Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mV:
e, pa to...ja slano svasta znam i hocu, ali slatko mi bas ne ide od ruke, i onda ovo dodje bas ok..nije bas ni laganica, jer ima tog kuvanja na pari koje ja bas mrzim, ko hoce ziva jaja, nek stavi, ja to nikada ne koristim, te sam morala da kuvam..i moze se plazma vise potapati u mleku, pa bas da bude kao kora, a ne da se vidi kao kod mene, moze i malo u rum da ide, ili nes kafu, super je i ta varijanta...
Super, sve mi se svidja. Cim je budem pravila javicu...i slikacu :D
A i ja ne volim to kuvanje na pari.
Mama mi je kupila ono lonče sa duplim dnom samo da ne kukam kad treba da pravim neki fil.

...odoh sad da pravim rizoto od povrca raznog, e sad kako ce da bude sa brokilijem + karfiol + sargarepa + luk crni/beli + jedan mali paradajiz (za koga jos nesto ne znam
da li da ga ubacim) videcemo....i puuunoooo kari zacina....

...uz to salata, krastavac, paprika, paradajiz...

...a jedem i se i paradajiz corba, samo me mrzi da ponovo idem napolje...sutra cu to...

Rolnice sa rogačem i džemom od žutih šljiva :aha:

Prelepo. bas bi jela sad

Ja danas paprikas od krompira i sampinjona
Fotografija1175_zpsa369e013-1.jpg

mV:
evo, samo za moju drugaricu dive, koja veruje da znam da kuvam :lol:
nisam z avikend pravila kadaif, ali jesam veceru za osmoro, plus tortu (koje ja inace ne znam da pravim)
prva slika je ostatak torte, pocela sma da secem parce, pa sam se setila da uslikam da vidite da je malo ostalo :lol: prilicno se pojelo, sto valjda znaci da je bila ok
druga je parce za dive
inace, torta je za kvazi domacice poput mene, bez pecenja kora, kora je od plazme u mleku, fil je od zivih zumanaca (ja kuvala na pari jer ne volim zivo) 12 komada plus 10 kasika secera, pa se doda 300 gr mlevene plazme umucene sa 250 gr putera, onda se umute 12 belanaca sa 10 kasika secera (opet zivo, ali ja sma kuvala kao snenokle), pa se doda u zumanca i plazmu..rastopi se u mikrotalasnoj 200 gr crne milke , pa 200 gr bele, onaj fil s epodeli na dva dela, u jedan ide ta rastopljena bela, u drugi obicna, pa se mackaju kore od plazme, kora, jedan fil, kora, drugi fil, kora, slag i to je to...
http://tinypic.com/view.php?pic=30d7x2b&s=5#.UnjDBCeXubM
http://tinypic.com/view.php?pic=s1nsih&s=5#.UnjDCyeXubM

12 jaja?! Sad će Divka da :pljus:

:bljuc: :pljus:

pa ti si bre gora od domacice
12 jaja????
12 zumanaca kuvanih na pari sa secerom :sad2:
bolje da nisam gledala..
ja kad ubacim vise od 2 u proju koja se pece,osecam jako miris jaja, a ovih 12 kuvanih na pari :sad2:
dobro da nisi spremala i aer konjak uz to

:bljuc: :pljus:

pa ti si bre gora od domacice
12 jaja????
12 zumanaca kuvanih na pari sa secerom :sad2:
bolje da nisam gledala..
ja kad ubacim vise od 2 u proju koja se pece,osecam jako miris jaja, a ovih 12 kuvanih na pari :sad2:
dobro da nisi spremala i aer konjak uz to

:lol:
i ja u proju samo dva, ne brini
i ne volim miris jaja, nikada ne pravim sladoled sa jajima, fuj
al uopste se ne oseca od sve one milke i plazme, biliv me trep trep

mV:
:lol:
i ja u proju samo dva, ne brini
i ne volim miris jaja, nikada ne pravim sladoled sa jajima, fuj
al uopste se ne oseca od sve one milke i plazme, biliv me trep trep

aj biliv ju, kako drugacije :lol:
sreca da ste sve pojeli :lol: inace bi dovde osetila zumanac
mogla bi za sledeci put neku drugu, manje stresnu :lol:

kad sam odlazila iz prve firme posle punih sest godina,i presla na privatnu praksu, resim da se oduzim divnim kolegama tako sto sam im odnela rukom spremljenu tortu
ko svaka mlada domacica, sta bi drugo nego markizu - ali sa malinama
znaci - 7 zumanaca sam mutila i kuvala i napravila ogromnu tortu koju ja naravno nisam jela
svi je hvalili i trazili recept, a ja sedim i ne mogu da probam svojih ruku delo :lol:

- - - - - - - - - -

Sličnu tortu pravim i ja ali umesto krema od jaja stavljam puding sa ukusom pavlake, pošto ko i Dive ne volim jaja.

