Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su skoro objasnjavali da ovo moze da bude zabluda. Ja sam dugo zamrznute namirnice smatrala za recimo drugorzredne, a onda su mi pricali kako se to voce I povrce bere I ima odredjeno ograniceno vreme za koje mora da bude ocisceno, oprano I npr delimicno termicki obradjeno I zaledjeno. I naravno probrano da bude kvalitetno. I da tako mozes da dodjes u situaciju da ono sto stoji na tezgi bude manje kvalitetno od toga sto je zamrznuto.

tako je
ako u prodavnici kupis smezuranu sargarepu koja je u rafu stajala boktepita koliko dugo i izgubila sva svojstva
ako jagode hoces da kupis u novembru..mislim mozes, ali plasticne gmo
jagode je jedu u maju i junu
tako je za svu hranu
iz tog razloga i kazem da spremam samo sezonsko povrce
kupujem ga na pijaci i to iskljucivo sveze sa naseg podneblja
jedino secerac i grasak kupujem zamrznut, sve ostalo izbegavam

tako je
ako u prodavnici kupis smezuranu sargarepu koja je u rafu stajala boktepita koliko dugo i izgubila sva svojstva
ako jagode hoces da kupis u novembru..mislim mozes, ali plasticne gmo
jagode je jedu u maju i junu
tako je za svu hranu
iz tog razloga i kazem da spremam samo sezonsko povrce
kupujem ga na pijaci i to iskljucivo sveze sa naseg podneblja
jedino secerac i grasak kupujem zamrznut, sve ostalo izbegavam

Ja nemam priliku da preko nedelje idem na pijacu.
Kupovinu na pijaci obavljam vikendom, a to cesto ne moze da stoji cele nedelje :(, tako da sam osudjena na dokupljivanje po samoposlugama ili smrznuto.

danas pohovane tikvice tj. varijacija na temu. umutila jaja i brasno u to dodala izrendane tikvice i mrvicu ulja pa u kalup za vafle da se ispece...
nije lose...
a ovo me podseti da pitam, da li ima neko recept za slane vafle sa sunkom/povrcem/sirom/i sl?

danas pohovane tikvice tj. varijacija na temu. umutila jaja i brasno u to dodala izrendane tikvice i mrvicu ulja pa u kalup za vafle da se ispece...
nije lose...
a ovo me podseti da pitam, da li ima neko recept za slane vafle sa sunkom/povrcem/sirom/i sl?

ja u te tikvice ubacim i izmrvljeni beli sir (onaj 25%mastan) i istisnem cen belog luka..i dodam kari u prahu, odlicno se uklapaju arome

Pricala je kis cini mi se, kako se mi generalno zdravo hranimo.
Kod amerikanaca je problem(gledam i Dzejmi Ol.), sto oni pod 'zdravom'
Ishranom smatraju smrznute riblje stapice, pomfrit, i kecap.
Problem je u konzervansima i aditivima. Oni su ti koji izazivaju rakove i razne bolesti.
Ja kad vidim na pakovanju E, vec mi nije dobro.
To izbegavam, mada koliko uspevam je pitanje

mV:
kupila sam zamrznuto testo za kadaif, koga obozaaaaaavam
znam da mogu naci recept na netu, ali da li neko od vas to pravi i kako?
treba mi necije licno iskustvo, ne bih da omanem :lol:

Kako zamrznuto? Zar se "rezanci" za kadaif ne prodaju osušeni?

Ja ubacim suvo grožđe koje je odstojalo u rumu, seckane prepečene orahe i lešnike i prelijem "sokom" za baklavu. E sad taj preliv svako pravi na svoj način. Moj je gust i ima puno limuna a neko voli ređi i sa manje limuna.

Kako zamrznuto? Zar se "rezanci" za kadaif ne prodaju osušeni?

Ja ubacim suvo grožđe koje je odstojalo u rumu, seckane prepečene orahe i lešnike i prelijem "sokom" za baklavu. E sad taj preliv svako pravi na svoj način. Moj je gust i ima puno limuna a neko voli ređi i sa manje limuna.

zamrznuto skroz bre, na -20
ne znam ni kako s ekuva, vidim po receptima da je malko zahebano :(
a, bas sam se nameracila da ga pravim, sa pistacima i sve...

pa, nije urolovan, vise lici na pirincane spagete, valjda treba da se roluje tek nakon kuvanja i susenja ...uzecu neki recept sa neta, tako mi i treba kad ocu da izigravam ambicioznu domacicu :lol:
javicu kako je ispalo, pravicu verovatno za vikend, mada kolace bas ne umem da odradim kako treba :(

mV:
pa, nije urolovan, vise lici na pirincane spagete, valjda treba da se roluje tek nakon kuvanja i susenja ...uzecu neki recept sa neta, tako mi i treba kad ocu da izigravam ambicioznu domacicu :lol:
javicu kako je ispalo, pravicu verovatno za vikend, mada kolace bas ne umem da odradim kako treba :(
mislim da se kadaif ne kuva samo se pece,a caka je taj serbet sto treba da ga pogodis da bude kako treba

mV:

pa gde bas kadaif da zahebes
taj mi je no1
nema kuvanja, samo rolas i peces i na kraju ispeceno prelijes sirupom da upije
testo samo odmrzni, bice ti gnjecavo kao ga kuvas

mV:
pa, kupila sam ga jer ga i ja voooolem!
znaci-bez kuvanja? samo odmrznem i osusim?
za dalje znam, taj deo mi je frkichan

ma ne,ma sta da ti bude frkican
samo dobro zalijes otopljenim puterom i na kraju ukuvanim secerom
jao kako je to kaloricno kad ga razlozis ovako :sad2:
a onako kad je kadaifitj u tanjiru, sve ti izgleda light ko perce

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back