Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema...trebalo mu duze da je preboli ( ona njega ostavila )

Pa sad, kako odluciti da se ne vezes? Cura mog sina je vise bila kod mene nego kuci ( bila u internatu pa zavrsilo tako sto je mesto u domu zvrjalo prazno, ona se preselila z:lol:) Kad su oboje otisli da studiraju, ona u Bgd, on Ns, svaki, svaki vikend su bili kod mene kao i celi raspust. A dobro dete, umiljato, kako je ne zavoleti? Mada ja sam uvek bila spremna da volim i mazim onu koja mog sina cini srecnim . I novu, kad bude, volecu isto....i necu staru pominjati z:lol:, mislim da to ne bi bilo lepo

Inace danas cufte iz rerne, meni uz njih integralni pirinac i sos od paradajza, muzu pire krompir i ajvar

tako sam ja jednom nesto prokomentarisala na glas za decka svoje cerke
ona je tad precutala, al mi je posle xx vremena u potpuno drugom kontekstu rekla - ti njega ne volis
kako ga bre ne volim??
a onda me podsetila na to sto sam rekla
e tad sam joj rekla - ma volim ga, sto ga ne bih volela?? ako je neko dobar tebi, meni je jos bolji! ja volim tebe i svako ko tebe usrecuje za mene ce da bude bog, makar bio i crni ciganin..dobro, ne mora bas da bude toliko crn..
i odmah sam uzela i napravila decku ogroman ciz i poslala mu da cerka vidi da ga volim :)
doduse ja i dalje mislim da on nije idealna osoba za nju, al to vise nikad necu da izgovorim
decko joj je divan, samo im se karakteri bas ne poklapaju - al ja cutim o tome! a tek mi ne pada na pamet da pustim emociju - volim ga, ne volim ga:)

mi danas sarmu od bozica, treci put, a sedmi dan :)

Obožavam sarme !
Odličan mi kupus....
Al' me yebe uvijanje.
Jedna sarma mi k'o Tajsonova pesnica, a druga kao jaje od prepelice....
Zato izbegavam da pravim.
Kad mi se prijede, znam 'di ima.
Restorani znaju da uviju....

E, pazi sad, imaš Ćulum listove da kupiš ...Futoški kupus, listovi proizvođača Ćulum, vakuum pakovanje.

Nežno i lepo. Suština sarme je u njenom listu :) Suvo možeš i obićnu živu slaninu da staviš, biće odlične i lapo-lapo svinjsko i juneće od buta 2x mleveno. Uzmeš samo gore odvojiš od lista kupusa deblji deo, istanjiš nožem kao kad filetiraš ribu, 2 sec. posla. Mota se lako i brzo.

Preporučujem taj kupus, da imam neki drugi, sarme mi ne bi bile toliko marvelozne.

Ne jedem ništa danas i ne radim, zato što sam se sinoć olešio od hrane (i nešto pića) i bacao sam sa decom petarde . 130 kom. onih malih, ali finih lol

pogacice s cvarcima... za veceru
za rucak bila corba od povrca, spanac, za klinca dinstani batak, za nas przene kobaje,
1507024_1399586173624834_637796416_n.jpg
1549516_1399586176958167_580379635_n.jpg
1528579_1399586180291500_1263461646_n.jpg

Pravila sam u subotu proslavu ćerkinog 18. rodjendana.

Ne izgleda bogato kao na temi Ćoše za slanoljupce (moja omiljena tema za parenje očiju i uživanje, mada je nešto uminula).
Moram da nabavim bolji stolnjak za ovakve prilike. Tamniji, pa će izgledati punije.

Pored hleba je meksička salata od crvenog pasulja, kukuruza, paprike i krastavaca iz turšije, praziluka
i specijalne tucane paprike iz Turske. Malo ljuta. Dalje je slana rozen torta

Pored rozen torte je govedja salata u crnoj činiji, od kuvanog junećeg mesa iz supa i barenog krompira,
povezanih pavlakom sa renom. Dalje je pileća salata sa kikirikijem i pečenim susamom. Fenomenalna.
Iza je pečeni but u komadu pa isečen i lepo (uglavnom) poredjan. I na kraju obična kupus salata.

i meso i rozen torta u gro planu.

pogacice s cvarcima... za veceru
za rucak bila corba od povrca, spanac, za klinca dinstani batak, za nas przene kobaje,
Pogledajte prilog 318093Pogledajte prilog 318094Pogledajte prilog 318095

Pravila sam u subotu proslavu ćerkinog 18. rodjendana.

Ne izgleda bogato kao na temi Ćoše za slanoljupce (moja omiljena tema za parenje očiju i uživanje, mada je nešto uminula).
Moram da nabavim bolji stolnjak za ovakve prilike. Tamniji, pa će izgledati punije.

Pored hleba je meksička salata od crvenog pasulja, kukuruza, paprike i krastavaca iz turšije, praziluka
i specijalne tucane paprike iz Turske. Malo ljuta. Dalje je slana rozen torta

Pored rozen torte je govedja salata u crnoj činiji, od kuvanog junećeg mesa iz supa i barenog krompira,
povezanih pavlakom sa renom. Dalje je pileća salata sa kikirikijem i pečenim susamom. Fenomenalna.
Iza je pečeni but u komadu pa isečen i lepo (uglavnom) poredjan. I na kraju obična kupus salata.

i meso i rozen torta u gro planu.

Pogacice i slana torta :ok: :zjede:

tarkic belo meso se stavi na vreo teflonski tiganj bez icega nalivenog,kad je gotova jedna strana to je 2 min okrenes na drugu,mozes staviti zacina ili soli ako solis dok je na prvoj strani i kanuti par kapi maslinovog,provereno se topi u ustima

Pa kikiriki-piletina-susam, pavlaka, eto ti salata.

Ne kuvam ništa, imam pun friDžider hrane, a opravio sam ih ća te sam sam i mogu da se dam i u švaleraciju.

Ostala mi još jedna ercegovačka blatina, hah..zlo

susam prepečen, da, da dopunim kikirikisalatu

Kolika ti je činija, pa ću ti rečem koliko Ćega

Ovako: dva filea uzmeš, paklovanje velike pavlake, susama šaka, prepečeš, smuljaš i super

Imam i još jednu varijantu za moju salatu sa prepečenim susamom i kukuruzom šećercem:

Skuvaš šećerac, ohladiš, prepečeš susam, dodaš pavlaku, probaj, ta salata je fenomenalna a boza-kabeza za pravljenje. I ič ti ne treba pile. malo p.

Mogu i za slanu tortu:

Ovako, praška šunka, ja kupujem juhorovu, na ovo pak. slanih rozen kora je 300 g, majonez, pavlaka i jedno 150g putera (PKB Imlek)

E, i onda, to nije kraj. U dve činije staviti plastične. U jednu izrezati pečene paprike, mogu barene votevr da imata u tom obliku, naravno crvene pap.
U ovu drugu ne izrezati!

Potom sve to pomešati, ružno ili pomoću multipraktik sprava. Izrendati i kaĆkavalj, trapist, votevr imaaate u domu.

I onda filovati svaku drugu sa crvenim filom, na ovu bez izrendati i negde kaćkavalj.

Na kraju bela kora, premazati tamte-vamte, i izrendati na tu koru tvrdo kuvano yayce i kačkavalj.

To bi bilo sve.
:kappa:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back