Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel moze neko da mi objasni zasto se topli sendvici smatraju nezdravom hranom?

Ako ide hleb, suhomesnato, sir i kecap.

sve su zasicene masti koje su opasne u vecim kolicinama
drugo mnogo je kaloricno ako se ne trosis reciprocno
trece zacepljuje guzu i usporava praznjenje da se tako fino izrazim :lol:

cicak nista to nije nezdravo ako pojedes sad dva, problem je ako tako jedes svaki dan po neki obrok, a kao trudnica malo se trosis
nije problem da pojedes i pet ako ces da fizikalises par sati posle i nisi trudna

balansirana ishrana u tome je fora....jedi sendvic, al jedi i voce i povrce
vodi racuna dok si trudna jer ugrozavas dete, a posle kad budes ugrzavala samo sebe jedi i ogradu premazanu mascu :lol:

...to isto ko kad bi zemuncu rekla da je beogradjanin...tu su al' nisu:)

bože sačuvaj, to nikako ne može (a za blokove ni ja nisam znala)

Afro se ošišala! I mnogo ti je lepa čorba. Ja već predugo nisam kuvala čorbe. Vanredna situacija, pa ne mogu da pravim dva jela.

Danas sam izdinstala pileće batake (muž će da ih zapeče u rerni), a za prilog razno povrće: luk, beli, luk, paprika, patlidžan, bundeva, šargarepa, krompir, paradajz, pirinač iiiiiiii kumin! Za to sam se raspitivala, ali nisam saznala istinu. Onda mi je brat kupio kumin u prahu. I to je to! Daje mu baš onako orijentalnu aromu.

moze iha to je voda bre...corbica, nije jelo to je predjelo, uzina, caj :lol:....pa nas dve slistimo lonac za jedan dan...to su serpe od 2, 3l...jedino ako si skuvala onaj od 5 il vise...
al kontam sama si ne kuvas u te velike
bogohulis tako divne corbice jedes ko vrabac :sad2:

....pa kad mi je metabolizam los, moram da vodim racuna i vise nego sto vodim,
al' ziva dusa sta cu :)
bože sačuvaj, to nikako ne može (a za blokove ni ja nisam znala)

Afro se ošišala! I mnogo ti je lepa čorba. Ja već predugo nisam kuvala čorbe. Vanredna situacija, pa ne mogu da pravim dva jela.

Danas sam izdinstala pileće batake (muž će da ih zapeče u rerni), a za prilog razno povrće: luk, beli, luk, paprika, patlidžan, bundeva, šargarepa, krompir, paradajz, pirinač iiiiiiii kumin! Za to sam se raspitivala, ali nisam saznala istinu. Onda mi je brat kupio kumin u prahu. I to je to! Daje mu baš onako orijentalnu aromu.

...pa nisi zvela u blokovima, a jos je 45-ti specifican skroz...:)

...malo:lol: imam jednu svoju fotku pa kad bude prilike videces slicnosti i razlike.....
...znaci jos nema najave da kuhinja bude gotova...i ja odavno nisam kuvala corbu i ne bih da juce ne kupih
taj lepi brokoli kod Kineza za male pare....

...jel taj kumin nesto sako kari ili?

...pa nisi zvela u blokovima, a jos je 45-ti specifican skroz...:)
Ee pa da, tek ko živi tamo zna razlike i pravila. I ja sam se preselila u deo Zemuna u koji nikako nisam mislila da bih mogla da se preselim.
...malo:lol: imam jednu svoju fotku pa kad bude prilike videces slicnosti i razlike.....
...znaci jos nema najave da kuhinja bude gotova...i ja odavno nisam kuvala corbu i ne bih da juce ne kupih
taj lepi brokoli kod Kineza za male pare....
pa, počeće se sledeće nedelje sa sklapanjem. Juče i danas je muž naručivao neke delove, za vikend dolazi moler...

...jel taj kumin nesto sako kari ili?
Nije, ali ne bih znala da ti objasnim kako miriše. To je crni ili tamno sivi prah, a miris čak nije ni sasvim prijatan, ali celokupan utisak mi se dopada.

Ee pa da, tek ko živi tamo zna razlike i pravila. I ja sam se preselila u deo Zemuna u koji nikako nisam mislila da bih mogla da se preselim.

pa, počeće se sledeće nedelje sa sklapanjem. Juče i danas je muž naručivao neke delove, za vikend dolazi moler...

