minuta
il sam lupila?
ringla manja vuce 400w, a kuvas dzezvu bogami 15-20 min (veliku, za cajeve)
pa se pitam dodje li jeftinije ovaj tvoj bokal :think:

Pa majka mu stara zbog čega onda prodaju nešto što je štetno po zdravlje? Ne znam kuću (osim svoje pošto je moja mama tvoj istomišljenik) koja nema mikrotalasnu. A i sada me mrzi da guglam kada je prva mikrotalasna pušten au prodaju.

za manje od minutati skuva 1l vode do kljucanja :)
i onda se sam iskljuci sto je jako bitno.
znaci nije za "mlacenje" vode nego roka do kljucanja

meni je inaoko prevelik racun za struju tako da ne znam koliko trosi :)
Ovo bi meni trebalo za caj ujutru. i kad kuvam kafu matorcima.
Uvek kukaju kako mi sto godina treba... a stvarno nam slaba struja valjda ... nemam pojma
imam bas ovaj model

odlican za brzo spremanje mesa a takodje i odlican za podgrevanje a i za sendvice je neprevazidjen..a i grilovano povrce

Ja imam mulineksov. Odlicna stvar!!!
Tu obicno prepecem hleb, ako je od juce,
pravim sendvice, ili nafilujem palacinke pa stavim da se podgreju... mljac

e sad ja se slabo razumem al mi logika kaze jel ja mogu da 2kw podelim na 60 (minuta) i da dobijem kolko trosi za ta dva minuta
il sam lupila?

sad me mnogo pitas :)
po nekoj logici jeste ali ja sam ipak masinac..nisam elektroinzenjer tako da ne smem da tvrdim.

jooj znam.. da nije rowenta?
ja sam taj imao jos od mojih ni da mrdne..na kraju sam ga bacio jer mi se vise gadilo da spremam u njemu (citaj star 30 godina nikad se nije kvario) a i ploce mu se nisu razdvajale pa je bio problem oko ciscenja..ovome se ploce skidaju i samo "turis" u masinu.

kakvi zivkasto..posle nekog vremena ces se ispraksovati i znaces koliko sta se pece..doduse ja uvek drzim na najjacem..ne palamudim sa onim sta pise u uputstvima koliko minuta na kojoj vatri..roknem najjace i pecem dok nije kako treba :)

jedino povedi racuna kad peces pljeskavice ili krmenadle ili nesto slicno masnjikavo da podmetnes neku posudicu tamo gde curi da ti ne napravi haos..ja to nisam znao kad sam ga prvi put ukljucio :rumenko:

inace i sa ovim..nisi ni svesna kako dobro griluje povrce.

nije, neka nemacka marka njihova, nepoznata....dobar je, jak je, i skidaju se poloce za tus :lol:
da i to curkanje mi je palo na pamet
oni su ranije davno jos kobasice na njemu ponekad pa su sad prestali ne znam sto, on je posle selidbe bio na tavanu i zaboravili ga, i ja kroz razgovor jednom reko bas mi se jede spljosten sendvic, kaze pa iam toster al slabo ja to pa ga nisam aktiviro eno na potkrovlju
ja ovako :eek: skidaj, peri mmmmm mljac...sad sam ga navukla :mrgreen:
al meso sve mi trip, a i sto kazes postavi posudu bla bla...mrzi me bre, ja to volim jednostavno, u tiganj poklopim i ne mislim....

imam bas ovaj model

E ovo ću ja obavezno da kupim. Sad sam u procesu pravljenja kuhinje (traje već mesecima, ali biće) i onda ću da dokupim, naravno postepeno, sve što mislim da mi treba. A to je ovo, zatim mikser s posudom što je pile pomenula. Imala sam od svekrve Filipsov, bio je super, ali dotrajao, a ja u tom momentu nisam imala para, pa kupila neki najjeftiniji, samo da posluži. I služi, ali treba mi jači. Pa onu mašinu za pravljenje rezanaca... i sigurno mi treba još nešto, sad ne mogu da se setim.
A imam mikrotalasnu. Ne koristim je mnogo, ali mi je dragocena za ono za šta mi treba. Ja npr. u njoj prokuvam vodu za čaj, pa ne osećam veliku potrebu za ketlerom. I za podgrevanje nezgodnih stvari (sarma, musaka) je nezamenljiva. A od Zadaovoljne Domaćice sam naučila i fil u njoj da kuvam. To je mnogo brže i lakše nego mešati na šporetu ...
Imam i ekspres lonac i to neki stari od svekrve, ne dihtuje baš najbolje, ali opet se u njemu brže skuva supa, pasulj, paprikaš, sarma... imam i 2 cepter šerpe i jedan lonac. Hvala mojoj mami što mi je to kupila. Mnogo su mi zgodni i praktični.
Volim sve te novotarije i male i velike kuhinjske aparate koji ubrzavaju procese i olakšavaju poslove. I pekaricu i secka i blender.....

za manje od minutati skuva 1l vode do kljucanja :)
i onda se sam iskljuci sto je jako bitno.
znaci nije za "mlacenje" vode nego roka do kljucanja

meni je inaoko prevelik racun za struju tako da ne znam koliko trosi :)

pa pishe obicno na dnu, na nekoj naljepnici
kolike je snage kuhalo...
inace, tava jest delmano, ova sto mi je ok...toliko o tome
da se sve svede na preferencije :lol:

a moj top pet sprava bez kojih ne mogu i necu vise u kuhnji je trenutno:

