Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja nisam imala cerku,a ovo dete je kao neki secer
ko zna sta ce biti sa njima,ali za sada je kao dar sa neba
al svaki cas mi drugarice kazu nemoj se bre vezivati za nju...
a sinoc oko 11 mi sin poslao poruku iz dedinog stana,oni otisli tamo da prespavaju,mama mi smo gladni :hej:
i ja brzo ispecem tople sendvice,uvijem u foliju i dodje date da odnese
ja cu biti od onih kojima ce srce biti puno kad joj deca dodju sa porodicama na rucak...sad sta ce jesti,to je veliko pitanje z:mrgreen:

i ja isto
volim kad imam za koga da kuvam
da zivim sama, nikad nista ne bih sebi spremila sigurna sam
mom detetu dolaze neke kolege da zajedno spreme ispit koji polazu sledece nedelje..mislim, ucili su u kontinuitetu sa predavanjima sad samo da udare finis
i jedva cekam da zavrsim sa sredjivanjem kuce i da se bacim na kuvanje
spremicu im pilece batake u medu i soku od pomorandze..bez kozice naravno, odkostene..
i rizoto od jasmin pirinca, secerca i brokolija
juce samo okupila moje saradnike, ono da zalijemo dvadeset prvi rodjendan firme i pocetak godine
i spremila sam samo ono - prsuta i kulen i masline i sto vrste sireva..
e juce sam spremila kuglice od sremskog blagog sira sa kojim su se svi odusevili..napravila male kuglice i uvaljala ih u razlicite zacine - neke u peceni susam, neke u peceni lomljeni badem, pa u estragon, pa u majcinu dusicu i one koje su bile kulminacija ukusa - u seckane brusnice
to cu od sad stalno da spremam - em dekorativno, em ukusno
a sto ovo pricam, malo smo preterali sa picem i jutros sanse nije bilo da odem na bazen..zato sam otisla na adu, da potrosim ono juce uneto i a vidim a li mi se vagica posle toga popravila..inace je pokvarena :)

Nije moguce,da danas u 21 veku,devojka koja nezna da kuva,smatra,da ne treba da se udaje! Jadan je taj muskarac,koji se zeni,da bi mu buduca zena (citaj sluzavka),kuvala,prala njegov licni ves,drzala
stan u redu,bila mu ljubavnica(kada se njemu to zazeli),cuva i pazi,njihovo dete (ako je on,u stanju da je oplodi) !!! E pa ako devojke,jos i danas,pristaju na takav zivot u braku,onda ja ne mogu da
imam nikako lepo misljenje,o danasnjim mladim zenama. Smatram,da smo mi muskarci,i pol suprotan nasem,a to je zenski pol,da su ta dva pola,POTPUNO JEDNAKA. Ali,kada kazem potpuno jednaka,
onda mislim,jednaka u pravima,ali jednaka i u obavezama! Ako danasnja mlada zena,pristaje,da zivi u braku,i radi sve ono,sto je radila i njena majka,baba,i ostale zene,iz proslosti njene porodice,onda
takva mlada zena,i ne zasluzuje,da se mi sa strane,borimo za njenu ravnopravnost,u bracnim odnosima.

Nije moguce,da danas u 21 veku,devojka koja nezna da kuva,smatra,da ne treba da se udaje! Jadan je taj muskarac,koji se zeni,da bi mu buduca zena (citaj sluzavka),kuvala,prala njegov licni ves,drzala
stan u redu,bila mu ljubavnica(kada se njemu to zazeli),cuva i pazi,njihovo dete (ako je on,u stanju da je oplodi) !!! E pa ako devojke,jos i danas,pristaju na takav zivot u braku,onda ja ne mogu da
imam nikako lepo misljenje,o danasnjim mladim zenama. Smatram,da smo mi muskarci,i pol suprotan nasem,a to je zenski pol,da su ta dva pola,POTPUNO JEDNAKA. Ali,kada kazem potpuno jednaka,
onda mislim,jednaka u pravima,ali jednaka i u obavezama! Ako danasnja mlada zena,pristaje,da zivi u braku,i radi sve ono,sto je radila i njena majka,baba,i ostale zene,iz proslosti njene porodice,onda
takva mlada zena,i ne zasluzuje,da se mi sa strane,borimo za njenu ravnopravnost,u bracnim odnosima.
Уствари нека подела посла мора постојати, иначе ствари не шљакају.
Иначе данас насуво с к'омпиром и салата од зеленог парадајза и феферона, за вечеру урке.

