Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam mesila, ja volim da se igram sa testom, a volim i da jedem.. :kolac:

9h5id2.jpg
.........
1039194.jpg
injaoooo,de me nadje,pogacha...e ovo ja mogu da jedem bez ichega:zaljubljena:

genetski modifikonanu sniclu lososa :neutral: i sparuge sa kaparima i maslinama.
missim kad mi kazu jedite lososa zdrav je, al da bude divlji losos a ne gajeni...pa de yebeno da ga nadjem, da odem u norvesku il negde u kanadu da se nadmecem sa medjedima ko ce vise da ulovi negde kod vodopada :neutral:

Ovde ima da se kupe smrznuti fileti divljeg,piše i gde je ulovljen...samo sam zaboravila.Sva srećna sam ga kupila,a on...nikakav.Suv,mršav.I dalje kupujem gajenog,svežeg.Još sam čitala da ih malo i farbaju....:sad2:

genetski modifikonanu sniclu lososa :neutral: i sparuge sa kaparima i maslinama.
missim kad mi kazu jedite lososa zdrav je, al da bude divlji losos a ne gajeni...pa de yebeno da ga nadjem, da odem u norvesku il negde u kanadu da se nadmecem sa medjedima ko ce vise da ulovi negde kod vodopada :neutral:
Реално, и у замрзивач, имаш за годину дана, а ако није ловостај за медведе може и њих.
Ловци препоручују да се меЂеђе месо с ражња зачињава баWутом уместо сољу!
Али стварно!
:cool:

• Podržavam
Reactions: Tol
Ovde ima da se kupe smrznuti fileti divljeg,piše i gde je ulovljen...samo sam zaboravila.Sva srećna sam ga kupila,a on...nikakav.Suv,mršav.I dalje kupujem gajenog,svežeg.Još sam čitala da ih malo i farbaju....:sad2:
ma ne volim zamrznutu ribu ako bas ne mora, promeni se i ukus i sve :neutral:
Реално, и у замрзивач, имаш за годину дана, а ако није ловостај за медведе може и њих.
Ловци препоручују да се меЂеђе месо с ражња зачињава баWутом уместо сољу!
Али стварно!
:cool:
e medjed je jedna od onih stvari koje jos nisam probala, al sam cula da u skandinaviji redovno pune zamrzivace istim u vreme dozvole lova :zper:
u medjuvremenu od divljaci jedino mi preostaje aligatora da glodjem :lol: a i bar nije gmo :sad2:

ma ne volim zamrznutu ribu ako bas ne mora, promeni se i ukus i sve :neutral:

e medjed je jedna od onih stvari koje jos nisam probala, al sam cula da u skandinaviji redovno pune zamrzivace istim u vreme dozvole lova :zper:
u medjuvremenu od divljaci jedino mi preostaje aligatora da glodjem :lol: a i bar nije gmo :sad2:
А и бар се обујеш/оденеш.
Кад смо код ГМО, па јел....
http://www.advance.hr/vijesti/monsa...aju-zarobljenici-pesticidnog-zacaranog-kruga/

modesti,baci recept! taman nesto da se igram za vikend :D
Potrebno je:
30gr kvasca, 300ml mleka, 1 kasicica soli, pola kasicice secera, 1 jaje (plus jos jedno za premazivanje), brasna po potrebi i susama za posipanje.
Umesiti testo (postupak kao za svako drugo), nek odstoji oko pola sata;potom razmesiti u zeljenu formu, ostaviti da opet nadodje, pre pecenja premazati umucenim jajetom i posuti susamom.

da ne kuvamo danas a mozda i nakd vise????

Da li biste zarad seksa jeli samo sirovo?

26. 10. 2013. 06:35
Višnja Pruginić | Foto: facebook

Suzan Rejnolds je mlada žena koja je pre sedam godina odlučila da jede samo sirovu hranu. Ona zaista izgleda bar deset godina mlađe, a tvrdi da joj ovakva ishrana daje mnogo energije i da joj je od kada je prešla na sirovu hranu seksualni život postao mnogo bolji.

44220_2d955b00539a479bb6b69dfeee8e4450-susanreynoldsrawfooddietcascadenewspictures_630x0.jpg
Stručnjaci ipak smatraju da bi zbog stalnog nedostatka proteina, ova ishrana posle dužeg vremena mogla da postane veoma loša za zdravlje. Proteini su ključni za zdrave kosti i mišiće, a dijetetičari ne misle da dovoljne količine proteina možemo dobiti od povrća

Suzan ima 29 godina, ali joj svi redovno daju deceniju manje, jer bez trunke šminke njeno lice zaista
izgleda mlado i zategnuto.

- Nije sve u izgledu. Od kada jedem ovako osećam se sjajno i to je glavni razlog što se pridržavam
ovakvog načina ishrane. Kada jedete tešku hranu, osećate njenu težinu, pa sam se ja tako kada sam jela pire osećala kao zgnječen krompir. Kada jedem sirovu hranu osećam se mnogo bolje i posle
večere sam puna energije. Zamislite kako na seksualni život utiče kada sam uveče spremna na razne aktivnosti- kaže Suzan.

Iako ovakva ishrana deluje spartanski, Suzan tvrdi da još možete i da uživate u hrani iako je jedete samo sirovo.

- I dalje mogu da uživam u torti ili čokoladi, samo što sebi pravim sirovu verziju obe poslastice. Ko bi rekao da je moguće napraviti sirovu čokoladu? Izgleda da i za ovo postoji recept čiji su glavni sastojci termički neobrađen kako i kokosovo umesto kravljeg mleka.

