Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne kuvam jer sam fokusirana na ono od cega cu ziveti i jer je kuvanje gubljenje vremena na ono sto mene ne zanima-a danas ima hvala Bogu da se kupi sve od rostilja do gotovih jela .

Jednom sam oko 5 sati spremala junece repove(koje obozavam da jedem :zaljubljena: i to je sve od mene jer su pojedeni za pola sata (nisam jela sama) i od tada zaista postujem sve zene koje nisu imale srece u zivotu da mogu da rade,kupuju gotovu hranu i zive zivot nego su se zarobile u kuhinji.Cenim njihov rad,trud,ulozeno vreme iako mi je zao sto im se zivot svodi na kuhinju u 21. veku.

Volim da jedem svinjski mozak,oci,jezik,njusku(ako nije prepecena),meso sa obraza svinjskih,skuvane nogice,junece repove :zaljubljena: ,bubce,musaku,pilece nogice mmmm :zaljubljena: .Tako da ne shvatam ljude kojima je to gadno ali svako ima svoj ukus i o tome se ne raspravlja.

Kupus meni smeta, tako daaaa kupus. :lol: A eurokrem ne jedem ja već mm. :flert:

kako bre smrducka miris kuvanog jezika?
ja ga nisam kuvala odavno, ali stvarno se ne secam da je imao ista drugaciji miris od bilo kog drugog kuvanog mesa..doduse ja ubacim unutra i puno plodova kleke, sarenog bibera u zrnu i lovora, pa vise osecam taj miris kuvanog lovora
kad ga oljustis, meso ima stvarno dobar ukus..cist misic i mekano je meso..

ne znam, za mene kuvanje nije gubljenje vremena, vec mi je zadovoljstvo
ni svoje pse ne hranim kupovnom hranom nego im kuvam tri puta nedeljno dovoljnu kolicinu da imaju za svih sedam dana
ne kazem da imi nekad ne jedemo meso koje nam izgriluje neko drugi, ali ne bih mogla da se hranim, ako imam uslova za kuvanje, samo na takav nacin

Dok sam danas pekla lepeza krompire na pek papiru u rerni, setih se Džejmi Olivera koji povremeno ubaci neočišćen čen belog luka u jela koja peče u rerni i uradila to isto. Ljudi moji, kako je taj luk ukusan. Ja inače ne volim beli luk i vrlo retko ga koristim u jelima. Ovo ima ukus između kestena i karamelisanog luka, nema ljutine ni jakog mirisa, specifičnog za beli luk.

Dok sam danas pekla lepeza krompire na pek papiru u rerni, setih se Džejmi Olivera koji povremeno ubaci neočišćen čen belog luka u jela koja peče u rerni i uradila to isto. Ljudi moji, kako je taj luk ukusan. Ja inače ne volim beli luk i vrlo retko ga koristim u jelima. Ovo ima ukus između kestena i karamelisanog luka, nema ljutine ni jakog mirisa, specifičnog za beli luk.

a miris posle jela :per:

xela je kriva sto se gojim :( napravila sam cokoladne mafine sa eurokremom

ju sto ti je strasna reputacija,sad ce dive da se potrese :lol:
i ja sam stavljala kasicicu u sredinu,al sam stavljala samo beli krem,da bude kontrast,mozda drugi put probam da umesam par kasika u testo,da vidim kako ce biti

Ne znam baš, mislim da se to ne bi ni osetilo, greotica da potrošiš kremić na smesu.

Bolje stavi orahe ili još bolje malo lešnika umesto krema. :kolac:

Eeeee, a možeš i one aromice... jao, jao ekstrakt lešnika ili vanile mmmmm

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back