Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najgenijalnije stvari u kuhinji su: gril tiganj, "krčko" i ekspres-lonac (šerpa). Što se tiče konkretnog kuvanja. Razmišljam da uzmem onaj mikser sa posudom što sam muti i električni bokal.

imam i jedno i drugo...bez ta dva ne mogu da zamislim svoju kuhinju...
i pekaricu za lebac gde pravim razne marmelade...i hleb naravno...

majka mi uzela Metalčeve dve posude...jedan kao Vok tiganj i plitko duboku šerpu koju sam želela...
prezadovoljna sam...Metalac je pored Zeptera moja omiljena marka posuđa...

prvo nije plastika na rucki nego bakelit :)
drugo dobijas rezervne i termostate i rucice.

a ako je nekoj otpalo dno onda to ili nije bio pravi cepter ili je bila fabricka greska i neka zameni..ja sam uz svoje posudje dobio sertifikat o trajnoj garanciji.

i hrana u njemu ne zagoreva.. cepter ili drzi do odredjenog trenutka ili se ugljenise :)
nema izmedju.
ocigledno nisi imala kontakt sa pravim cepterom :)

pa lijepo rekoh da nemam pojma sta je...mada, bakelit je prilicno cudan izbor
jer kad pukne onda pukne i nema naza

cepter je pravi da praviji ne moze biti...ono sve sa ratama i ostalim nebulozama
kako je to vec tad islo...ujak i ujna dobili za svadbu od njenih roditelja
i hrana se lijepi i zagorijeva kao u bilo cemu drugom, mojne me zaebavash tabe
osobno sam ih ribala i nije bilo zabavno
a ribanje dna, s vanjske strane tek sto nije zabavno...tako da
sebi to nikad kupiti necu nakon par ljeta provedenih s cepterom oridzinal...:lol:

eo, ja recimo imam panicni strah od ekspres lonca :zstidljivko:

Hahaha, i moja bakuta je imala. A mama sve kuva u tom loncu. Pored nje i ja naučila na njega. Znaš kako bude sočna junetina kad je skuvaš u loncu pa kad voda uvri skoro do kraja, otklopiš ga i još malo zapečeš. Totalno njamasto. Možeš pred kraj kuvanja dodati i koji krompir pa bude i prilog uz meso.

imam i jedno i drugo...bez ta dva ne mogu da zamislim svoju kuhinju...
i pekaricu za lebac gde pravim razne marmelade...i hleb naravno...

majka mi uzela Metalčeve dve posude...jedan kao Vok tiganj i plitko duboku šerpu koju sam želela...
prezadovoljna sam...Metalac je pored Zeptera moja omiljena marka posuđa...

jesu dobri
samo mora da se pazi
imaju i oni one tiganjcice od aluminijuma, lagana ko perca prosto polete iz ruke, nezasluzenih cena

to je sjajna stvar.. ja sam moj dobio i sad ne znam kako bih ziveo bez njega i znam da kad se pokvari da cu obavezno kupiti drugi..sjajna stvar.

jel moze neko da mi objasni to cudo
jel to izigrava dzezvu? znaci greje do 100
il samo pogdeva na malko?
i kolko trosi?

meni treba nesto da mi greje brzo i jeftino vodu, da ne akam ringle i sporet svaki cas, ali mi nije jasan taj bokal kako radi, jel moze objasnjenje

Pa majka mu stara zbog čega onda prodaju nešto što je štetno po zdravlje? Ne znam kuću (osim svoje pošto je moja mama tvoj istomišljenik) koja nema mikrotalasnu. A i sada me mrzi da guglam kada je prva mikrotalasna pušten au prodaju.

Ja nemam mikrotalasnu.
Nikad nisam i necu. ;)

Nemam.ni cepter.
Imam metalac, sve dobila za svadbu.
Nijednu serpu kupila nisam.

i kolko trosi?

meni treba nesto da mi greje brzo i jeftino vodu, da ne akam ringle i sporet svaki cas, ali mi nije jasan taj bokal kako radi, jel moze objasnjenje

za manje od minutati skuva 1l vode do kljucanja :)
i onda se sam iskljuci sto je jako bitno.
znaci nije za "mlacenje" vode nego roka do kljucanja

meni je inaoko prevelik racun za struju tako da ne znam koliko trosi :)

i kolko trosi?