Ova mlada žena više ne pije ni alkohol, ali kaže da ima svoje piće koje pravi od biljaka koji su snažni
afrodizijaci.

Ovaj trend u ishrani se sve više širi, a njegovi zastupnici tvrde da ovako možete skinuti kilograme, ali
se i boriti sa hroničnim bolestima. Sa druge strane stručnjaci za zdravu ishranu smatraju da ljudi koji se ovako hrane ugrožavaju svoje zdravlje, jer ne unose neophodne hranjive sastojke u organizam.

44221_article018b6099a00000578905-634x532_300x0.jpg
Suzan kaže da su najčešća pitanje koja dobija da li joj nedostaje hrana kao uteha i kako rešava
nedostatak proteina u ishrani. Ona smatra da dobija sasvim dovoljno proteina iz lisnatog povrća poput španaća, a utehu joj pružaju lanena posteljina i slušanje muzike.

Suzan je odrasla u porodici koja se hranila klasično i nikada nije imala problem sa kilogramima. Mučio je jedino slabiji rad creva. Zbog ovoga je pokušavala da nađe hranu koja će joj olakšati tegobe. Kada je imala 22 godine majka ju je je izvela u novi restoran sirove hrane, da bi je oraspoložila nakon raskida sa dečkom. Tada je primetila da vlasnik restorana izgleda neverovatno mlado iako je bio u četvrtoj deceniji i odlučila da i sama proba. Ispostavilo se da joj odricanje od kuvane hrane nije teško palo.

Suzan je nakon toga svakoga dana odlazila u isti restoran da pokupi ručak na putu do posla, a završila je i u petogodišnjoj vezi sa pomenutim vlasnikom, koji ju je i naučio kako da priprema recepte od sveže hrane. Suzan priznaje da je ova ishrena ponekad komplikovana i preskupa, pa joj za namirnice za jedan dan treba oko 20 funti. Ipak ubeđena je da vrede.

Може да конзумира протеине преко пресних јаја, пресног млека и сремског сира који се без проблема направи од пресног млека(самокис!), сухомеснатих производа(али не индустријских) попут шунки, пршуте, кобаЈсица, кулена, сланине, а може и млевено свињско, говеђе, овчије, козије и зечије месо, затим млевена белина од живине, гусака, патака, само дода мало соли, бибера, некада и љуте млевене паприке, а од рибе може лосос и туна јер немају шмек на рибу, само се благо посоле и прелију лимуном, за пола сата се топе у устима.

da, u tim godinama nisam imao pojma da postoje ti `problemi`

i kakav ona uopste ima problem? nesto mentalno ili tehnicki?

ne sporim prednosti presne hrane, ali dajte neku penzionerku kojoj se sexa poboljsao zbog jabuka i algi

e još samo način ishrane samo sirovom hranom nisam probala
skupo je to za naše mogućnosti..mada madam Wolk uspešno izdržava i u 7.deceniji života a prebrodila je
najstrašniju bolest na taj način
bila sam na makrobiotici godinama, pa vege, pa samo proteini bez voća i mleka i UH ( ovo zadnje je bilo najbolje..mada opet skupo)
ali sa sexom nisam imala problema..naročito u tim godinama a i kasnije :)

mislim da je formula u umerenosti i izbegavanju opasnih nezdravih namernica..

danas sam po prvi put kuvala corbu od bundeve
posipana odozgo narendanim kackavaljem i to neki bozanstven ovci, pecenim suncokretom i semenom golice
naravno tu je i persun
samo
bilo bi bolje da je ljuta
b7hohz.jpg
[/IMG]
azcm51.jpg
[/IMG]
Требала си у чорбу док се коовала убацити по неку љуту малу отровницу целу, или насецкану, већ зависно од тога колико желиш љуто.
Ми нпр боранију увек једемо у љутој варијанти и као чорбуљак, и као запечену.

e još samo način ishrane samo sirovom hranom nisam probala
skupo je to za naše mogućnosti..mada madam Wolk uspešno izdržava i u 7.deceniji života a prebrodila je
najstrašniju bolest na taj način
bila sam na makrobiotici godinama, pa vege, pa samo proteini bez voća i mleka i UH ( ovo zadnje je bilo najbolje..mada opet skupo)
ali sa sexom nisam imala problema..naročito u tim godinama a i kasnije :)

mislim da je formula u umerenosti i izbegavanju opasnih nezdravih namernica..
tole vi ste No 1. liga sampiona

Who-will-play-the-Champions-League-2014-15-Arsenal-and-Liverpool-will-probably-miss-out-498.jpg

Prilozi

• Who-will-play-the-Champions-League-2014-15-Arsenal-and-Liverpool-will-probably-miss-out-498.jpg
    Who-will-play-the-Champions-League-2014-15-Arsenal-and-Liverpool-will-probably-miss-out-498.jpg
    16,3 KB · Pregleda: 0
iju, gosn 27E..hvala u svakom slučaju, makar bilo i malo cinizma-ne mari :)
samo ne znam za kaj sam dobila takve epitete? :ceka:

@ tema kuvam famoznu paradajz čorbu sa odredjenim povrćem
tako stoji u receptu ..po kojem ovaj "raritet" skida sva salca i sl :hahaha:
ali nisam našla celer i dve zelene paprike..pa moram u kupovinu opet :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back