Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...moje mladje zensko bilo kao necije starije musko...jela je kao mecava....sa 4 meseca sam joj dala sarmu, sa 6 pasulj i sva sreca pa ne bise neta u to
vreme inace bi se sigurno samoubila...posle toga kad bih procitala sta moze da se desi...dan danas jede vise od starije sestre, samo srecom ima odlican
metabolizam....

...ja cu sutra paradajiz corbu, ostalo malo rizota od juce taman ce biti uz tu corbu dovoljno....

nije lisnato...kore za pitu gotove...

aaaaa

ja sam mislila nesto slicno da napravim ali sa lisnatim testom. ne znam kada bi se napunilo nekom smesom za pitu (meso/sir/spanac) da li bi se lepo ispeklo :think:

- - - - - - - - - -

...moje mladje zensko bilo kao necije starije musko...jela je kao mecava....sa 4 meseca sam joj dala sarmu, sa 6 pasulj i sva sreca pa ne bise neta u to
vreme inace bi se sigurno samoubila...posle toga kad bih procitala sta moze da se desi...dan danas jede vise od starije sestre, samo srecom ima odlican
metabolizam....

...ja cu sutra paradajiz corbu, ostalo malo rizota od juce taman ce biti uz tu corbu dovoljno....

jel bar sada volE sarmu i pasulj? :D

...nisam ja mesila, ali nisam skoro pojela nista ukusnije, a slatko, integralno i sa dekstrozom....u sredini je domaci dzem od maline takodje zasladjen
dekstrozom....kad bi jos neko znao recept za ovo bilo bi fenomenalno...
[/IMG]...

...inace kupljeno je u zdravoj hrani, cena je 660 dinara/kg...prilicno je tesko pa ne bude bas mnogo u 100g...ali su dva kolacica sasvim dovoljna da se lepo zasladite...:)

- - - - - - - - - -

...ajd' zanemarite lak koji je poceo da se guli...sutra cu to da sredim po danu:mrgreen:

:zcepanje: :cmok:
tako neke kolačiće sam i ja kupovala u zdravoj hrani s jedne strane moje zgrade, a s druge je radionica gde se prave. I još se zove isto kao ja. I naravno da mi je padalo na pamet da svratim da pitam za recept. Ali bilo mi blam. A i zašto bi mi ga dali. Valjda im je cilj da prodaju kolače/kekse. Ima sa više vrsta tog fila i sa malinom, i sa brusnicom i još neki. I tako je neka cena bila, ali i ja to sad izbegavam. Možda je to zdravije od nekih drugih slatkiša, ali je i to kalorično.

Danas bi ćerka trebalo da pravi picu. Oštrimo se od ponedeljka

:zcepanje: :cmok:
tako neke kolačiće sam i ja kupovala u zdravoj hrani s jedne strane moje zgrade, a s druge je radionica gde se prave. I još se zove isto kao ja. I naravno da mi je padalo na pamet da svratim da pitam za recept. Ali bilo mi blam. A i zašto bi mi ga dali. Valjda im je cilj da prodaju kolače/kekse. Ima sa više vrsta tog fila i sa malinom, i sa brusnicom i još neki. I tako je neka cena bila, ali i ja to sad izbegavam. Možda je to zdravije od nekih drugih slatkiša, ali je i to kalorično.

Danas bi ćerka trebalo da pravi picu. Oštrimo se od ponedeljka

...sve je kaloricno:mrgreen: ali valjda i mi sto ne bi smo da se gojimo imamo dusu:(
...ovde kod mene ima sa malinom i visnjom, taj drugi mi se nesto i ne dopada...samo te dve vrste srecom, ovaj tako ponekad kupim tek
da dusu zadovoljim, a uvek mi je jeftinije od pravljenja kolaca kod kuce, kad kazem jeftinije mislim na to da cu mnogo manje pojesti:rumenko:

danas sam napravio pileci paprikas sa par trikova :))

pola luka i dve sargarepe sam samleo u blenderu i uprzio na masnoci pa sam ih dodao sa ostatkom luka da se dinsta
kad se malo udinstalo dodao sam piletinu sa kostima u komadima
razmisljao sam se da napravim knedle ali nisam imao vremena, krompir moji ne vole u paprikasu i setio sam se
kad je paprikas bio gotov, ubacio sam kesu originalnih njoka italijanskih, sa pola pola kukuruznim i psenicnim brasnom
za dva tri minuta su se skuvali , a brasno sto su otpustili tokom kuvanja bilo mi je dovoljno umesto zaprske koju nisam ni stavio :ok:

danas sam napravio pileci paprikas sa par trikova :))

