Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo moje jelkice

rtp6i9.jpg

20qe6q8.jpg

Cheese s borovnicama je spreman.... Nisam imala preliv, a borovnice su mi zamrznute bile kod sveki, pa rekoh ako ih stavim odgore I puste sok.... I tako sam im umesala u fil :-) super je....
Kao sto rekoh svega smo jeli kod sveki, nista drugo pravila nisam, nit cu sutra.... Ali, doslo mi veceras nesto da umesim, pa sam umesila onu italijansku fokacu, posula sa soki, ruzmarinom, bosiljkom, cenom belog luka I susenog paradajza, moj domaci, ja ga susila I stavljala u tegle :-)
Cekam da se ispece :-)

Evo moje jelkice

rtp6i9.jpg

20qe6q8.jpg

super je! Ja opet pravila za tamo gde smo išli i to posnu varijantu, umešenu sa vodom, kore premazane margarinom, spanać i malo ajvara koji joj je dao još malo šarenila. Naravno, opet sam pobrala sve pohvale. Baš je efektno.

Sad mi se peče butić, dolaze prijatelji na večeru, kupus salata, krompir, od kolača baklave i pišinger kocke (oblande).

I da Srećna vam svima Nova godina, da bude bogata, sa puno lepih novih recepata.

- - - - - - - - - -

Bravo, Boki, fenomenalno izgleda, a verujem da je ukus božanstven. Ja merkam borovnice, obično prodaju pored pijaca, onako stidljivo u nekim kanticama, ali nisam još uzimala. A baš bi probala neki kolač s njima.

Ostalo svega od sinoc, ali se meni prijele pohovane banane. Posto dani posta jos uvek traju, tesko ih je ispohovati bez jaja i mleka, ali, parola je -snadji se.
6. otrebljenih banana isekla po duzini...

Marinada: 1oo ml. ruma
2. kasike soka od limuna
2. kasike secera
Banane stavila pola sata da odstoje u marinadi.

Testo za pohovanje
Nisam stavila jaja i mleko (inace ide sa dva cela i 1oo.ml. mleka) nego kiselu vodu -150. ml.
6.kasika brasna u koje sam dodala pola kasicice cimeta razmutila u kiseloj vodi, dodala 1. supenu kasiku ulja i malo soli.

Marinirane banane umakala u "testo" przila na ulju da porumene, posula prah secerom (bez vanilin secera zbog ukusa cimeta koji veoma volim) i sela kao covek da se objedem. Skeptike koji su se smejali "na sta ce to liciciti" nisam ponudila, a onda je neko zvonio na vratima i kad sam se vratila, svako je u ruci drzao po jednu i zderao kao da hleba u zivotu nisu jeli:zroll:
P.S. Svekrvi, svekru i detetu nisam htela da otmem, ali ima kome sam otela:zcool:

Srecna Nova godina, drage dame, puno zdravlja pre svega, za ostalo - potrudite se same:zjelka:

Poslednja izmena:
bi, mi smo dovukli sedam kila borovnica s kopa i zamrzli kod sveki :zstidljivko:
meni je npr super bilo i onaj za osvezenje, piskote umocene u vocni jogurt, pa preko umucena kisela pavlaka sa malo secera pa borovnice, pa ponavljas dok imas sastojke.... s brovnicama je vrh, ja njih cesto tutnem i malom u jogurt, zdrave su mnogo

Ja samo borovnice i ribizle i stavljam na ciz jer je moj sin alergican na jagodicasto voce. Ali, kupine su kupine :aha:

Inace su borovnice odlicne i u Krem-snitama:
Kora:
-7 belanaca
-7 kasika secera
-7 kasika brasna
Fil:
-7 zumanaca
-7 kasika secera (ja stavim 7 vanil- secera)
-7 kasika brasna
... skuvano kao puding u 0,5 l mleka i ohladjeno umuceno sa maslacem.

Na koru voce (ona upije sok pa bude bas, bas socna), fil i slag.

Evo Dee, ja ovakav recept imam sačuvan, Dive ga je nekad davno pisala za našu taru i ovo je original:

CHEESE CAKE DIVE

lako da lakse ne moze..i ukusno da ukusnije ne moze..PRAVI CHEES!!!

(pazi taro) korica:
300gr mlevene plazme..mora plazma, ne valja ni jedan drugi..i to - samo plazma original!!!
pomesati sa 125 gr otopljenog putera..ja u ciniju ubacim plazmu, pa na to stavim kocku putera i ubacim u mikrotalas na 1min..puter skroz otopljen, viljuskom dobro sjedinim sa plazmom, a onda u to ubacim saku krupno tuckom usitnjenih badema ili pecenih lesnika..masu koja je i dalje rastresita (sva je u mrvicama taro) prespem u posudu u kojoj cu da formiram tortu..u knjizarama se prodaju kalupi, forme..kako god da se zovu, od tanke stakleno providne plastike za jednokratnu upotrebu (za ketering)sa preklopljenim poklopcem..kostaju 30-40 din..od kad sam ih otkrila samo njih koristim za chees..

one mrvice plazme sa puterom i bademom prespem u tu posudu i cvrsto rukom pritisnem dok ne formiram koricu..

fil:
3 kutijice maskarpone sira i 1 kutija rikote (moze da se zameni sa ela sirom i vaj kremom), to je 1kg se pomesa sa 150 gr secera u prahu..u to se dodaju dve vec umucene slatke pavlake (bolja je biljna jer ima `samo` 21% masti za razliku od kravice sa 36% i lagano sve sjedini rucno..
fil se nanese na formiranu koricu.

chees sam pravila i sa svezim, ali je bolje zamrznuto voce..
maline i kupine, ja stavljam 1 kg, odledim i ocedim od viska soka koji otpuste..ocedjeno voce poredjam po filu..

i preliv:

2 kesice preliva za torte ( ne zele) se lagano razmute sa 3 kesice vanilin secera u 1/2 lit vode ( ja dodam i onaj sok od ocedjenog voca) i polako zagrevaju na laganoj vatri do granice kljucanja,,ali da ne prokljucaju..i onda se uz mesanje lagano par minuta prohlade..kasikom polako tecnost pre nego sto se ucvrsne prelivati preko voca..ne sme da se sipa naglo da se krem ne bi podigao i zamutio preliv.

i gotovo..
ubaciti u frizider, ohladiti najbolje preko noci i sutra - za 5 min nestane citava kolicina

jesam li bila jasna, kratka i koncizna
sve pohvatale?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back