Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ja sva bila oduševljena kad sam videla na Zelenjaku karfiol za 60, pa uzela jedan ogroman. Prekjuče sam ga samo obarila uz losos šnicle, a sinoć sam složila musaku od karfiola i zapekla, da mogu moji da jedu (pošto sam ja na poslu), a i ja da imam kad dodjem kući. Jedva čekam. A ostalo mi mesa (namerno sam kupila i spremila više) pa ću sutra da punim patlidžane.
Inače sam pre neki dan kupila 5 kila paprika, po 50 dinara za kilogram, ali prodavali samo "na veliko". Pa koliko je to?, pitam ja. Kaže, 5 kg. Pa daj 5 kg. Lepe, zdrave, one tamno zelene pa malo narandžaste. Mora da je to neka uvozna, možda GMO sorta. Ali slatke su i ukusne.

..tako sam ja nedavno kad sam bila kod Kineza, mislila da sam super prosla sto sam dva cveta platila 150 dinara...a kod mene na pijaci 100 din./kg...tako to bude kad ti je zgodno
negde da kupis, bilo bi suludo prelaziti pola grada zbog 1-2kg bilo kog povrca....

...e vidis jedino musaku od karfiola mogu da jedem...a opet mi to puno za mene samu, nezgodno mi onda jedem par dana pa ni da bacim ni da stavljam u friz...

- - - - - - - - - -

Kod nas na pijaci jabuke na dzak 7 dinara, one na kilu od 10 pa do 40 dinara... Takav kraj, jabuke uvek jeftine. One za rakiju idu i od 3 dinara po kg.

...ja ne videh ovde na kg manje od 40 din..

Domacice, nikako da mi javis gde tvoja prijateljica prodaje sir na Novom Beogradu...

Ja danas spremala:

1. Corbicu od bundeve,
2. Junece snicle, dinstane sa malo vode i belim vinom.
3. Spanac (klasicno kao varivo, sa belim lukom i mlekom)
4. Pire krompir.

Imam nekih jabuka mislila sam moje proverene mafine: http://www.dooyoo.co.uk/recipes/baking/1112248/ ali to onda dete pojede jedan mafin, muz dva a ostatak ja stucem u dva dana :-)

Za sutra sam se nameracila da ispecem neka rebra u rerni sa krompirom. Nisam do sad sve kao gledam da bude manje masno bla bla ali mi se baas to jede, pa mi treba neki savet, cime da mariniram malo, da zacinim itd. Suvih zacina imam svih mogucih skoro, kao i balzamiko, med, soja sos. Otvorena sam za sugestije. :hvala:

Neko je pre neki dan pitao za corbu od bundeve pa da napisem kako ja pravim. Dakle, jedan crni luk, jednu sargarepu, jedan manji/srednji krompir i bundevu (bude kolicina kao svog ostalog povrca na primer) isecem i na zagrejanom maslinovom ulju da kazem "okrenem" 2-3 kruga i nalijem vodom da se skuva. Izvadim resetkastom kasikom i smuljam u secku/chop-chopu. Imadoh nekad i ja stapni ali se nekad se nekako razbio pih.

Elem vratim u serpu i eventualno dodam vode i kisele ili pavlake za kuvanje oko 1 dc. Onda zacinim - ja obicno stavljam kao neku vegetu bez pojacivaca ukusa (Kulinat finesse cini mi se), malo bibera, malo suvog persuna, karija i beog luka u prahu. Bude jaaako ukusna...

Tako pravim i sa tikvicama, super bude.

Naravno nikakva filozofija, nego vidim svi obare u vodi samo pa rekoh da kazem kako ja :)

Moja svekrva pre dvadesetak dana plaćala karfiol 150 i 200 din/kg. A sada ga ima za 50 na tone.

Danas na Kaleniću kilogram narandži 200din.

Pomislih "e paz da ti ne dam toliko" i za te pare kupih Milku od 300g;mrgreen:

Tema...ručak...cezar salata...večera...brusketi sa pindžurom, dimlj. kačkavaljem i paštetom od tune.

- - - - - - - - - -

Nego, je l neko pazari u mesari "Martinović" i kakvi su vam utisci? Vredi li prošetati do Obilićevog venca ili ne?

Danas na Kaleniću kilogram narandži 200din.