Nije, ali ne bih znala da ti objasnim kako miriše. To je crni ili tamno sivi prah, a miris čak nije ni sasvim prijatan, ali celokupan utisak mi se dopada.

...kao sto ja nikad nisam milisa da cu da zivim gde sad zivim....i zato se nadam da necu dugo ovde, a kako ce biti odredice onaj od gore:)
...o pa to je ipak blizu, jos mali pa cemo da vidimo kako je to tm odradio....

...nisam nikad probala nista od toga, nije bilo prilike, zato i pitam....a volim i miris i ukus karija....sto ne znaci da bi mi se i to dopalo...moje dete
kad je bili u Egiptu ostalo mrtvo gladno, smrsala je za 12 dana 5kg...zivela na caju i hlebu, ne ona nego celo njeno drustvo, tako da kad bih
verovala njoj nikad ne bih nista od toga ni probala....mada znam da ona nije merilo, iako je mlada najvise voli nasu tradicionalnu kuhinju....

sve su zasicene masti koje su opasne u vecim kolicinama
drugo mnogo je kaloricno ako se ne trosis reciprocno
trece zacepljuje guzu i usporava praznjenje da se tako fino izrazim :lol:

cicak nista to nije nezdravo ako pojedes sad dva, problem je ako tako jedes svaki dan po neki obrok, a kao trudnica malo se trosis
nije problem da pojedes i pet ako ces da fizikalises par sati posle i nisi trudna

balansirana ishrana u tome je fora....jedi sendvic, al jedi i voce i povrce
vodi racuna dok si trudna jer ugrozavas dete, a posle kad budes ugrzavala samo sebe jedi i ogradu premazanu mascu :lol:

Sve kontam.
Nego kad posmatram pojedinacno,
coveku je svega toga po malo potrebno,
sem konzervanasa, aditiva i vestackog secera.

Ja mislim da npr.sir gauda na suvom tost hlebu nije nezdravo?
Dva tri parceta. Za dorucak ili veceru.

Inace, pitam, jer sutra vadim krv, a grize me savest sto danas nisam nista kuvala,
vec pojela dva topla sendvica, beli hleb(tanko sam sekla)+domaci kulen(po dva parceta na svaki)+sir trapist+kecap ljuti+origano

Ne jedem ja tako svaki dan ali ponekad da... Bas mi se to jede ...

I posto me to nije zasitilo, pojela sam posle jednu veliku svezu sargarepu i pola cinije kuvanog kukuruza.

I sad se jos pitam sta uvece a da bude zdravo. Da mi ujutru ne bude secer milion pa da se sekiram.
Slatko sam izbacila pre par dana skroz...
A jede mi se... kad vidim eurokrem ili cokoladu ili mancmelou, hocu da umrem od muke...

...kad je bili u Egiptu ostalo mrtvo gladno, smrsala je za 12 dana 5kg...zivela na caju i hlebu, ne ona nego celo njeno drustvo, tako da kad bih
verovala njoj nikad ne bih nista od toga ni probala....mada znam da ona nije merilo, iako je mlada najvise voli nasu tradicionalnu kuhinju....
A meni se mnogo svidela hrana u Tunisu i Turskoj, to je ono što ja volim. Puno povrća, malo mesa i ribe, začini....

Inace, pitam, jer sutra vadim krv, a grize me savest sto danas nisam nista kuvala,
...
zar na te rezultate toliko utiče ono što si jela prethodnog dana?

Sve kontam.

vec pojela dva topla sendvica, beli hleb(tanko sam sekla)+domaci kulen(po dva parceta na svaki)+sir trapist+kecap ljuti+origano

I posto me to nije zasitilo, pojela sam posle jednu veliku svezu sargarepu i pola cinije kuvanog kukuruza.

I sad se jos pitam sta uvece a da bude zdravo. Da mi ujutru ne bude secer milion pa da se sekiram.
A jede mi se... kad vidim eurokrem ili cokoladu ili mancmelou, hocu da umrem od muke...
mozes ti da pojedes i celu cokoladu nece ti slika biti losa, ako imas secer bice nevezano za cokoladu, ako si zdrava sve ce biti u normali

kackavalj je los zbog masnoca nezdravih *zasicene) zbog konzervansa aditiva boja i dr, zbog mnogo kalorija koje ne trosis pa ode u salo i na zidove artetrija

vec ti rekoh jedi kackavalj, al pojedi par listica 100gr, a nemoj polutku pa odcepis 300gr i pola leba, to je vec lose

