Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene je 1,5 euro kg tako da ne bi bio bacen sigurno, u tepsiju sa poklopcem ili preko foliju, zacin c ili vegeta, kap ulja i soljica vode i super rucak uz neku salatu. Ne drami Afro, izgledas fantasticno, nece te ubiti 300 grama krompira. :)

...ma ne radi se o tome, nego me mrzi da kuvam bilo sta za sebe samu....uzela sam 400g, tek da me malo prodje zelja....ajde dobro moze tako, evo predajem se:lol:

moji dosli, na sajmu su
ja cu da spremim neki ruckic
krem corbica opd povrca i pecurki, imam sargarepice, pastrnak, kropir, to cu da ubacim, i luk naravno :D
uzela svinski file, premazacu ga senfom u urolati u slaninicu i lisnato etsto pa zapeci....
bice salate, paradajz, krastavac, luk....
sad smisljam neki preliv za to emso kad se ispece, hm, pavlaka i maalo majoneza, nego sta od zacina da turim :)

...ma ne radi se o tome, nego me mrzi da kuvam bilo sta za sebe samu....uzela sam 400g, tek da me malo prodje zelja....ajde dobro moze tako, evo predajem se:lol:
Направи кромпирачу.
У тепсију ставиш мало масти(може и уља, али онда није мљац), преко целог дна равномерно распоредиш црни лук исецкан на ребарца, а преко њега к'омпир исецкан на колутове.
Додаш мало воде да не буде суво, поклопиш и туриш у Лерну.

Направи кромпирачу.
У тепсију ставиш мало масти(може и уља, али онда није мљац), преко целог дна равномерно распоредиш црни лук исецкан на ребарца, а преко њега к'омпир исецкан на колутове.

s mladim krompirom?
greh :P
mladi krompir nek malo il obari il ispece i to je to....
a i bre de je krckanje luka na masti prvo, kakav crni luk tek tako klot na rebarca :P :P :P pa aleva paprika, ma idi bre :)))))

Направи кромпирачу.

....heheeee....tu sam krpmpiracu pravila par puta, stvarno je dobra.....ovog puta cu da poslusam Katarinu...bice to taman za mene :)

s mladim krompirom?
greh :P
mladi krompir nek malo il obari il ispece i to je to....
a i bre de je krckanje luka na masti prvo, kakav crni luk tek tako klot na rebarca :P :P :P pa aleva paprika, ma idi bre :)))))
Добро бре Бокице ја сам дао основу, а ти садЕ разраду!
Него да те поФалим за паштрнак, из претходног поста, обично сви користе оно рогобатно ,,пашканат"!

Supu, domaću, maminu iz zamrzivača :mrgreen:, dodatno ću napraviti musaku od matorog krompira, mladog smo jeli već a imamo nekog matorog pa da potrošimo, sa piletinom, kukuruzom i paprikom onako na režnjiće, salatu od krastavaca i jogurta, lenju pitu od višanja i kupila sam sraćatelu da je umutim, eskimkovu, pa ću dorendati još malo čokolade u to.
Eto, dosta od mene, on dolazi s posla u 16h, mnogo mi tužno da ništa ne pravim kad radi k'o stoka.

Овај млади нешто безукусан, не знам да ли се слажете, нешто ми ове године ништа није леп.
Ни мирис ни укус.
Сармице са зељем и пОвлака што би рекли Црногорци, оли једну пОвлаку мало :)))
И зелена салата, ајсберговка и ша знам, биће ту још нешто за боц и глоц.

има трик, можес да га накратко, али јако кратко бланшираш па онда га пржи
а може и да га умрљас у мало уља па у рерну, ја додам за почетак и мало воде у тепсију и да видиш, буде њами
код мене калсичан недељни ручак
супе соса меса
пилећа супица са мало грашка
па сос од мирођије
па батаци, карабатаци и крила са младим кромпирићима у рерни
салата, парадајз, млади лук и црвене ротквице

Овај млади нешто безукусан, не знам да ли се слажете, нешто ми ове године ништа није леп.
Ни мирис ни укус.
Сармице са зељем и пОвлака што би рекли Црногорци, оли једну пОвлаку мало :)))
И зелена салата, ајсберговка и ша знам, биће ту још нешто за боц и глоц.

Joj to za pOvlaku, bili na ručku i kolega, koji je iz CG, pita konobara "a je l uz sarmice ide i pOvlaka" a ja :eek: Šta je sad pOvlaka? Jedva se posle objasnismo da je to pAvlaka.:lol:

moji dosli, na sajmu su
ja cu da spremim neki ruckic
krem corbica opd povrca i pecurki, imam sargarepice, pastrnak, kropir, to cu da ubacim, i luk naravno :D
uzela svinski file, premazacu ga senfom u urolati u slaninicu i lisnato etsto pa zapeci....
bice salate, paradajz, krastavac, luk....
sad smisljam neki preliv za to emso kad se ispece, hm, pavlaka i maalo majoneza, nego sta od zacina da turim :)

sad je vec kasno,ali moji vole pohovane snicle ili parkine nugete,nuggets:think: sa pomesanom pavlakom,majonezom i sitno seckanim kiselim krastavcicima
ja bih to jela sa tzasaziki salatom sa svezim krastavcima

....e ja kupih mlade krompirice...i malo jagodica.....sta cu sa tim krompiricima pojma nemam..:confused:

e da, i ja imam mladi krompir al ne bih da ga przim.
aj ideje:)

evo mene na vreme sa idejom :mrgreen:
ja ga stavim u vatrostalnu posudu, pre toga uvaljam umaslinovo ulje, pospem ruzmarinom i morskom solju i u rernu na najace
gotov je za petnaestak minuta
i meni je mnogo bolji od przenog kad ga spremim tako
ja u stvari krompir ne przim punih 20 godina

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back