Pomislih "e paz da ti ne dam toliko" i za te pare kupih Milku od 300g;mrgreen:

Tema...ručak...cezar salata...večera...brusketi sa pindžurom, dimlj. kačkavaljem i paštetom od tune.

- - - - - - - - - -

Nego, je l neko pazari u mesari "Martinović" i kakvi su vam utisci? Vredi li prošetati do Obilićevog venca ili ne?

....jooooooj bre Pile, hocu ja kod tebe na veceru:((

....nedavno je pisao Razvigor, i Bi cini mi se o njima....ono sto ja znam da im je 90% robe iz Cg...da je maket cist i uredan,
bar onaj na NBg...u onaj na Obilicevom nisam ulazila....

...danas sam videla rendanu bundevu pakovanu u kese na pijaci....ne pitah koliko je, ne volim bundevu...bar nisam volela zbog mirisa...a koliko pricate o toj
corbi dodje mi da kupim bar malo da dodam u corbu i otkrijem svidja li mi se to ili ne...

tako bre treba, podgojenošću u inat voćnim korporacijama derikožama, višegodišnja borba pileta vol devedes pet obim stomaka

Pogledajte prilog 308986

- - - - - - - - - -

....jooooooj bre Pile, hocu ja kod tebe na veceru:((

....nedavno je pisao Razvigor, i Bi cini mi se o njima....ono sto ja znam da im je 90% robe iz Cg...da je maket cist i uredan,
bar onaj na NBg...u onaj na Obilicevom nisam ulazila....

Dodži, dodži:mrgreen:

pa to sto gomila muskaraca kod nas kad im zena nije tu stvede ishranu na pastetu i suva leba ili eventualno konzervu tunjevine ako je bas born tu bi vajld :lol: missim mozda ovi mladji malo manje sta znam...

ja znam neke koji problem rese odlaskom u kafanu:mrgreen:
Требала си у чорбу док се коовала убацити по неку љуту малу отровницу целу, или насецкану, већ зависно од тога колико желиш љуто.
Ми нпр боранију увек једемо у љутој варијанти и као чорбуљак, и као запечену.
ja sve volim da jedem ljuto
i to bas bas ljuto
ali
mm je skoro u jednom fensi hotelu van Srbije jeo doticnu corbu i jako mu se dopala
nije bila ljuta , pa ja ko velim mozda i ne treba al ajd da probam da napravim onakvu kakava mu se po opisu svidela
i tako....
lepa bila
samo evo danas se udavio u jagnjetini koju ja inace ne volim
to za njega
a deca i ja dobre obicne kremendle

inace ja boraniju nikad ne kuvam jer bi je mm i deca zatrli
ali dok se nisam udala jela sam kod mojih zapecenu pa odozgo kajmak..
mislim sve pokvari.....

ebalomajqičorba :(

kuvala u loncu od 6L i skoro da je malo prema količini koja piše da treba da se stavi
više praziluk da mi niko ne pominje..toliko smrrrdi da je tuga:(

čorba nije loša i zasiti, stavila sam i ljutu papriku i celerovu so i bogaoca..2L paradajza
biće za 7 dana
ee, u Maxiju danas jabuke ajdaret 25d/kg..velike lepe..kupila sam 7-8 kg da kuvam kompot
tako pripremljene mi ne smetaju
salata zelena 50 din..krastavci 115d, kelj 75d, banane 114d..šampinjoni 105d,,kruške 120d, nar 170d
celer 80d, šargarepa 30d/kg..paštrnak 105d.....na pijaci veza celer lista 30d,.i da, nadjoh kod plastičara
teglu pvc sa zatvaračem na šraf od 1kg ( bilo raznih veličina) mnogo dobra stvar da nosim onu čorbu na posao za ručak

i kupila dve krpe po 50d za sudove ..na probu :hahaha: komšinica tvrdi da su odlične..ae, toga nikad dosta

Ja videla na jednom drugom mestu da tvojoj liniji ništa ne fali. I nemoj sad da kačim fotke šlaufa pa da vidiš čiji je veći:lol:

...e pa ja bih da odrzim ono sto si ti videla, ustvari da vratim....i ja sam dobila slauf, kad i kako ne znam :(
...ustvari...lazem:rumenko:
...kako me muci nesanica, pa vilenim do neko doba noci, u zadnje vreme oko ponoci ili posle osetim toliku glad da prosto
pocnem da drhtim kao da nisam jela tri dana...i sta nego zaglavim u frizideru u nedoba:dash:

