Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kad ispeces gibanicu, onako vrelu cim je izvadis iz rerne odmah preokreni
da gornja korica bude dole
kad posle 5 minuta budes isekla, sve taman kako treba..

- - - - - - - - - -

papke u saftu ili tako nesto :lol: prava domaca hrana ;)
meni je problem i to kuvanje kestenja
nikad posle ne mogu da ga ocistim lepo, a svidja mi se i kakav im je ukus kad je kuvan

ja ga prepolovim, pa uzmem kasicicu pa ga dubim i tako jedem, najbrze je :)))

Ako se ne varam, ventilatorska rerna moze da bude i ne-ventilatorska tj da se ne ukljuci ta opcija, bar je takva moja.

Elem moj muz je nasao neki video na temu "roasting chestnuts" i vec 2 puta smo pravili. Kestenje se zasece, blansira kratko u slanoj vodi a zatim pece u rerni na 220 C. Razbili smo se sad u nedelju :)

...eeee..ovo je zanimljivo..ja volim kuvano kestenje..volim i peceno, ali mi se nije dopalo iz rerne pa odustala....
...ali goji mamicumukestenjastu:mrgreen:

Ako se ne varam, ventilatorska rerna moze da bude i ne-ventilatorska tj da se ne ukljuci ta opcija, bar je takva moja.

Elem moj muz je nasao neki video na temu "roasting chestnuts" i vec 2 puta smo pravili. Kestenje se zasece, blansira kratko u slanoj vodi a zatim pece u rerni na 220 C. Razbili smo se sad u nedelju :)

a, dobra fora da se prvo malo blansira
mene je strah da ce komadici kad puknu, da odlete u taj deo gde je ventilator, jer nije zasticen nicim, samo ona resetka preko i da nesto zeznu
a, pukla sma za tu rernu podosta para, ne menja mi se :lol:

...eeee..ovo je zanimljivo..ja volim kuvano kestenje..volim i peceno, ali mi se nije dopalo iz rerne pa odustala....
...ali goji mamicumukestenjastu:mrgreen:

Mooozdaaa goje ali su i zdravi evo malo informacija http://www.livestrong.com/article/470050-what-are-the-health-benefits-of-eating-chestnuts/ gde izmedju ostalog kaze "Chestnuts are high in vitamin C, minerals, such as potassium, copper and magnesium, amino acids and antioxidants. Chestnuts are also low in kidney stone-forming oxalate compounds, with less than 85 mg per 100 g, in comparison to other nuts".

Mislim niko ne pojede kilogram dnevno pa nije neka drama, sta znam.

mV:
e, vala papke jos nisam jela, niti cu :lol:...al bi pohovan mozak mogao sasvim lepo da prodje :malav:
ja za pecenje zarezem kestenove (kestene?) po sredini, al za kuvanje nisam probala, sve se nesto plasim da ce biti vodeni?a, onda ih jeste muka oljustiti, mi smo sinoc izgubili volju..dok sam oljustila detetu, pa muskarcu svom koji mi trepce i kaze "ljubavi, ocisti i meni", pa sebi, prosla me zelja..
Не знаш шта ваља.
О похопваном мозгу... Очистиш га од кожица и жилица, нарежеш на режњеве дебљине с прста и на до 5 минута у кипући воду у коју је додато сирћета, ловоровог листа, мрвљеног бибера, соли, рузмарина, першуновог и целеровог листа, мирођије, а може још по које зачинско биље.
Потом се класично испохује и то је то.

jao ja kestenje volim u svakakvom obliku. sada za vikenda sam ih pravila sa prokeljom :D
zar nije ono kad se zasece ne bi trebali da pucaju kada se peku?

meni pucaju svakako, ja ih zasecem samo da bih mogla da ih ljustim posle
Не знаш шта ваља.
О похопваном мозгу... Очистиш га од кожица и жилица, нарежеш на режњеве дебљине с прста и на до 5 минута у кипући воду у коју је додато сирћета, ловоровог листа, мрвљеног бибера, соли, рузмарина, першуновог и целеровог листа, мирођије, а може још по које зачинско биље.
Потом се класично испохује и то је то.

