Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srećna slava Sv. Petka!
Nama je Kirvaj(crkvena slava danas, pije se mlado vino i ič ne sme da se radi :) )

ali ja moram da kuvam onaj kelj..uz jučerašnju famoznu čorbu od koje se slabi :dash:
to je jedino dozvoljeno...znači...klopa ni-za-koga, sem za loodake :)

Napraviću danas onu krem čorbu od bundeve koju svi hvalite...al...nešto ne verujem da će mi se svideti. Ubacila : seckanu bundevu, krompir, luk crni i beli, kockicu celera, malu šargarepu. Od začina još ništa, dodaću kasnije biber, vegetu...i jel treba još nešto ? Možda đumbir ili muskat oraščić ? Jer treba na kraju sa nečim zakiseliti ?

Svekrvina čorba od petka a ja pravim pašta šutu, imamo maslina i parmezana, za desert se dvoumim između griza i onog turskog sutlijaša.
Ako uspem da ubedim konzervu da proba nešto novo, biće suki :))))

Poslednja izmena:
Ja sam danas dovukla svega i svačega sa pijace, a danas ću prvo da potrošim ono što mi već neko vreme stoji u frižideru, pa će da bude: supa od karfiola: http://www.coolinarika.com/recept/952463/, punjeni patlidžan, forneti od jabuka http://www.coolinarika.com/recept/fornetti-sa-jabukom/ (već mi dugo stoji smrznuto lisnato testo, a ja ga uvek ostavljam, nek stoji, može dobro da dodje, da se napravi nešto na brzinu kad zatreba... a i jabuke se sve smežurale, niko ih takve neće pojesti).
Pa onda treba da ispečem paprike od onih 5 kg koje sam kupila pre neki dan... da malo rasteretim frižider da može da se stavi novo.
A već sam umorna. Ovo jesenje pomeranje sata teško podnosim. Probudim se rano ujutru (po starom), a uveče ne mogu ni 10 sati da dočekam da legnem. Još sam sedela na terasi, na suncu, pa me i to baš iscrpelo.
Čitala u novinama kako Lidl kupuje placeve. Baše je u pravu Razvigor, ko Godo da se čeka. Ili što bi naš narod rekao "nakanjujuju se ko gladan na s.anje". Da izvine ova tema

Rebra ispala supeeeeer. Svinjska inace. Smuljala sinoc neki premaz/marinadu od kecapa (imala deciji samo hahah). maslinovog ulja, malo malo soja sosa, malo meda bas, belog luka u prahu, soli, bibera i suvog persuna. Premazala. Pekla 2,5 sata, oko 2 pod folijom na 180 posle otklopljeno.

Bi, eto to malo meda nije uopste zasladilo, na kg i malo vise mesa bas se ne oseti,

Marge, ja u corbu od bundeve stavim suvog zacina, biber, persun i kari. Moj muz u tanjir doda limun ili balzamiko. Meni je ok bez toga.

Мина славу данас на ручак, да једемо са великом ложицом :))

Читам у новинама и смејем се - Лилд купио (тајно) плац, као да Годо долази лол

bila sam u Kavali u famoznom Lidlu..niš posebno..skupo sve :(

a čitam da VERO ima famozne stvarčice iz Grčke...meni je to sve daleko..
šteta što se vero ne širi po gradomima

Svekrvina čorba od petka a ja pravim pašta šutu, imamo maslina i parmezana, za desert se dvoumim između griza i onog turskog sutlijaša.
Ako uspem da ubedim konzervu da proba nešto novo, biće suki :))))

kakav jr to turski sutlijaš?

Rebra ispala supeeeeer. Svinjska inace. Smuljala sinoc neki premaz/marinadu od kecapa (imala deciji samo hahah). maslinovog ulja, malo malo soja sosa, malo meda bas, belog luka u prahu, soli, bibera i suvog persuna. Premazala. Pekla 2,5 sata, oko 2 pod folijom na 180 posle otklopljeno.

Bi, eto to malo meda nije uopste zasladilo, na kg i malo vise mesa bas se ne oseti,

Marge, ja u corbu od bundeve stavim suvog zacina, biber, persun i kari. Moj muz u tanjir doda limun ili balzamiko. Meni je ok bez toga.

extra!!!
nisam mazala kečapom...ali sve ovo ostalo( i 2 kaš meda-"lakirana rebarca") je po mojem ukusu :)

Važno da je ispalo dobro. Sad zapamti šta si stavila da znaš za drugi put.
I ja sam kupila lepo parče bundeve, ne znam još šta će biti. Čorba sigurno, a možda i neki kolač, neki mafini ili ono Parkino http://zloprase.com/posno/kolac-od-bundeve/ (ali sad bez arancina, čak sam i to onomad pravila, ali sad nemam takvih ambicija).

Uuuu sto je dobar ovaj recept za kolac od bundeve. A ja jos gledam jutros rendanu bundevu u komsijskoj radnji, sad mi krivo sto ne kupih.

I ja imam jabuke koje polako postaju smezurane pa cu nesto od njih. Mozda one mafine sto sam juce postavljala, proveren recept, uvek dobro uspeva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back