pola luka i dve sargarepe sam samleo u blenderu i uprzio na masnoci pa sam ih dodao sa ostatkom luka da se dinsta
kad se malo udinstalo dodao sam piletinu sa kostima u komadima
razmisljao sam se da napravim knedle ali nisam imao vremena, krompir moji ne vole u paprikasu i setio sam se
kad je paprikas bio gotov, ubacio sam kesu originalnih njoka italijanskih, sa pola pola kukuruznim i psenicnim brasnom
za dva tri minuta su se skuvali , a brasno sto su otpustili tokom kuvanja bilo mi je dovoljno umesto zaprske koju nisam ni stavio :ok:
jos da si fotnuo,bilo bi potpuni uzitak,isto kao i mi da smo jeli:D

aaaaa

ja sam mislila nesto slicno da napravim ali sa lisnatim testom. ne znam kada bi se napunilo nekom smesom za pitu (meso/sir/spanac) da li bi se lepo ispeklo :think:

- - - - - - - - - -

jel bar sada volE sarmu i pasulj? :D

...ispeklo bi se, mi smo nekad cesto pravile kiflice od lisnatog testa, ustvari bolje receno one kao "pastete" pa punile svim i svacim....

...a sto se tice ovog drugog pitanja, voli i sad, narocito sarmu:D

Па ванилице су мекше како стоје. Ма ђавола, оду слаткиши кад имаш клинце поготову, стално траже нешто да се зааасладе.
Баш сад у суботу сам у посластичарници узео ораснице кило, све отишло док си рекао кекс, ал су страва (1.200/kg) вреде сваку пару....

Vanilice, sapice, gurabije, medenjaci,... su najukusniji kada se drze u zatvorenoj kutiji sa jabukom presecenom na pola. Ona im daje vlagu i budu mekse. I mirisnije.:heart:

Kuvam corbicu od povrca
uz to cu pil.dzigericu
a kasnije krmenadle sa sljivama... ako budem imala snage.

Juce mama poslala pasulj sa sunkom
a ja ispekla batak, karabatak, ledja i krilce sa puno krompira u rerni

deZertiramo grozdje i kivi... jabuke i kruske

razvigor, 27E, svarozic, proka - svaka vam cast, sto kuvate i ocigledno volite to da radite.
mm skuva samo kad mora, sto ce reci 10-tak puta godisnje i skoro uvek nasuvo, to bi mogao svaki dan da jede. A meni vec dosta, jedemo ga redovno subotom a da je po njemu svako drugo vece bi to spremali. Ja volim da kuvam ali nekad bi bas da neko drugi to uradi ali nesto leeeepoooo

• Podržavam
Reactions: 27E
razvigor, 27E, svarozic, proka - svaka vam cast, sto kuvate i ocigledno volite to da radite.
mm skuva samo kad mora, sto ce reci 10-tak puta godisnje i skoro uvek nasuvo, to bi mogao svaki dan da jede. A meni vec dosta, jedemo ga redovno subotom a da je po njemu svako drugo vece bi to spremali. Ja volim da kuvam ali nekad bi bas da neko drugi to uradi ali nesto leeeepoooo

ja spremam zato sto mi/nam je potrebno, a prvi stizem kuci. pa...

volim da kazem da ne kuvam jer ne znam, ali znam da sastavim dosta jednostavnih recepata. do sad se sve pojelo. jer je najlepse kada dodjes na gotovo

za rucak donela spagete sa pavlakom (neutralnom), spanacem i sampinjonima
malo vlasca, vegete (navucena sam na na-glutamat) i bosiljka

edit; i chedar, i chedar!

kuci govedja supa, kremenadle i pire od spanaca
kupovni cokoladni mus dr etker

Poslednja izmena:
Ljudi jel mi najjednostavnije da krmenadle bacim u kesu i u rernu?
Ne smem dugo da stojim, a izvadila sam ih, moram ih spremiti.

Uz to bih ubacila i krompir, mozda sargarepu(ne znam kakva je ona kad se pece u rerni?)
Ako ubedim muza da mi oljusti krompir

Ljudi jel mi najjednostavnije da krmenadle bacim u kesu i u rernu?
Ne smem dugo da stojim, a izvadila sam ih, moram ih spremiti.

Uz to bih ubacila i krompir, mozda sargarepu(ne znam kakva je ona kad se pece u rerni?)
Ako ubedim muza da mi oljusti krompir

...mozes, ubaci u kesu sarbarepu, ako imas onaj lepi crveni luk mozes i njega odliscan je kad se ispece....krompir mozes da ocistis i sedesi....
....nego sto ne mozes da stojis, nesto nije u redu?

...pu, pu, daleko bilo...a pricamo mi da ne zapinjes ko sivonja...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back