ma, znam kako se pravi..pravila par puta, nego je citava procedura duga i komplike da pravim za sebe samo, drugi ne jedu, isto ko i dzigericu, a plus sto nema tog mozga svuda da se nabavi, pa mi ej u nekim mesarama i gadno i tako..retko jedem, a bas, bas volim..e, sad, kod mozga i dzige se moje preference ka unutrasnjim organima zavrsavaju, nista van te dve stvari....jezik, crevca i ostalo me teraju na povracanje..mogu da jedem zabe, puzeve, sve morske stvari, al crevca jok :lol:

mV:
[/B]meni pucaju svakako, ja ih zasecem samo da bih mogla da ih ljustim posle

ma, znam kako se pravi..pravila par puta, nego je citava procedura duga i komplike da pravim za sebe samo, drugi ne jedu, isto ko i dzigericu, a plus sto nema tog mozga svuda da se nabavi, pa mi ej u nekim mesarama i gadno i tako..retko jedem, a bas, bas volim..e, sad, kod mozga i dzige se moje preference ka unutrasnjim organima zavrsavaju, nista van te dve stvari....jezik, crevca i ostalo me teraju na povracanje..mogu da jedem zabe, puzeve, sve morske stvari, al crevca jok :lol:
Бризле код телади, паштета од црне и беле џиге, бубрези на путеру, бели бубрези(веруј то као потомку ветеринара који је обезмудио џенерације прасади!)....

mV:

kad ne zasijeces znaju bukvalno eksplodirat :lol:

a meni se samo urme jedu otkako sam ih kupila...znaci, strasno :lol:

...kad ispecem gibanicu onaku vrelu iz rerne poprskam malo vodom, pokrijem krpom i ostavim da se malo ohladi...bude taman kako treba...

...ovo sto je Dive napisala, zna da bude opasno..moja majka je jednom to uradila i nikad vise, a pamti celi zivot, kako se ispekla...:(

tvoja majka je posebna prica, da se ne lazemo
niko ne sprema tako masnu gibu kao ona :lol:

mV:

ja sam sad kod mame na slavi jela jagnjetinu
i isecem komad, cudne mi forme, i kad sam zagrizla, a tamo bubreg :sad2:
bilo mi je neprijatno da ustanem i pljucnem, samo sam progutala i sa jagnjetinom zavrsila za ovu godinu

- - - - - - - - - -

da nisi mozda trudna :lol:

mV:

ja od iznutrica mogu jedino jezik i da jedem jer on je misic...sve ostalo, onaj miris iznutrica i organa :bljak: mozak mi se gadi samo kao ideja, da je realizujem mi ne pada na pamet, gadan mi samo kad ga vidim :neutral: i sve to unutra sto je smrdi uzasno...doduse svinja cela smrdi, od nje jedino dobar prsut valja :(

- - - - - - - - - -

jao pa jos punjene orasima przenim na medu :sad2:

da nisi mozda trudna :lol:

moguce :rumenko:

- - - - - - - - - -

ja od iznutrica mogu jedino jezik i da jedem jer on je misic...sve ostalo, onaj miris iznutrica i organa :bljak: mozak mi se gadi samo kao ideja, da je realizujem mi ne pada na pamet, gadan mi samo kad ga vidim :neutral: i sve to unutra sto je smrdi uzasno...doduse svinja cela smrdi, od nje jedino dobar prsut valja :(

- - - - - - - - - -

jao pa jos punjene orasima przenim na medu :sad2:

ja samo one svjeze, da nisu usecerene mogu
one kandirane...e, od njih mi muka kad pomislim :(

ja kupila u M u Beogradjanki-na merenje su u onom delu gde je voće.salatice.(staklena polukružna tezga)....
možeš da uzmeš koliko hoćeš..veličine su 6-7 cm x cca 3..4 cm..ma ogromne..a mekane mmm

e, moram priznat da to nisam vidjela
jesam one ljepljive tako pakirane - u posude pa na mjeru
ali ne i ove...
na ovaj fazon - nisu sjajne, nemaju secera po sebi, drukcijeg su ukusa...
nisu slatke onako kao one pakirane...
samo je kutija zelena cetvrtasta

maryam%20date%20New.jpg

bile 300 kinti kutija

ja od iznutrica mogu jedino jezik i da jedem jer on je misic...sve ostalo, onaj miris iznutrica i organa :bljak:
mozak mi se gadi samo kao ideja, da je realizujem mi ne pada na pamet, gadan mi samo kad ga vidim :neutral: i sve to unutra sto je smrdi uzasno...doduse svinja cela smrdi, od nje jedino dobar prsut valja :(

Joj, to svaki dan sa pirinčem kuvam Leu po dva puta. Nekad juneći jezik, nekad džigericu... Ali odvratniji miris ima taj jezik. Hteo muž gulaš da pravim od toga. No way! :lol:

@Proka: Leo se ugojio malo... dobro malo više :lol: Juče nisam mogla da ga podignem, prava je stoka. Moram ga slikati ovih dana. :lol:

@Dive: Sutra pravim tortu od lešnika po tvom receptu. :) Ali umesto nutele eurokrem. Mm ne voli nutelu. :lol:

Kupus sa junetinom, e ima da se razbijem jeduci pa shta bude:zcepanje:

Jao kupus :aha: A meni rekli da ne smem kupus. :cry:

Pravila sam opet kakao mafine sa eurokremom. :confused: :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back