Уствари нека подела посла мора постојати, иначе ствари не шљакају.
Иначе данас насуво с к'омпиром и салата од зеленог парадајза и феферона, за вечеру урке.

Poznavalac, pitanjce za tebe, pošto znam da se razumeš u zdravu hranu: da li si nekada kuvao kinou? Kakvog je ukusa i na koji način se sprema?

Unapred hvala na odgovoru i naravno ako se pojavi još neko ko je spremao kinou neka se pridruži konverzaciji na tu temu:)

Sutra buritosi.

Sos kao ljuta salsa,pelat ukuvan na crnom luku,sa čili pastom(može i u prahu),majoranom(origano,bosiljak),malo balzamika(može i belo vino ali volim kiselije),soli po želji,izgnječeni beli luk.Bitno je da je kiselo i ljuto jer će se umešati u meso pa nijanse ukusa nisu mnogo bitne. Ljutina kiselost i da se oseti beli luk je za mene najbitnije.
Mleveno juneće meso se izdinsta,začini se po volji(biber,vegeta,suvi peršun...)doda mu se paprika isečena na kockice čisto zbog vitzuelnog efekta mix crvene i zelene,poklopi se se dok paprika ne omekša,na kraju se doda kukuruz i crveni pasulj iz konzerve(koji ja preskačem jer ga ženče ne voli ali trebalo bi) i prethodno spremljena salsa. Još malo se ukrčka i onda se to stavi na tortilje,stavim sveži peršun,narenda se trapist,gauda,iriški,mocarela...bilo koji samo da se fino topi,urola se i u zagrejanu rernu ili mikrotalasnu dok se sir ne otopi i tortilja ne porumeni. Malo pustiti da se oladi taman toliko da tortilja omekša i onda se razbiti od klope :jede:

Od 400g junećeg mlevenog ispadne ~8 tortilja

Pivo se podrazumeva,u nedostatku corone može i tuborg :D

Poznavalac, pitanjce za tebe, pošto znam da se razumeš u zdravu hranu: da li si nekada kuvao kinou? Kakvog je ukusa i na koji način se sprema?

Unapred hvala na odgovoru i naravno ako se pojavi još neko ko je spremao kinou neka se pridruži konverzaciji na tu temu:)

pile, ja sam je nedavno otkrila
uzmeš lepo opereš kroz cediljku npr, onda je staviš u šerpicu sa duplo više vode i onda kuvaš 15-20 minuta
i onda ništa, ona nema neki sad ukus, ali ja sam je stavila umesto integralnih makarona (nisam ih imala) u ovo
e sad, imam recepte i za burgere i mafine od kinoe ali nisam probala. u suštini to je skrob ko i svaki drugi, može da bude osnova za sve,osim što ima i podosta proteina i vlakana pa je zdravije

Нисам, сем што знам да су је неки користили не само кувану већ и самлевену као додатак брашну за хлеб/погачу/колач.

krake štricni(da se dobije kao lepeza) i peci posebno..oni su divni za grickanje i dekoraciju

a telo puni sa barenim pirinčem + malo putera+ kockice šuke ili nekog mesa pečenog+ kockice kačkavalja+malo bibera i seck celer lista i malo belog luka u prahu
i zatvori čačkalicom pa peci na vrelom ulju jedno 15 min sa okretanjima

a posebno malo pavlake+ majoneza i kis krastavčića kao blagi sosić

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back