- sjecko, znaci...bez sjecka sam zadnji ochajnik
- pekara, odavno ne kupujemo hljeb, al sto mijesi tijesto...moj zivot je sa pekarom jedna krasna kulinarska bajka
- mikser.
- kuhalo za vodu tj taj bokal..sjajna stvar za nas kavopijce
- sokovnik, ladno cijedjenje...ok, to je perverzija, al moze mi se sad : )))

il sam lupila?
Brkaš 2KW i 2KWh.
Prvo je snaga, drugo je potrošnja(energija)
Dakle on će imati stalno snagu od 2KW, ali će potrošnja za ta dva minuta biti 1/30 deo od 2 KWh.

Poslednja izmena:
E ovo ću ja obavezno da kupim. Sad sam u procesu pravljenja kuhinje (traje već mesecima, ali biće) i onda ću da dokupim, naravno postepeno, sve što mislim da mi treba. A to je ovo, zatim mikser s posudom što je pile pomenula. Imala sam od svekrve Filipsov, bio je super, ali dotrajao, a ja u tom momentu nisam imala para, pa kupila neki najjeftiniji, samo da posluži. I služi, ali treba mi jači. Pa onu mašinu za pravljenje rezanaca... i sigurno mi treba još nešto, sad ne mogu da se setim.
A imam mikrotalasnu. Ne koristim je mnogo, ali mi je dragocena za ono za šta mi treba. Ja npr. u njoj prokuvam vodu za čaj, pa ne osećam veliku potrebu za ketlerom. I za podgrevanje nezgodnih stvari (sarma, musaka) je nezamenljiva. A od Zadaovoljne Domaćice sam naučila i fil u njoj da kuvam. To je mnogo brže i lakše nego mešati na šporetu ...
Imam i ekspres lonac i to neki stari od svekrve, ne dihtuje baš najbolje, ali opet se u njemu brže skuva supa, pasulj, paprikaš, sarma... imam i 2 cepter šerpe i jedan lonac. Hvala mojoj mami što mi je to kupila. Mnogo su mi zgodni i praktični.
Volim sve te novotarije i male i velike kuhinjske aparate koji ubrzavaju procese i olakšavaju poslove. I pekaricu i secka i blender.....

Ja uzela nekog kineza
cek da vidim kako se uove
al super je i odlicna je stvar

sad me mnogo pitas :)
po nekoj logici jeste ali ja sam ipak masinac..nisam elektroinzenjer tako da ne smem da tvrdim.

da znam da si neki tehnicar sta vec, mislila sam da znas, ja vas tako trpam sve u jedan kos, kao znaju oni sve to, a nije realno :D
ako mi je logika dobra ispalo je mnogo jeftinije tj manja potrosnja w sa tim kuvalom nego dezva 15-20min i to mi je ispalo duplo manje po racunici (uzela sam papiric sve po redu :lol:)

e, za toster taj
uzeli neki tristar
u ideji
bio dzabe
oko 3000 din
a velik je i ozbiljan gril skoz
odlicno se pokazao

Brkaš 2KW i 2KWh.
Prvo je snaga, drugo je potrošnja(energija)
Dakle on će imati stalno snagu od 2KW, ali će potrošnja za ta dva minuta biti 1/30 deo od 2 KWh.

uff sad si me sredio pravo ti kazem
cek da procitam jos jednom
1/30 deo od 2kw :think:
bolje da ne pitam otkud to 1/30, ako krenes mi objasnjavas necu skapirati sigurno, tupava sam ja za fiziku
znaci da podelim 2000w sa 30
ili sam lupila?

- sokovnik, ladno cijedjenje...ok, to je perverzija, al moze mi se sad : )))

sokovnik ja ne mogu da uzmem jer me mrzi da ga posle cistim ali sam zato uzeo po preporuci dosta dobru cediljku agruma koja je sjajna (sad ce opet metla siznuti jer vuce 100w mislim da nema jace nna trzistu ali je neophodna ta snaga da bi se dobro iscedilo voce do kore) i od tad samo pijem cedjene sokove.

e, za toster taj
uzeli neki tristar
u ideji
bio dzabe
oko 3000 din
a velik je i ozbiljan gril skoz
odlicno se pokazao

I ja sam uzimala te tristar proizode. Solidni su, s obzirom da im je cena obično najniža u tom momentu na tržištu. Sad imam tristar pekaricu. Potpuno je ista kao clatronic koju sam imala ranije. Ah, sve "jake" firme. Možda ipak sledeću kupim malo bolju. I kod stare i kod ove nove mi se posuda prošupljila.

uff sad si me sredio pravo ti kazem
cek da procitam jos jednom
1/30 deo od 2kw :think:
bolje da ne pitam otkud to 1/30, ako krenes mi objasnjavas necu skapirati sigurno, tupava sam ja za fiziku
znaci da podelim 2000w sa 30
ili sam lupila?
Један тридесети је време од два минута у односу на један сат.
Реч је било да то кувало треба да ради 2 минута да загреје литар воде до кључања, па јел?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back