Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije mi žao da dam novac ako je proizvod kvalitetan ali me iznervirali u Maxiju i Merkatoru gde papreno platim šatro-italijansku-pršut a ona tvrda i žilava, ne možeš je sažvakati.

...razumem te skroz, ja radje kupim 100 gr kulena, nego 300 g neke salame...tako i to, radje cu kupiti 100g prsute ali prave kvalitetne, nego bilo cega drugog...
...nedavno sam u Amanu, u komsiluku su mi pa ajde...pecenicu, bila je na akciji 699 din/kg...uzela 200g da probam, ujuto kad sam otvorila ono u celofanu u
koji su zamotali voda...sto je reci da nekako ubacuju vodu da bi dobili na tezini...uzasno sam se iznervirala i rekla sam kad sam sutradan otisla po mleko,
a poslovodja ce...pa komsinice mi to tako dobijemo nemamo mi pojma....:evil:

- - - - - - - - - -

mislim da ima taj sir u ulju

...e to je specijalitet...ko nije probao ne zna sta je propustio...

...kod mene na pijaci sve jeftinije....
...nego zasto ne uzmes neku staklenu teglu sa onim diht zatvaracem, zdravije je nego ta pvc?
staklene su teške za nošenje po autobusima..a obzirom da ne podgrevam - sipam ohladjeno.mislim ..ništa mu neče faliti..

Pa i ne bih kupila više od 200, 300g. Koleginica mi ih preporučila i kaže da nisu skupi tj. da je kilogram pršute njeguške oko 800din, što je cena kao u CG. Baš ću neki dan da skoknem do Obilićevog i da njušnem kakvi su im proizvodi.

mislim da sam u Merkatoru a i u Maxiju videla slovenački pršut onako seckan tanano pa u vakuum pakovanju..
nekako si mi Slovenci sigurica za te stvari
neko mi reče da u pršut.. suvi vrat i taj rad..stavljaju neke materije koje upijaju vodu--da budu teže :(

ali-NIŠTA kod Matijevića ne kupujem.
.roditelji luduju za nekim njihovim paštetama i safaladama
koje ja ne bih ni pogledala, makar umirala od gladi :(

Jednom smo u Matijeviću kupili juneće šnicle od buta i pre kuvanja iseckam malo Jolandi, ona ni da takne meso, i bacila sam ga u đubre. Sutradan na tv-u vest da su se ljudi otrovali od te junetine. Od tada Matijević zaobilazim u širokom luku.

zenske, moze li neki recept za projice sa sirom, ali da budu onako mekane, a ne suve kao klasicna proja nekako?
i da ne ide mnogo jaja

Tara, ja cu ti kopirati iz maila koji sam slala drugarici jer su joj se svidele moje projice. Ja nisam bas neka kuvarica ali nas prijatelj kaze da sam projice "doktorirala" :-)

2 jajeta ulupati i malo posoliti
Dodati casu jogurta (moze i kiselo mleko) i tu casu nadalje koristiti kao meru
Dodati pola case ulja i
2 case kukuruznog brasna
1 casu psenicnog i
Prasak za pecivo
Kad sve to promesas dodati jedan krem sir (malo pakovanje od 100 grama, obicno ABC sir ja stavljam ali mozes neki mladi izgnjecen, sremski/svapski)

Rasporediti u kalupe za mafine i peci 20 minuta na 200 stepeni.

Tara, ja cu ti kopirati iz maila koji sam slala drugarici jer su joj se svidele moje projice. Ja nisam bas neka kuvarica ali nas prijatelj kaze da sam projice "doktorirala" :-)

2 jajeta ulupati i malo posoliti
Dodati casu jogurta (moze i kiselo mleko) i tu casu nadalje koristiti kao meru
Dodati pola case ulja i
2 case kukuruznog brasna
1 casu psenicnog i
Prasak za pecivo
Kad sve to promesas dodati jedan krem sir (malo pakovanje od 100 grama, obicno ABC sir ja stavljam ali mozes neki mladi izgnjecen, sremski/svapski)

Rasporediti u kalupe za mafine i peci 20 minuta na 200 stepeni.

e hvala, sutra ih pravim , imam bas i abc sir, nadam se da ce biti mekane :)

sto samo zenske:cry:

gde si bre ti dzordzi?

Najavili nam se juce neki gosti kasno
i ja u radnji ajd da kupim nesto pa im napravim sendvice
i onako predjem.pogledom i kazem prodavcu Naseckajte mi ovoga 200g.
Odem na kasu, guzva haos, racun mi bas pozamasan ali ajde svasta sam uzela.
Dodjem kuci i pogledam, 200g te neke prsute 540 dinara!!!
2500 dinara kilogram!!!
Sokirala sam se

Nemam pojma.
Dusa me zabolela.
Pojeli smo svi nasu domacu sunku,
i ja bas pitala prodavca koliko je sunka tj.parce koje imaju upakovano,
kaze 2.000din/kg, taman toliko ima u tom parcetu... i ona i ja prokomentarisasmo
Bas je skupo...
i posle toga kupih nesto jos skuplje. A ni prici sunci!

Kupih rebra, niko da mi odgovori cime da ih premazem pre pecenja? Stavila bih u zacine jos veceras.

Gospodžo, vidim ovo sad sve neki moderni trendovi med, pomorandža, ovo-ono. Ja sam tradicionalna po tom pitanju. Nismo mi Ameri da jedemo meso premazano pekmezom i sličnim. Ja sam pravila i to samo treba lepo posoliti, ostaviti da odstoji tako nasoljeno par sati, a onda, ko što kaže Tolka, na žicu, pa polako i doooooobro da se ispeče. Ne znam koliko su ti debela, ali ja bih to pekla lagano jedno 4 sata, da se što više ocedi mast. Ne treba da se maže nikakvom masnoćom, kakvo maslinovo ulje, pa gde to ide sa svinjskim rebrima!!??? Nije to mediteranska ishrana.

Kupih rebra, niko da mi odgovori cime da ih premazem pre pecenja? Stavila bih u zacine jos veceras.
ne rece od kog su mesa. ako je jagnjetina, meni je uvek najbolja kombinacija belo vino, menta i beli luk, so biber a moze i timijan.
svinjska ne jedem tako da nemam pojma :confused: i inace rebra prepuna masti, nikad nisam skontala u cemu je fora, nista ko donji deo butkice :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back