Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro me podseti..sad ću didem da kupim jagode da napravim džem u pekarici za lebac...:zurka:

Ja pravila u tome džem od pomorandži, nisam zadovoljna kako je ispao. A kad sam pričala, neke drugarice počele da mi mudruju, pa kako si od toga pravila, to je sama voda... pa šta ja znam kako sam. Po receptu. Nisam ja izmislila. Našla recept. Ali izgleda da nije bio dobar. Predvideo je i koru od pomorandže i mislim da mi je ona pokvarila. Inače, posle odredjenog programa za džem u pekari (koja posle toga više nije ista kao pre, izgleda da mi je procurela posuda), presula sam u šerpu, malo prokuvala, pa krknula onaj džemifix da ga malo stegne. Sve u svemu, gnjavaža, a niko u kući i ne voli džemove. Potrošiće sa za kolače.

...malo palacinkica od integralnog brasna i domacih jaja:D

...
18052013675.jpg
....
18052013676.jpg

Ja pravila u tome džem od pomorandži, nisam zadovoljna kako je ispao. A kad sam pričala, neke drugarice počele da mi mudruju, pa kako si od toga pravila, to je sama voda... pa šta ja znam kako sam. Po receptu. Nisam ja izmislila. Našla recept. Ali izgleda da nije bio dobar. Predvideo je i koru od pomorandže i mislim da mi je ona pokvarila. Inače, posle odredjenog programa za džem u pekari (koja posle toga više nije ista kao pre, izgleda da mi je procurela posuda), presula sam u šerpu, malo prokuvala, pa krknula onaj džemifix da ga malo stegne. Sve u svemu, gnjavaža, a niko u kući i ne voli džemove. Potrošiće sa za kolače.

meni je od narandže ispao supeeeeeeeeer...to su prvo pomazali prošle godine...:zurka:

upravo se krčkaju jagode u pekarici...mljaaaaaaaaaac...:ceka:

btw,ja u pekaricu turim kilo voća,pola kile šećera,1 džemfix 3:1,i kašičicu limun soka...i uključim program... i :ceka:...
pravila sam od kajsije,šljive,jabuke i narandže...sad od jagoda...:zurka:

meni je od narandže ispao supeeeeeeeeer...to su prvo pomazali prošle godine...:zurka:

upravo se krčkaju jagode u pekarici...mljaaaaaaaaaac...:ceka:

btw,ja u pekaricu turim kilo voća,pola kile šećera,1 džemfix 3:1,i kašičicu limun soka...i uključim program... i :ceka:...
pravila sam od kajsije,šljive,jabuke i narandže...sad od jagoda...:zurka:
sto ne saceka da malo pojeftine

ja imam pekaricu već 5 godina..i pekla lebac i pravila testo za pogačice s čvarcima i pravila testo za pizze i marmelade i nikad ništa nije procurelo...:eek:

Valjda je bolje čuvaš.
Ja redovno pravim hleb. Uopšte ne kupujem. Doduše ne baš svaki dan, jer nam ne treba. A i sva ta mešenja. Moji kad izvade hleb imaju običaj da ostave vodu u njoj. Možda je zbog toga. Kao da je neki dihtung propao pa tu gde se stavlja onaj mešač propušta malo vodu. A kad je malo, biće i više, bar je tako bilo sa prvom. Radila je ona, samo nisam mogla da je podesim na odloženo jer ne ostane dovoljno vode. Ma kupiću opet novu. Nedavno je ta Tristar bila u Idei za 4.990 dinara.

Pravila sam lepinje od ovsenog brašna
Ovo je post sa nekog foruma:
U 1/2kg ovsenog brasna,dodate 3 kasike ovsenih pahuljica,so,prasak za pecivo,malo maslinovog ulja 2 kasike sirceta i toplu vodu,koliko je potrebno da se zamesi malo mekse testo.Dodati po zelji kim,lan,susam....

E,sad-ovo je originalni recept,koji ja samo malo modifikujem.Ja pravim pola od ove mere(prosto,ne jedem puno hleba,pa mi je ovo dovoljno) i ne pecem ga u rerni(jer se tako brzo osusi),nego od testa napravim jedno 10-ak jufkica ,koje razvucem na velicinu tortlje i bacim na teflon sa vrlo maaaalo ulja.Ispadne mnooooogo ukusnije i bude lepo i meko.

a slike su moje:

ovsene lepinje1.jpg
ovsene lepinje2.jpg
ovsene lepinje3a.jpg
ovsene lepinje4.jpg

Poslednja izmena:
ja sam juče naučila kako i posadila papriku i paradajz :)
za koji mesec već neću morati da jurim do radnje po to već d'uzmem iz svoje baštice :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

a sledeće godine ću od svega po malo :)
ovo je bilo kasno, neplanirano, a i mislila sam da će to neko drugi umesto mene :mrgreen:
sad bar znam kako i ako mi biljčice ne "uginu" i zaista budem imala za salatu, eto mene opet :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back