ja nisam kompetentna nikoga da korim jer sam prase po karakteru, niti te ja korim da se razumemo, samo kazem vodi malo vise racuna nego ince zbog bebca, ja prva jedem sta god ocu kad god ocu, ja u 1 nocu pojedem picu, boli me uvo, sjajna krvna slika ( aj sad da ne ureknem ;)) oduvek sam bila mrsavica a jedem ko da imam gliste....u poslednje vreme se ugojila 5kg zbog drugih stvari (nikakva fizicka aktivnost, treba to da promenim al da dignem dupe) al nista alarmantno niti strasno....
pa cak i da sam debela bolelo bi me uvo....
ali da sam trudna pazila bih sta jedem, tad ne bih isla u mek, ne bih jela u 3 nocu picu i te fore....razumes

nema danas zdravo, jedi sve nije problem ako si zdrava smes i imas normalnu liniju I NISI TRUDNA....

samo smanji te suvace, jedi vise na kasiku, jedi slatkise al nemoj sad bas da smazes celu cokoladu, lupam primer, jedi sta ti se jede nije to problem samo vodi racuna o kolicini i kombinuj...i aktiviraj se fizicki, setaj po kraju, setaj i duze setnje mp3 u usi i pici obidji ceo kraj, slobodno ako nemas neku rizicnu trudnocu i ako ti nije nalozeno da mirujes, setaj, radi neke blage vezbice za trudnice koje smeju, i tako...bitno da se trosis

a kad ne budes vise trudna pojedi i milku od 300gr odjednom, pozdravljam, ako smes :D

A meni se mnogo svidela hrana u Tunisu i Turskoj, to je ono što ja volim. Puno povrća, malo mesa i ribe, začini....

zar na te rezultate toliko utiče ono što si jela prethodnog dana?

....oni su bili na nekom krstarenju Nilom i svud nekud....nista im se nije svidelo, kazu sve se oseca na loj, ima tezak miris, nisu mogli cak ni u
Mek-u tamo da jedu iako su se ponadali da ce bar tamo moci, tek da ne zive na hlebu i caju, ali nista.....nadoknadili su to brzo kad su se
vratili :)

..i za nas kad vadimo krv pise da bi trebalo predhodnog dana od podne da se izbaci sve slatko....ja videla svojim ocima....

Sve kontam.

mozes ti da pojedes i celu cokoladu nece ti slika biti losa, ako imas secer bice nevezano za cokoladu, ako si zdrava sve ce biti u normali

kackavalj je los zbog masnoca nezdravih *zasicene) zbog konzervansa aditiva boja i dr, zbog mnogo kalorija koje ne trosis pa ode u salo i na zidove artetrija

vec ti rekoh jedi kackavalj, al pojedi par listica 100gr, a nemoj polutku pa odcepis 300gr i pola leba, to je vec lose

ja nisam kompetentna nikoga da korim jer sam prase po karakteru, niti te ja korim da se razumemo, samo kazem vodi malo vise racuna nego ince zbog bebca, ja prva jedem sta god ocu kad god ocu, ja u 1 nocu pojedem picu, boli me uvo, sjajna krvna slika ( aj sad da ne ureknem ;)) oduvek sam bila mrsavica a jedem ko da imam gliste....u poslednje vreme se ugojila 5kg zbog drugih stvari (nikakva fizicka aktivnost, treba to da promenim al da dignem dupe) al nista alarmantno niti strasno....
pa cak i da sam debela bolelo bi me uvo....
ali da sam trudna pazila bih sta jedem, tad ne bih isla u mek, ne bih jela u 3 nocu picu i te fore....razumes

nema danas zdravo, jedi sve nije problem ako si zdrava smes i imas normalnu liniju I NISI TRUDNA....

samo smanji te suvace, jedi vise na kasiku, jedi slatkise al nemoj sad bas da smazes celu cokoladu, lupam primer, jedi sta ti se jede nije to problem samo vodi racuna o kolicini i kombinuj...i aktiviraj se fizicki, setaj po kraju, setaj i duze setnje mp3 u usi i pici obidji ceo kraj, slobodno ako nemas neku rizicnu trudnocu i ako ti nije nalozeno da mirujes, setaj, radi neke blage vezbice za trudnice koje smeju, i tako...bitno da se trosis

a kad ne budes vise trudna pojedi i milku od 300gr odjednom, pozdravljam, ako smes :D

Sve kontam.

