Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kazu najbolja paprika za riblju corbu/paprikas je bezdanska...
i igrom slucaja, dragi mi je nabavio
nisam verovala kakvu boju ima, ono, nestvarno je crvena :)
vise ne koristim ovu obicnu, iz prodavnice/pijace, aleva i slicne .... ova je zakon.... sto bi reko dragan nikolic, i miris i ukus :D i boja ;)

naravno, danas odma napravim riblji paprikas.... meni skuvala rezance pride, dragi to s hlebom jede....
ovih dana samo zujimo, pa se grebemo za rucak kod sveki, malo rostiljali i tako....
za prvi maj opet neko mesiste verovatno, idemo na vikendaju na popovicu....
uzivajte....

DSCN0837.JPG

vise ne koristim ovu obicnu, iz prodavnice/pijace, aleva i slicne .... ova je zakon.... sto bi reko dragan nikolic, i miris i ukus :D i boja ;)

naravno, danas odma napravim riblji paprikas.... meni skuvala rezance pride, dragi to s hlebom jede....
ovih dana samo zujimo, pa se grebemo za rucak kod sveki, malo rostiljali i tako....
uzivajte....

DSCN0837.JPG
Moj tata je iz okoline Bezdana i kuva takav paprikas. Prste da polizes. :)
I gde se nabavlja ta bezdanska mlevena paprika ?

Pa u Bezdanu. ;)

- - - - - - - - - -

Paradajz corbica
pecene krmenadle
sos od pecuraka

rucali jos u podne

I gde se nabavlja ta bezdanska mlevena paprika ?

cicak je vec odgovorila
nabavlja se u bezdanu ;)
ili ako znas nekoga ko zna nekoga iz bezdana ko ima te njihove paprike
nema je stalno, kolko sam razumela, msm, nema je cele godine
mi cemo sad dodbiti jos te paprike
to oni valjda tamo uzgajaju tu njihovu sortu, tamo je suse, melju, itd...
http://www.soinfo.org/vesti/vest/11120/1/Najbolja-mlevena-paprika-iz-Bezdana/
i
http://madeinvojvodina.wordpress.com/2010/04/16/mala-al’-zestoka/

Poslednja izmena:
Ja sam danas pravila mediteransku pastu koja nema ime ali mi se jako svidela...

Iseckala sam krastavac, ispecenu tikvicu I jedan mladi luk sa percima....skuvala pene testenine, onako pola kese, sacekala da se sve ohladi I prebacila u neku serpicu sa poklopcem.
Sjedinila sam povrce I pastu, dodala 3 kasike maslinovog ulja I 4 kasike jabukovog sirca, 2 kasike barila sosa od pelata I bosiljka, 3 usitnjene mocarela kugle, zatvorila poklopcem serpu I jako protresla. Nakon dva sata obrok salata je bila savrsena...lagana, kiselkasta I sveza.

Za veceru sam napravila svapski namaz koji takodje nema ime...

Jednu pavlaku sam sjedinila sa 200gr rikote, iseckala sam sitno vezu mladog luka, sve sjedinila I izmesala...ispalo je super. Imam baget koji cu malo da zagrejem, cisto da bude krckav, uz to salata I tako...

uzivajte....

DSCN0837.JPG

uf ovo bi i mrtva usta jela....

nisam znala za tu papriku
znam da se najvise paprike proizvodi u Lokosnici
uzivam kad odem tamo
samo da gledam
deliuje nestvarno
58817332.jpg

58818026.jpg

njihova tucana iliti gruvana paprika je nesto najbolje sto sam probala
ne daje crvenu yaprsku ko horgoska, ali je ynatno ynatno ukusnija
kada sam bila jednom prilikom, bili su neki ljudi iz Vojvodine, kazu iz Aleve, al ajd to sa rezervom da uzmemcinjenica je da su kupovali ovu da je mesaju sa horgoskom koja ima bolju boju za zaprsku ali manje intenzivan ukus

sad me ta bezdanska mami...
inace. svako jelo pa i przena jaja postaju mrtva usta bi ih jela kad se onako rovita posipaju gruvanom paprikom.....

