Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

ja onda ne znam sta je zelje.mozda ono sto ovde zovu japrak
japrak.jpg

Ja malopre stigoh sa pijace. Čorbica od pečuraka pristavljena, pohovaću belo meso, krompir prženi i mlada salata sa mladim lukom. Prolećni ručak :)
Ustvari, belo meso ću iz dvaput. Kupila sam domaću kokošku, još juče u ovo vreme je trčkarala po dvorištu, bliže 3 kg. Veliko mi je to belo meso da odjednom spremim... mislim, nije veliko, pojeli bismo, ali kontam da je bolje ovako, baš je velika kokoška. Taman pojedemo meso, ustvari, uz komplet ručak, fino se najedemo, a ima i za još jedan ručak. I sad znam od koga ću da kupujem piletinu, tj. piliće. Blizu mi je, znam da ne jedu koncentrat, a i cena je povoljnija nego tamo gde sam do sad kupovala.
Inače, pohujem u pica-pekaču, mnogo manje ulja ode, mnogo je manje masno, a i ukus mi je nekako lepši. :)

Nego, htedoh nešto drugo da pitam. Kupila sam spanać, pa razmišljam usput dok sam se vraćala, nešto mi bre dodje žao da ga kuvam, da ubijam sve te vitamine. Neko mi je pričao, a ja ne mogu da se setim ko, pa da ga pitam, o nekoj salati sa presnim spanaćem. Ne znam ni kako se sprema, ni šta ide u nju, ali pamtim da je taj ko mi je pričao bio oduševljen ukusom. E, sad, ako neko od vas zna kako to da pripremim, a da bude fino, neka baČi recepis ovde, ako ga ne mrzi :) Hvala unapred, na ručak ne zovem :lol:

Ja malopre stigoh sa pijace. Čorbica od pečuraka pristavljena, pohovaću belo meso, krompir prženi i mlada salata sa mladim lukom. Prolećni ručak :)
Ustvari, belo meso ću iz dvaput. Kupila sam domaću kokošku, još juče u ovo vreme je trčkarala po dvorištu, bliže 3 kg. Veliko mi je to belo meso da odjednom spremim... mislim, nije veliko, pojeli bismo, ali kontam da je bolje ovako, baš je velika kokoška. Taman pojedemo meso, ustvari, uz komplet ručak, fino se najedemo, a ima i za još jedan ručak. I sad znam od koga ću da kupujem piletinu, tj. piliće. Blizu mi je, znam da ne jedu koncentrat, a i cena je povoljnija nego tamo gde sam do sad kupovala.
Inače, pohujem u pica-pekaču, mnogo manje ulja ode, mnogo je manje masno, a i ukus mi je nekako lepši. :)

Nego, htedoh nešto drugo da pitam. Kupila sam spanać, pa razmišljam usput dok sam se vraćala, nešto mi bre dodje žao da ga kuvam, da ubijam sve te vitamine. Neko mi je pričao, a ja ne mogu da se setim ko, pa da ga pitam, o nekoj salati sa presnim spanaćem. Ne znam ni kako se sprema, ni šta ide u nju, ali pamtim da je taj ko mi je pričao bio oduševljen ukusom. E, sad, ako neko od vas zna kako to da pripremim, a da bude fino, neka baČi recepis ovde, ako ga ne mrzi :) Hvala unapred, na ručak ne zovem :lol:

Ata, na dve-tri strane unazad imaš baš raspravu o spanaću u salati i razne načine spremanja iste...nešto ćeš već iskombinovati...

Ata, na dve-tri strane unazad imaš baš raspravu o spanaću u salati i razne načine spremanja iste...nešto ćeš već iskombinovati...

E, super, hvala Bokaruki :)
Taman ću večeras to fino da prostudiram i odlučim, pošto je to za sutra klopa, za danas već odlučeno šta ću.
Nego pukle mi one makaze za sečenje pileta, a noževi mi tupi, sad ću da se namučim propisno :)

ja sam tako postala komplikovana a to da jedem negde..
vidi ulje u corbi :sad2:
al super su ti fotke :) nemoj da se ljutis..nije do tebe, do mene je :(

Ma, opušteno. :)

Meni je bilo preukusno, čorba je šampionska inače :lol:

Stvarno je bila vrhunska i zbilja nije bila jaka, al neko voli neko ne. Ja sam uživala. :aha:

A što se tiče prženog šarana, nisam mogla da odolim, ali da je jako, jako je. :lol:

Verovatno prženo u fritezi, što mrzim i ne praktikujem, al kad je šaran u pitanju ne znam šta radim :lol:

Uglavnom, lepo smo se odmorili, ručkali, ispričali, ma milina jedna :zaljubljena:

Водио ме драги на ручак јуче :zaljubljena:

Рибља чорба, пржени шаран, кромпир салата, купус салата и домаћи хлеб :D

ja sam tako postala komplikovana a to da jedem negde..
vidi ulje u corbi :sad2:
al super su ti fotke :) nemoj da se ljutis..nije do tebe, do mene je :(

taman da zamasti grlo :per: :)))))

i ja bih rekla da je ono na fotki od 27E blitva a ne zelje :D

salata danas rotkvice, mladi luk, sremus, kuvana jaja
napravila im i burek
ima par sarmica od zelja
mama je zadizena za supicu, sinoc je pravila slane galete sa semenkama raznim i tako....

Pileća supa od juče,blitva, i evo,još uvek čekam da se pojavi losos....:roll:

Ovde blitvu smatraju za egzotično povrće.Prodaju je po 3.5EUR/kg,i beru je premladu,jedva pozeleni.Kada je skuvam ne ostane ništa od nje.:sad2:

A tog sremuša su pune pijace,samo se plašim da ga kupim,mnogo liči na đurđevak.:rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back