Прескочи то вечерас, иначе ако си здрава шећер после 8 сати свакако мора бити ОК.

baguje mi komp moracu da iskljucim
afro kad je organizam zdrav cak i da pojedes cokoladu i odes na test secer ne sme da ti bude iznad 6....ako predje znaci da imas problem nevezano za to sto si pojela cokoladu
ja se ozderem ko prase u 3, odem na krvnu sliku u 7 i sve bude u normali, cak imam holesterol snizen :lol:
cicak sto ne znaci da ti to treba da radis ;) metla je metla, a ti si trudna odgovaras za tudj zivot

- - - - - - - - - -

afro kad je organizam zdrav cak i da pojedes cokoladu i odes na test secer ne sme da ti bude iznad 6....ako predje znaci da imas problem nevezano za to sto si pojela cokoladu
ja se ozderem ko prase u 3, odem na krvnu sliku u 7 i sve bude u normali, cak imam holesterol snizen :lol:
cicak sto ne znaci da ti to treba da radis ;) metla je metla, a ti si trudna odgovaras za tudj zivot

"Pripremajući tekst o tome koji začini se slažu sa kojim namirnicama, primjetila sam da se često miješaju dva pojma: kim i kumin. U našem jeziku, oba naziva se koriste za isti začin, a nekim rječnicima je navedeno da su to sinonimi, što je pogrešno. Greška se potkrala i u nekim enciklopedijama aromatičnog bilja, gdje se za oba pojma vezuje biljka pod latinskim imenom Carum carvi. Kako ćemo vidjeti, zamjena naziva česta je u Evropi, što zbog porijekla imena, što zbog sličnosti samog sjemena ove dvije biljke koje se koriste kao začin."

Ove dvije biljke pripadaju porodici štitarki (Apiaceae, Umbelliferae) kao i anis i kopar, ali su dva različita začina i ne mogu se koristiti jedan umjesto drugog.

Čitaj više: http://www.gastrofan.com/kolumne/sv...i-kumin-isto-ili-različito.html#ixzz2i0LP6ZFT
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial Share Alike
Follow us: @gastrofan on Twitter | gastrofan on Facebook

- - - - - - - - - -

...realno je tako...ali valjda se predopstavlja da malo ko sem trudnica ide tek tako da daje krv svaki cas, pa valjda zbog toga i stoji u DZ kod saltera za predavanje
onih papira za analize pise velikim slovima da se ne jede i ne pije nista slatko.....dobro ne bas tako...cim budem isla sledeci put slikacu :)
..ja vadim cesto krv zbog Hasimota i holesterola, sedimentacije i enzima jetre....a sve mi je taj davez to napravio kako god se hranila prelazim granicu
dozvoljenog, ne mnogo ali prelazim...i receno mi je da nije do hrane koju unosim, vec zbog te "boljke":dash:

"Pripremajući tekst o tome koji začini se slažu sa kojim namirnicama, primjetila sam da se često miješaju dva pojma: kim i kumin. U našem jeziku, oba naziva se koriste za isti začin, a nekim rječnicima je navedeno da su to sinonimi, što je pogrešno. Greška se potkrala i u nekim enciklopedijama aromatičnog bilja, gdje se za oba pojma vezuje biljka pod latinskim imenom Carum carvi. Kako ćemo vidjeti, zamjena naziva česta je u Evropi, što zbog porijekla imena, što zbog sličnosti samog sjemena ove dvije biljke koje se koriste kao začin."

Ove dvije biljke pripadaju porodici štitarki (Apiaceae, Umbelliferae) kao i anis i kopar, ali su dva različita začina i ne mogu se koristiti jedan umjesto drugog.

Čitaj više: http://www.gastrofan.com/kolumne/sv...i-kumin-isto-ili-različito.html#ixzz2i0LP6ZFT

....e i ovo videh juce kod Kineza fino pakovano vakumirano, pise anis, al eto ja sam seljanka nemam pojma ni sta je to, ni kako se
i za sta koristi....pa eto ko zna moze malo da me prosvetli:)

ja kim obozavam, a miris kumina mi izaziva muku
isto kao i anis, djumbir i kopar

Danas imala goste na rucku - bratovu decu - pa im kuvala po zelji: belu pilecu corbu, gust grasak, batkovi na krompiru peceni u rerni i oficirske kifle
Pojelo se dosta, al ja uvek kuvam " da ne fali" pa cemo ja i muz imati bar 2 dana rucak.
A prepun mi zamrzivac pa ne mogu da zamrznem :mrgreen:
Idem da se mucim da bar u frizider naguram to sto je ostalo ( a imam frizider preko 300 litara)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back