:ok: to mora da je vrh!

aj biliv ju, kako drugacije :lol:
sreca da ste sve pojeli :lol: inace bi dovde osetila zumanac
mogla bi za sledeci put neku drugu, manje stresnu :lol:

kad sam odlazila iz prve firme posle punih sest godina,i presla na privatnu praksu, resim da se oduzim divnim kolegama tako sto sam im odnela rukom spremljenu tortu
ko svaka mlada domacica, sta bi drugo nego markizu - ali sa malinama
znaci - 7 zumanaca sam mutila i kuvala i napravila ogromnu tortu koju ja naravno nisam jela
svi je hvalili i trazili recept, a ja sedim i ne mogu da probam svojih ruku delo :lol:

- - - - - - - - - -

:ok: to mora da je vrh!

Ma nije nikakva mudrost. Ređaš plazmu, preliješ pudingom (vrelim pudingom a keks ne umačeš u mleko pošto ga puding omekša), pa preko pudinga na krupno umrvljene pečene lešnike, pa opet keks, pa drugi puding (ako ti je prvi od vanile drugi može od čokolade ili karamela ili skuvaš od vanile pa u njega umešaš 100g milke) pa preko maline ili banane pa šlagić ili opet keks i puding.
A možeš tu istu varijantu u čašama s tim što keks staviš samo na dno a preko ređaš različite pudinge a između njih možeš šta ti volja (rendanu čokoladu, mrvljene lešnike, orahe, mlevene bademe, ja sam stavljala i seckane karamele, suvo grožđe, slatko od šumskih jagoda...). Umesto keksa ti je light varijanta samleveni bademi pomešani sa otopljenim puterom a super je i wellness keks.

Pravila veceras domacu cokoladu po ovom receptu http://uspesnazena.com/recepti-zdra...ada-za-15-minuta-cokolada-bez-aditiva-recept/

Medjutim imala sam samo parce putera od 76 grama, pa sam uzela toliko i kakaa i toliko secera. Mleka sam sipala u kakao i secer otprilike da bude gustine jogurta , stavila na vatru a onda kad je to pocelo da kuva stavila puter ( zasto da prljam dve serpice ?) i kuvala zajedno, mesajuci, neki minut, kao kad pravim glazuru za tortu. Skinula sa ringle, probala, taman je slatko kao crna cokolada, A onda se setila da imam rogaca i da se on odlicno se slaze sa kakaom ( pravim sebi ponekad da se zasladim mesavinu rogac+kakao+med+malo vode) i dodam nekih 50-60 grama Bilo je gustine kao fil za tortu. Stavila u kalup pa u frizider, imam deo gde je temperatura oko nule, mozda stepen/dva vise. I stvrdnulo se za nepunih sat vremena

Citavih desetak minuta sam se kolebala da li da pojedem parce ili ne ( kao na dijeti sam , tj. malo pazim da se ne prejedam). Sta mislite ko je pobedio; ja ili cokolada :rumenko: ?

Fotografija1177_zps1120ee91-1.jpg

Fotografija1179_zps90431fa0-1.jpg

Inace odlicno je :D

Pravila veceras domacu cokoladu po ovom receptu http://uspesnazena.com/recepti-zdra...ada-za-15-minuta-cokolada-bez-aditiva-recept/

Medjutim imala sam samo parce putera od 76 grama, pa sam uzela toliko i kakaa i toliko secera. Mleka sam sipala u kakao i secer otprilike da bude gustine jogurta , stavila na vatru a onda kad je to pocelo da kuva stavila puter ( zasto da prljam dve serpice ?) i kuvala zajedno, mesajuci, neki minut, kao kad pravim glazuru za tortu. Skinula sa ringle, probala, taman je slatko kao crna cokolada, A onda se setila da imam rogaca i da se on odlicno se slaze sa kakaom ( pravim sebi ponekad da se zasladim mesavinu rogac+kakao+med+malo vode) i dodam nekih 50-60 grama Bilo je gustine kao fil za tortu. Stavila u kalup pa u frizider, imam deo gde je temperatura oko nule, mozda stepen/dva vise. I stvrdnulo se za nepunih sat vremena

Citavih desetak minuta sam se kolebala da li da pojedem parce ili ne ( kao na dijeti sam , tj. malo pazim da se ne prejedam). Sta mislite ko je pobedio; ja ili cokolada :rumenko: ?

Fotografija1177_zps1120ee91-1.jpg

Fotografija1179_zps90431fa0-1.jpg

Inace odlicno je :D

ne bi valjalo da smo komsije ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back