..pojma nemam koliko trosi, ali ne moze nesto puno sigurno, i mikro trosi, ja je koristim vise nego obican sporet..ali radi sve sto si navela da ti treba...
u tempu imas svakog vikenda 12% akciju :)
a tehnomanija zna svremena na vreme da daje po 30% na male kucne aparate.. samo im prati sajt :)

...hvala Tabe, obraticu paznju, bar mi je Tehnomanija u komsiluku..:)

Što bih se zezala?:eek:

Stvarno planiram da ga kupim. Pošto sam čula puno pohvala na račun istog.

i koja je fora sa gril tiganjem
bez uvrede, samo caskamo, al meni je to glupost
ja sirovo ili polusirovo meso ne jedem, cak volim i jace pecnuto....
da mi meso ima sare mi ne treba
mislim ovo je iz licnog ugla
sto to dobijes njime sto ne moze neki drugi?
polusirovo bez ulja? to mi nije cilj, tako da meni otpada, e sad ko voli tako ok kontam, al to moze i drugim tiganjima

sta si jos pomenula..... ekspres lonac, to je kod mene izletelo brzinom svetlosti, baka ga je obozavala, ja nisam smela u kuhinju kad on radi, keva je ista seljanka ko ja pa smo se slozile da ga bacimo :mrgreen:
sveki ima i kad me zamoli da proverim ja odbijem i ne prilazim tom delu kuhinje dok ne zavrsi
znam zatucana sam seljancura :manikir:
sve to pod pritiskom ja se jezim, mrzim i bojler dok radi da se motam po wcu....
posledica previse gledanja mitbastersa :lol:

Najgenijalnije stvari u kuhinji su: gril tiganj, "krčko" i ekspres-lonac (šerpa). Što se tiče konkretnog kuvanja. Razmišljam da uzmem onaj mikser sa posudom što sam muti i električni bokal.

da budem iskren meni je ovo jedna od najbitnijih stvari u kuhinji :)
imam bas ovaj model

d0dcbf21cc69c7bd3234490786cbac5f_63833_1.jpg

odlican za brzo spremanje mesa a takodje i odlican za podgrevanje a i za sendvice je neprevazidjen..a i grilovano povrce

za manje od minutati skuva 1l vode do kljucanja :)
i onda se sam iskljuci sto je jako bitno.
znaci nije za "mlacenje" vode nego roka do kljucanja

meni je inaoko prevelik racun za struju tako da ne znam koliko trosi :)

pise na njemu ili na deklaraciji, a bas mi je bitno kolko trosi, pa bih te zamolila da mi javis jednom aj pliz
neki trac sam cula 2kw sto je nemoguce nikako

i koja je fora sa gril tiganjem
bez uvrede, samo caskamo, al meni je to glupost
ja sirovo ili polusirovo meso ne jedem, cak volim i jace pecnuto....
da mi meso ima sare mi ne treba
mislim ovo je iz licnog ugla
sto to dobijes njime sto ne moze neki drugi?
polusirovo bez ulja? to mi nije cilj, tako da meni otpada, e sad ko voli tako ok kontam, al to moze i drugim tiganjima

sta si jos pomenula..... ekspres lonac, to je kod mene izletelo brzinom svetlosti, baka ga je obozavala, ja nisam smela u kuhinju kad on radi, keva je ista seljanka ko ja pa smo se slozile da ga bacimo :mrgreen:
sveki ima i kad me zamoli da proverim ja odbijem i ne prilazim tom delu kuhinje dok ne zavrsi
znam zatucana sam seljancura :manikir:
sve to pod pritiskom ja se jezim, mrzim i bojler dok radi da se motam po wcu....
posledica previse gledanja mitbastersa :lol:

Mi u kući volimo grilovano povrće (tikvice, luk, papriku, pečurke, patlidžan). Jedemo ga klot ili od njega napravimo salatice, lazanju ili musaku. Recimo kada spremam musaku od tikvica, tikvice ne pohujem već izgrilujem. Volim i piletinu pečenu na gril tiganju. Samo što najpre mora da odstoji u marinadi.
Šta znam, stvar ukusa i navike. Kad god ne znam šta bih za ručak, bacim povrće i piletinu na gril i :zjede:

..pojma nemam koliko trosi, ali ne moze nesto puno sigurno, i mikro trosi, ja je koristim vise nego obican sporet..ali radi sve sto si navela da ti treba...

...hvala Tabe, obraticu paznju, bar mi je Tehnomanija u komsiluku..:)

e da kod tebe ima ona radnja njihova sa jeftinijim cenama zbog ostecenja
a ostecenja su tipa ogrebotina
e sad ne secam jesi li zakracen za garanciju zbog toga :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back