Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ništa nisam smislila (ni spremila, podrazumeva se) za N.G. Samo dve vrste kolača: rol baklavice sa čokoladom i pišinger kocke (oblande). Na doček kod kumova, a posle ćemo misliti šta ćemo.
Tamo ću da ponesem malo kolača i napraviću dve jelke http://forum.krstarica.com/showthre...mo-danas-3?p=27011910&viewfull=1#post27011910 mrsnu i posnu. Ne znam kakva će biti posna jer je originalno testo s mlekom, a ovo će da bude s vodom. Da pravim sa kiselom? Oće biti bolje?
Danas sam nosila jednu veliku jelku na proslavu u firmi i pobrala sam sve pohvale. :zddm3:

Nego, žene, jel stavljate vi papire u kuhinjske elemente? Ono, šarene ili bele, pa na njih stavljate šta već držite tamo, tanjire, čaše, hranu....

Da. Umesto papira nekad stavim i kvalitetan debeo kućni ubrus. Nekako mi je gadno da spustim posuđe na golo drvo.

sto si pile danas negativna :zag:
pa tako im mirisu kravice, na loj :lol:

Nisam negativna. Samo konstatujem da me je ukus istih razočarao. A jedoh i turske i grčke i sarjevske baklave, i one se prave od sličnih sastojaka ali su ukusne i sočne. Ove su baš loše. Ne vrede ni dinar.

- - - - - - - - - -

Teleći biftek (file?) u sosu od ruzmarina. (samo još da nađem ruzmarin u ovo doba)

Pomagaite! :zblesav:

Ja ruzmarin kupujem u Tempu. Prosušene iglice upakovane u plastičnu kutijicu. Cena je oko 80din.
Takođe ga imaš i u Idei.

jel su te sultanovo carstvo bile u ns na bulevaru kod one nove zgrade aleksandar, pa se zatvorilo? :D
bilo je neko carstvo baklava i tih cudesa, nije potrajalo :D
nikad nisam imala zelju ni da udjem i probam, nisam ljubitelj baklava...

jesu
što bi rekla dive, toliko su dobro radili da su zatvorili :p
inače moj tata obožava baklave i to mu je torta za rođendan :)
ja nisam neki ljubitelj

Teleći biftek (file?) u sosu od ruzmarina. (samo još da nađem ruzmarin u ovo doba)

Pomagaite! :zblesav:

imamo mi citav grm na terasi :lol:
mada, imas i u merkatoru sto sushen, sto u saksijama
eto

- - - - - - - - - -

jel su te sultanovo carstvo bile u ns na bulevaru kod one nove zgrade aleksandar, pa se zatvorilo? :D
bilo je neko carstvo baklava i tih cudesa, nije potrajalo :D
nikad nisam imala zelju ni da udjem i probam, nisam ljubitelj baklava...

pa kad su bljaks
meni to sve slipavo, slatko bljaks :P

zemske, odoh da seckam povrce i piletinu za rusku salatu
to je i jedino sto cu za ng da spremam
ng bez ruske salate mi nije ng
i ovo ce da bude prva ng da cu da je docekam bez slatkisa
nista slatko ne spremam
okrecemo novi list :aha:

ruska i neke obicne kiflice sa sirom i sad mi je malo zao sto je to...moglo je nesto zabavnije
tajlandska corba sa kokosom
marokanski kus kus
pirinac sa kokosom i karijem
pire od graska, sasvim obican
svinjski but, pravljen ko dzejmi oliver sto je pravio sunku...u nedostatku sunke dobar je i but :mrgreen:
preliv od dorblu sira

dobos torta koja me je smorila nacisto

zato ce mi bozic biti po jusu

nista mi se ne jede i jedva cekam da ove svinjarije prodju

meni se ipak ide na trg da slusam cecu.

Poslednja izmena:
Sinoc sam pila taaako dobar domaci liker. Pravljen je u velikoj tegli- rum i voce koje je dodavano kako mu je bila sezona, sve domace, neprskano, sveze brano (jagode, tresnje, maline, kupine, ribizle).
Morala sam da slikam :heart:
Pogledajte prilog 316563
Pogledajte prilog 316564

Aaaaaa pijano voće ili Rumtopf
Prvi put sam ga pravila ove godine i obično se načinje oko NG ili Božića...
To voće može da sekoristi i za kolače...
Prelepo je...
A svašta sam stavljala i jedva čekam da probam!

Aaaaaa pijano voće ili Rumtopf
Prvi put sam ga pravila ove godine i obično se načinje oko NG ili Božića...
To voće može da sekoristi i za kolače...
Prelepo je...
A svašta sam stavljala i jedva čekam da probam!

ja kad sam bila mala zvala sam to "rumun"
pravila i moja mama i žene iz komšiluka, naše je bilo u špajzu
mislim da nijednom nije dočekalo zimu
sećam se samo svoje odvale...
tata došao s posla i pita gde je mama, šta radi
a ja mrtva ladna :lol: eno je s rumunom u špajzu, radi mu nešto(dodavala voće)

zemske, odoh da seckam povrce i piletinu za rusku salatu
to je i jedino sto cu za ng da spremam
ng bez ruske salate mi nije ng
i ovo ce da bude prva ng da cu da je docekam bez slatkisa
nista slatko ne spremam
okrecemo novi list :aha:

Молииииииим?

Без торте :eek:

Ја још јуче направила класичну Црну торту, убицу добре линије.

Убила се од стајања док сам кувала фил на пари, али једва чекам да је се наждерем.

И сарме јуче, остатак данас.

Ролат од меса са јајима, руску обавезно, нека питица, мужић прави печење ...

Једва чекам.

Свима вама желим све најлепше у следећој години, пуно добрих јела, лепих путовања, занимљивих дружења, а о калоријама после дочека :zpozdrav::zpozdrav::zpozdrav:

Ja ove godine čekam Novu godinu sama sa svojom mamom koja ima 88 godina, mm i sin otputovali u Kanadu, a i ja ću još malo....
Tako da ništa posebno ne spremam, kupila jagnjeći butić, kupila neki rolatić sa breskvama, ni jelku nisam okitila, samo neki aranžmani po stolovima....uopšte nemam utisak da je Nova godina....

Grđe baklave ne jedoh od Sultanovog carstva. Suve, tvrde, nedovoljno slatke, imaju ukus loja. Baš su bljkaste.

Ja inače nisam neki ljubitelj slatkiša, naročito ne baklava.Medjutim , pre mesec dana smo bili u Istanbulu i uz malo ubedjivanja, namamiše me onako raznorazne po izlozima.
Meni hje to mnogo slatko,ali od svih tih vrsta bilo je bar dve koje mogu da prodju..Mada ako je već baklava onda mi je mamina najbolja...svih je hvale i stvarno je lepa..

Nista, spremam se za svecanu novogodisnju trpezu kod sveki i svekija : )))

Ako, valja se prvi put... samo da ne požele da uzvrate posetu...;)

- - - - - - - - - -

idem u kafanu...uraaaaaaaaaaaa...:zurka:

nema spremanja prvi put za 15 godina...:zskace:

samo vikleri na glavi
...:manikir:
Volela bi' to čudo da vidim...:lol:

- - - - - - - - - -

Inače, peče mi se Bijićkina jelkica.;)

Ma jok, nije prvi put, to nam je vec tradicionalni novogodisnji dozivljaj, sad kad smo u braku je prvi put, to da : )))
Ni moja mama ne pravi tako dobru novogodisnju veceru, ona je vise zaduzena za Badnji dan i Bozic, taman, malo tamo malo ovamo :p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back