Ja sam, iskreno, samo jednom i to rolovanu piletinu. Moj utisak je odličan. Bilo je 1,2 kg, mi smo to jeli danima. A ja mislila biće mi malo kilo, imala sam goste taj dan, pa naručila 1,5 kg. Sreća da nisu spakovali toliko. Ja tamo radim u komšiluku, pa sam na pauzi ždraknula šta ima i pitala imaju li onu tu piletinu stalno, kažu, pre podne je sigurnije, ali može da se naruči. Mogu da je roluju klasično, šunka, sir.... a mogu šta mušterija traži. Tako da su oni to urolovali (klasično), isplekli, ohladili, isekli na fine tanke i podjednake parčiće i poredjali u onu tacnu od stiropora i zalepili onu prianjujuću foliju. Sve lepo napisali, šta je, kolko ima, kolko košta.....
Prošetaj, vidi kako izgleda. Ima tih lepih crnogorskih pršuta kojih nema na drugim mestima. Jesu skupe... ali ne mora da se kupi kilo, može i 100 g.

ebalomajqičorba :(

kuvala u loncu od 6L i skoro da je malo prema količini koja piše da treba da se stavi
više praziluk da mi niko ne pominje..toliko smrrrdi da je tuga:(

čorba nije loša i zasiti, stavila sam i ljutu papriku i celerovu so i bogaoca..2L paradajza
biće za 7 dana
ee, u Maxiju danas jabuke ajdaret 25d/kg..velike lepe..kupila sam 7-8 kg da kuvam kompot
tako pripremljene mi ne smetaju
salata zelena 50 din..krastavci 115d, kelj 75d, banane 114d..šampinjoni 105d,,kruške 120d, nar 170d
celer 80d, šargarepa 30d/kg..paštrnak 105d.....na pijaci veza celer lista 30d,.i da, nadjoh kod plastičara
teglu pvc sa zatvaračem na šraf od 1kg ( bilo raznih veličina) mnogo dobra stvar da nosim onu čorbu na posao za ručak

i kupila dve krpe po 50d za sudove ..na probu :hahaha: komšinica tvrdi da su odlične..ae, toga nikad dosta

...kod mene na pijaci sve jeftinije....
...nego zasto ne uzmes neku staklenu teglu sa onim diht zatvaracem, zdravije je nego ta pvc?

Ja sam, iskreno, samo jednom i to rolovanu piletinu. Moj utisak je odličan. Bilo je 1,2 kg, mi smo to jeli danima. A ja mislila biće mi malo kilo, imala sam goste taj dan, pa naručila 1,5 kg. Sreća da nisu spakovali toliko. Ja tamo radim u komšiluku, pa sam na pauzi ždraknula šta ima i pitala imaju li onu tu piletinu stalno, kažu, pre podne je sigurnije, ali može da se naruči. Mogu da je roluju klasično, šunka, sir.... a mogu šta mušterija traži. Tako da su oni to urolovali (klasično), isplekli, ohladili, isekli na fine tanke i podjednake parčiće i poredjali u onu tacnu od stiropora i zalepili onu prianjujuću foliju. Sve lepo napisali, šta je, kolko ima, kolko košta.....
Prošetaj, vidi kako izgleda. Ima tih lepih crnogorskih pršuta kojih nema na drugim mestima. Jesu skupe... ali ne mora da se kupi kilo, može i 100 g.

Pa i ne bih kupila više od 200, 300g. Koleginica mi ih preporučila i kaže da nisu skupi tj. da je kilogram pršute njeguške oko 800din, što je cena kao u CG. Baš ću neki dan da skoknem do Obilićevog i da njušnem kakvi su im proizvodi.

Pa i ne bih kupila više od 200, 300g. Koleginica mi ih preporučila i kaže da nisu skupi tj. da je kilogram pršute njeguške oko 800din, što je cena kao u CG. Baš ću neki dan da skoknem do Obilićevog i da njušnem kakvi su im proizvodi.

....pa ta je cena zato sto oni prodaju svoje proizvode...a prsut im je definitivno odlican, kao i sir iz ulja ne znam imaju li i to...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back