Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta spremate sutra za docek?
Vi koji ostajete kuci sa porodicom?

Nama ce doci moj brat, snaja, i mali, moji mama i tata, zvala sam i muzeve ali se nesto neckaju...
Sve u svemu bice super... bice nas puna kuca i deca ce uzivati, sto je najbitnije, a i mi... Jer kad su oni srecni
mi svi smo jos srecniji... :)
Najlepsi prizor mi je posmatrati ih kako uzivaju u igri :heart:

Izvadila sam malopre ribic i jedno pilece belo, da se odmrzne za sutra.
Ribic cu sa krompirom u rernu, a sta cu sa pilecim belim? (juce sam pravila u sosu od meda i pomorandze pa moram nesto drugo)
Nesto ce i mama... Ja cu supu... ona ce ragu corbu... i kolace... i baratfile(juce sve pojeli)...

Sutra cu i mezu naseckati...

Vino obavezno... pre,.u toku i posle jela... :)

Imate jos neke ideje?

Nama ce doci moj brat, snaja, i mali, moji mama i tata, zvala sam i muzeve ali se nesto neckaju...
Sve u svemu bice super... bice nas puna kuca i deca ce uzivati, sto je najbitnije, a i mi... Jer kad su oni srecni

Ribic cu sa krompirom u rernu, a sta cu sa pilecim belim? (juce sam pravila u sosu od meda i pomorandze pa moram nesto drugo)
Nesto ce i mama... Ja cu supu... ona ce ragu corbu... i kolace... i baratfile(juce sve pojeli)...

Imate jos neke ideje?

verovali ili ne ali apsolutno nista
deca idu sa svojim drustvom
muz dezura
ja sama
sutra na rucak kod svekrve, uvece kafana
preksutra na rucak kod mojih
dorucak se prespava, a posle obzderavanja kod sveki i mojih nema sanse da se vecera
i tako
nista pod milim bogomz:mrgreen:

Imate jos neke ideje?
Kako sta sa belim mesom?
Skuvas od njega supu pa mesce u rusku salatu, kakva je to nova godina bez ruske salate, ccccc :).
Kod nas pita sa mesom, pica rolat, Ruska salata, pogacice sa sirom, pecenje, neka salata I milka torta.

To u kućnoj radinosti, kad imaju ribare u kući, al najveće svetsko tržište sve ribe na svetu je u Japanu. Kao berza je.

Tamo se gotovo svi veći restorani i hoteli snabdevaju ribom, planetarno.

Elem, u postu sam, pročistio sam se i mirišem još ljepše od ruže :)) Mnogo dobro. Dismr mi sve što je mrs.
Ja spremam Badnji dan i veče, a za Božić tek pečenje i sr. motane sarme.

pa ono jeste, sveza fukusima riba

ja cu da jedem pljeskavice na ulici z:mrgreen:
i oduvek me je privlacilo ono sto mirise za onesvescivanje u becu na ulici,ono sto se mota,a suplje je u sredini,pa ti to uvaljaju u nesto
e to ima i u rumuniji

Joj, njamasto je na kub. Prodaju ga i u Bg-u, zove se chimney cake i umače se u belu/crnu/mlečnu čokoladu a onda u mleveni keks, tucani badem, lešnik, ili šta već. U Beču je ukusniji. Samo ga pusti da se malkice ohladi pre no što ga smažeš. Moja druDarica je alava na slatkiše pa smazala dva vrela i posle Bogu dušu zbog vrućeg testa koje se zalepilo za stomak.

Tema...čitav vikend provela sa rukama u testu. Fotke možda okačim kasnije.
Na NG meniju: krekeri sa ruzmarinom, sirom i orasima, a preko raznovrsno suvomesnato iz domaće radinosti i francuski sirevi; korpice od susama punjene urnebes salatom, ajvarom, kozijim sirom...
Belo vino, grčko.
Rakija dunjevača, šumadijska.

Desert, hm, još uvek nisam smislila šta. Imam ogromnu milku sa jagodom, možda dodam neko voće i eto zaslađenja.

Joj, njamasto je na kub. Prodaju ga i u Bg-u, zove se chimney cake i umače se u belu/crnu/mlečnu čokoladu a onda u mleveni keks, tucani badem, lešnik, ili šta već. U Beču je ukusniji. Samo ga pusti da se malkice ohladi pre no što ga smažeš. Moja druDarica je alava na slatkiše pa smazala dva vrela i posle Bogu dušu zbog vrućeg testa koje se zalepilo za stomak.

Tema...čitav vikend provela sa rukama u testu. Fotke možda okačim kasnije.
Na NG meniju: krekeri sa ruzmarinom, sirom i orasima, a preko raznovrsno suvomesnato iz domaće radinosti i francuski sirevi; korpice od susama punjene urnebes salatom, ajvarom, kozijim sirom...
Belo vino, grčko.
Rakija dunjevača, šumadijska.

Desert, hm, još uvek nisam smislila šta. Imam ogromnu milku sa jagodom, možda dodam neko voće i eto zaslađenja.

jao,sad mi voda curi na usta kako to mirise.a ja uvek mislila da to mirise neko kuvano vino ili punc :rumenko:
i ne znam ni zasto nisam probala,vecito trcim za vodicem,kao posle cu,a posle trcim po radnjama,pa necu da ulazim sa hranom
e sad ima da probam

zokm.jpg

Veceras pravim vocnu tortu, od mene dostaz:)

pa ne vole domacice svi filaste kolace.moja deca i ja volimo samo testaste,bez puno fila :)
a muzu samo daj da je belo ili zuto i da se jede kasicicom
to valjda pravi svalerka,posto ja ne pravim
ja sam napravila vocne mrvice sa sumskim vocem

jesam vam vec rekla da mi je dete otputovalo u svedsku kod druga za ng?
i zove malopre, ja je pitam kako vam je vreme, jel ne pada kisa, da barem obidjete geteburg?
kaze ona - super je, suncano..evo bas doruckujemo pa idemo u obilazak
a sta lepo doruckujete :smeker: jel zivu haringu sa crnim lukom :per:
ma ne njegova mama je kupila svezeg lososa..i dimljenog i napravila je fenomenalan dorucak

:sad2: :rida: a kad ja spremim kaze da joj smdi losos i nece da ga jede
Код нас на тржишту је гојени лосос.
Ериу је једном писала о лососима, дивљацима и гојеним.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back