Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovako vas sve zamisljam :zimag:

196665_10200381206761560_395801317_n.jpg

a sto bas djumbir u caj ?
i kako ?

pa ne znam..kazu da je djumbir izuzetno zdrav i dobar za detoksikaciju
ima jedan kafic na adi - reziser, tamo redovno spremaju caj od svezeg djumbira i kad god svratim uvek ga porucim
ima jako specifican ukus i ostaje ti onako ljutkasti ukus u ustima
narendas na najsitnije, na delu gde se renda limunova korica,komadic djumbira, prelijes prokljucalom vodom, ostavis da odstoji malo, procedis, kasicica meda i uzivas

ja inace ne volim djumbir i uvek mi bude muka od njega
al ima necega u ovom caju sto me tera da ga stalno pijem iako posle toga moram obavezno da podrignem :lol: ne pitaj me zasto..valjda sam mazohista :lol:
a mozda je to i prvi stepenik detoksikacije :lol:

Poslednja izmena:
...ja htela da kuvam sarmu deci sad kad sam bila kod njih, ali kad su se setile da to treba a se krcka i da ce da im se "usmrdi" kosa i odeca od sarme, odustale su,pa
se nisam nesto ni trpala previse...doduse imam u planu jednu da skuvam pocetkom februara ako budu dolazile, gotovu nece odbiti sigurno...vestice nijedne:mrgreen:

...od sutra prekosutra pocinjem da kuvam, danas sam samo virsle skuvala, umorna sam kao pas, izlomio me bus samo tako....svi ste srecni koji ne morate da putujete
tako....

ja sam kupila djumbir, pa cu da ga narendam i da danas skuvam caj
(neki kulen sam vec pojela)
Ja volim djumbir, u svako jelo stavim po kolutic i posle pojedem. U caj sam probala da stavljam ali mi bilo smor da svaki put rendam. Onda procitala negde da se djumbir narenda, izmesa sa medom i prelije limunovim sokom pa u frizider ( naravno u staklenoj tegli). Pa kad skuvam bilo koji caj ja kasicicu toga uspem. Diiiivno
A cesto pojedem po kasiku toga , bas mi lep taj ljutkast ukus + limun

Danas kisela corba sa jajima

Ja volim djumbir, u svako jelo stavim po kolutic i posle pojedem. U caj sam probala da stavljam ali mi bilo smor da svaki put rendam. Onda procitala negde da se djumbir narenda, izmesa sa medom i prelije limunovim sokom pa u frizider ( naravno u staklenoj tegli). Pa kad skuvam bilo koji caj ja kasicicu toga uspem. Diiiivno
A cesto pojedem po kasiku toga , bas mi lep taj ljutkast ukus + limun

Danas kisela corba sa jajima

...e ovo mi se dopada, imam domaci ne prskani limun, med koji ne znam inace kako bih upotrebila, samo jos djumbir da kupim....ajde ako te ne mrzi daj od prilike neku gramazu,
cega koliko stavis?

...e ovo mi se dopada, imam domaci ne prskani limun, med koji ne znam inace kako bih upotrebila, samo jos djumbir da kupim....ajde ako te ne mrzi daj od prilike neku gramazu,
cega koliko stavis?

A što se mučite:

DSC_0039_zps2258c48a-1.jpg

Nema neke dramatične razlike u ukusu u odnosu na sveži đumbir.
P.S. dodajte i malo bibera u zrnu, brutalno je dobro ;)

Danas pravio grilovano belo meso sa kupovnom kineskom mešavinom obogaćenom dodatnom šargarepom,crvenim lukom,prazilukom i paprikom,začinjenu biberom,čilijem,đumbirom u prahu i soja sosom.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back