Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
gde da nađem recept za ovo ?
neki link ?
ja izmesala oko 200 grama mlevene plazme sa 75 grama otopljenog maslaca i malo mleka koliko da mozes od te smese rukama da nabijes u kalup dole i napravis koru :)
pola kile sira, koristim ili ellu, ili sitan mlad neslan, rikota je ok, izmesam to sa desetak kasika secera, plus vanilin secer, zatim dodam pola litre slatke pavlake, i izmesam mikserom do kraja, brZo se ulupa i bude bas cvrsto tako da zelatin i ne mora da se stavlja, ako zelis mozes staviti kesicu il dve po uputstvu s kesice, najbolji mi je dr etker u prahu...
voce uglavnom poredjam odgore i prelijem isto dr etker prelivom za kolace, ali sam sada sve umesala u fil, i to je to
inace pravim u onom kalupu sto se skida obruc

Jao mi smo imali svasta...
Prvo meze... salama/pecenica/kobasica/sir
Domacu supu sa domacim rezancima, moje delo... i povrcem...
Ribic sa krompirom u rerni
Svinjski vrat
Pilece snicle
Pohovana rolovana piletina sa sirom i sunkom
Pica rolat
Pecena kobasica
Salate vise vrsta

Baratfile sa makom i orasima
Kuglov sa cokoladom
Paketici sa jabukama
Medenjaci
Baklava sa visnjama

i punoooo vina... :)
A u ponoc sampanjac... inace smo isprskali celu kuhinju... :)

d75eb1044c82a245783a6d700f445e6a_header.jpg

Mogao bi recept :)

http://blog-chef.blogspot.com/2012/04/tajlandska-pileca-supa-sa-kokosovim.html

ja sam pravila po ovom receptu, delovao mi je nekako najbolje. s tim sto sam videla da u nekim receptima stavljaju kineski kupus i pola glavice crvenog luka i malo secera. ova dva zadnja sastojka videh i na nekim stranim sajtovima. u sustini mi u srbiji ne mozemo da napravimo autenticnu tajlandsku corbu, jer nemamo sastojke. kineska moze, jer su kinezi dovukli i svoje biljcice i zacine sa sobom. :lol: meni je ovako ispala super ukusna, ali cu probati i sa kineskim kupusom i da dodam i taj luk i secer.

da znas ljuta je samo tako, a jos sam stavila samo jednu papricicu kao da umanjim ljutinu. :lol:

- - - - - - - - - -

sto da ne pita, ukusna su jela.....neobicna.

tu ide djavo ipo neobicnih sastojaka. ako napravis javljam se da mi posaljec porciju!

to da...sad sam konstatovala da za kinesku mozes da nadjes sastojke, jer su ih oni doneli sa sobom, ali za neku drugu kuhinju tesko. plus cena nekih sastojaka. ja pravila i marokanski kus kus isto sa piletom, moze i sa jagnjetom, al' ko ce da mi proda pola kile jagnjeta, i samo safran dve kesice je nekih 220 dinara u tempu i to sa popustom. aj sto je 220 dinara, ali to je malo vise od 0,2 grama.... odlicno vidis 0,2 grama. mislim da je to ujedno i najskuplji zacin na svetu. plus i kada kupis neke zacine ne koristis ih stalno.

kad je vec rec o kinezima - jel imate da preporucite neku kinesku klopu za poneti. moze na pp

ja sam jela u asia food i u dva stapica i u bloku 70 u onim njihovim malim, strokavim restorancicima. :lol: i kod lija na bb. mislim da dva stapica ima najmanje porcije, ali im je kiselo ljuta corba, kao i kod lija slicna onoj u bloku. u asia food je hrana odlicna, ali je corba nekako pilagodjena i drugacija nego u bloku, nije ni toliko ljuta, ni kisela. ako hoces da ti je bas autenticno, mislim da je blok najbolje mesto, ako nisi gadljiv, jer tamo spremaju za sebe i svoje.

Danas corbica od brokoli end pecenje za mm a ja pomfrit end parce somceta, salata i normalno sve sto je ostalo od N.G. sve ima da se jede a ne da se baca:deda2:

e ja zbog ovoga ne volim praznicna PREDkuvanja u kolicinama
to smo ranije radili, pa smo hranu jeli nedelju dana posle i na kraju bacili jer nam se smuci da jedemo vise isto
poslednjih godina pametnije, sprema se samo ono sto ce da se pojede u sledeca dva dana..
hebo ti tu novu godinu kad je zapocinjemo tako sto se trpamo starom hranom, samo da ne bi pola sta stajale pored sporeta za vreme praznika

e ja zbog ovoga ne volim praznicna PREDkuvanja u kolicinama
to smo ranije radili, pa smo hranu jeli nedelju dana posle i na kraju bacili jer nam se smuci da jedemo vise isto
poslednjih godina pametnije, sprema se samo ono sto ce da se pojede u sledeca dva dana..
hebo ti tu novu godinu kad je zapocinjemo tako sto se trpamo starom hranom, samo da ne bi pola sta stajale pored sporeta za vreme praznika
tako ja napravila sada, nema toga mnogo a opet ima...jbg stalno kuvam i sebi sam dala liberto ovih par dana,dakle po
jescemo danas a sutra sarma i pocisceno onda sve

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back