Bezdanska paprika, ili ona iz Bačkog brega...po meni mrtva trka. Uostalom, mesta su na desetak km jedno od drugog, ja je nabavljam iz Bačkog brega, kada me posao navede tamo, ili mi pošalje ta žena što proizvodi, Aksom, imaju ceo pogon Kupim po kilogram pa zatvorim hermetički u manje kesice, pa u zamrzivač

da, marge, to je to , msm, ta sredina, klima, zemljiste :)
iva , pitala si, zato sam odgovorila
ja imam mogucnost da je nabavim, i rado je koristim sada, msm, takva sam, a ko nije....
kad vec imam mogucnost uvek cu koristiti kvalitetnije....

- - - - - - - - - -

da, marge, to je to , msm, ta sredina, klima, zemljiste :)
ja imam mogucnost da je nabavim, i rado je koristim sada, msm, takva sam, a ko nije....

Hvala tebi na odgovoru .
Mislila sam da je lakse nabaviti je i zato sam pitala . Namam tu mogucnost ili mi je suvise komplikovano
da imam nabavila bi je , zasto ne
nema potrebe da shvatas nista licno ... jos jednom HVALA na trudu

Bezdanska paprika, ili ona iz Bačkog brega...po meni mrtva trka. Uostalom, mesta su na desetak km jedno od drugog, ja je nabavljam iz Bačkog brega, kada me posao navede tamo, ili mi pošalje ta žena što proizvodi, Aksom, imaju ceo pogon Kupim po kilogram pa zatvorim hermetički u manje kesice, pa u zamrzivač

Upravo.
U BB provedoh mnoga leta... cela rodbina nam tamo zivi...
Paprikas fantazija...
Moj tata tamo odrastao. ;)
Bas smo pre dve-tri nedelje isli na rucak ... mm inace slabo voli paprikase ali se odusevljava sa njihovim...
i kad moj tata spremi... :)

ja moram da dodatno objasnim za tv
kada sam u nepoznatom gradu zanima me restoran sa kariranim stoljnjacima, casama na kojima je crtka i pise 2 dl i pleKana piklsla
e tamo je klopa ok jer ko bi lud isao u takvu kafanu da nije dobra klopa

ps
pleKane piksle su sve redje.....

pss
mislim nije ona gadljiva na kafane sa casama od tananog stakla, divnim ikebanama na stolu....
ali
vise voli kafane sa dusom....
cak joj je i sin koji je tada imao sedam godina u jednom takvom krajnje otmenom restoranu sa zacudo odlicnom klopom
izjavio, ma ovde je stvarno lepo , al mi nema dušu kao kod XXX il YYY...
genetika je čudo....

kada sam u nepoznatom gradu zanima me restoran sa kariranim stoljnjacima, casama na kojima je crtka i pise 2 dl i pleKana piklsla

ps

pss
mislim nije ona gadljiva na kafane sa casama od tananog stakla, divnim ikebanama na stolu....
ali
cak joj je i sin koji je tada imao sedam godina u jednom takvom krajnje otmenom restoranu sa zacudo odlicnom klopom
izjavio, ma ovde je stvarno lepo , al mi nema dušu kao kod XXX il YYY...
genetika je čudo....
potpisujem :ok:btwkad dodjem u nis, gde je ta kafana pa da je posetim ? obicno idem u dagi /ovcetina iskljucivo mmmm/ stara mehana...

ps

pss
ali
.

sve isto ... prepisujem ...
moj covek :ok: .... :obozavam:

''secer mala'' npr samo nema plekane piksle
trazi se sledeca ... jos bolja ;)

Problem je u tome što svi vole takve kafane a kad čovek otvori tako nešto gostiju nema ni za lek :D
tu reklama ide od usta do usta , treba vreme
Znas gde sam jela najbolji fish paprikas ? nikad nebi poverovao
i to oko 10 ujutro , prvi obrok
Novi sad, luka , nesto kao neka njihova menza , mali restorancic nemozes 5 ljudi staviti unutra
napecaju ribe i daju kuvarici da napravi a ona samo za desetak osoba spremi , ko se javi ... ja upala slucajno
i nigde vise takvu nisam jela ... sa sve mesenim domacim rezancima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back