Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ma ok je to, ali sad ne mozesh neplastichne da nadjesh..kasnije josh i mozesh "na nos" da ih kupish,
(podseti me bokica, od 6 kucica mirishe celo dvorishte kod moje bake), preskochish one shto peti dan na suncu izgledaju iste,
ono shto ni bakterije nece da jedu vala necu ni ja.. :)

Ovako nešto :lol:
if-bacteria-dont-eat-it-why-should-you.jpg

Da vas pitam nešto za to grilovanje. Da li to mora da bude baš tiganj sa rebrastim dnom, ili može običan teflonski tiganj?

I još nešto. Koliko dugo kuvate spanać? Ja to ne radim nikada, obari ga sveki, a ja ga posle spremim za klopu. I do sad mi je sve bilo ok, ali poslednja dva puta kao da ga je prekuvala. :( Ne umem da objasnim, ali nekako mi je sav mljackav kada ga jedem. Ili ja nisam raspoložena za spanać, ili ona nešto skarabudži.

Da vas pitam nešto za to grilovanje. Da li to mora da bude baš tiganj sa rebrastim dnom, ili može običan teflonski tiganj?

I još nešto. Koliko dugo kuvate spanać? Ja to ne radim nikada, obari ga sveki, a ja ga posle spremim za klopu. I do sad mi je sve bilo ok, ali poslednja dva puta kao da ga je prekuvala. :( Ne umem da objasnim, ali nekako mi je sav mljackav kada ga jedem. Ili ja nisam raspoložena za spanać, ili ona nešto skarabudži.

Verovatno mu izvadi dušu ... ja naspem prst-dva vode i poklopim šerpu, tako da se maltene na pari kuva, i nema potrebe da se kuva ne znam koliko, posebno ako ga posle sa mlekom brašnom i belim lukom završavaš ...

moze da se griluje i na teflonu
barim spanac mozda minut ili dva,samo da svene u kipucoj vodi,al je jako vazno da se jako,jako ocedi

- - - - - - - - - -

Pa posle ga ja završim sa mlekom, i bukvalno čim baci kjuč skidam ga sa šporeta. To spremanje spanaća za ručak traje 5 minuta, kada ga dobijem obarenog. Znači, nema šanse da ga ja prekuvam. Ona mu to uradi. :evil:

pa svekrva :roll:

Ja sad živa nisam dok mi afro ne objasni zašto prevrće s oči. Zato što smokva tako kratko bari spanać? :(

...znas ti, sto ja prevrcem ocima, a ako bas moram da budem iskrena, kao sto i jesam, nije zbog Smikvinog kuvanja spanaca jer ga kuva kako
treba.....a mislim da i sveki skuva ili je bar kuvala p ajoj se omaklo jednom 2x da prekuva i sta sad, smak sveta....stara zena bre...

Pa posle ga ja završim sa mlekom, i bukvalno čim baci kjuč skidam ga sa šporeta. To spremanje spanaća za ručak traje 5 minuta, kada ga dobijem obarenog. Znači, nema šanse da ga ja prekuvam. Ona mu to uradi. :evil:

ja spanac samo ubacim u kljucalu vodu i blansiram ga par sekundi i vadim..
a posle ga bacim na dalju obradu
a nekad ga ni ne kuvam, kad su listovi lepo i mladi i samo ga iseckanog bacim u vrelu serpu na malo ulja, dodam beli luk, malo brasna i jedno kiselo mleko i to je to..

a nekad ga ni ne kuvam, kad su listovi lepo i mladi i samo ga iseckanog bacim u vrelu serpu na malo ulja, dodam beli luk, malo brasna i jedno kiselo mleko i to je to..

Ma što manje vode i što kraće, u suprotnom mu vadiš dušu ... ja sam ga čak i svežeg sa dosta limuna na salatu pravio, ali prilično je otužno :lol:

Ma što manje vode i što kraće, u suprotnom mu vadiš dušu ... ja sam ga čak i svežeg sa dosta limuna na salatu pravio, ali prilično je otužno :lol:

nije bre otuzno,ja sam celu nedelju jela mesavinu zelene salate rukole i svezeg spanaca
nasla sam zenu na pijaci koja hoce da mi proda saku spanaca za salatu
na to balzamiko i maslinovo
i uz to samo malo prasece glave sa raznja...
ma uzivancija,sve zdravo:mrgreen:

nije, nije!
naprais mix od spanaca, rukole, radica i zelene salate
dodas malo secerca, rendanu sargarepu i svezu cveklu
ako volis beli luk, dodas cen istisnutog
prelijes dresingom od maslinovog ulja, balzamika, soli i dobre kasike meda
vrh! nema bolje salate!

nije bre otuzno,ja sam celu nedelju jela mesavinu zelene salate rukole i svezeg spanaca
nasla sam zenu na pijaci koja hoce da mi proda saku spanaca za salatu
na to balzamiko i maslinovo
i uz to samo malo prasece glave sa raznja...
ma uzivancija,sve zdravo:mrgreen:

nije, nije!
vrh! nema bolje salate!

Opasne ste vas dve, ali ja sam pričao samo o spanaću ne o svim ovim diFnim stvarima koje ste nabrojale ... će da vas utepam sad sam već gladan :lol:

Овако и ја.
Спанаћ се јако брзо скува тј. прекува.

Немам данас инспирацију за ручак, ништа ми се не једе. :(

Kako pravite salatu od sremuša?
Ja ga samo malo naseckam i dodam u zelenu salatu, i u sva jela koja sam kuvala ove nedelje. (ali to nije salata)
Danas sam ga dodala u varivo od kukuruza, šargarepe i graška, koje će se jesti uz izdinstane kotlete lososa. Malo mi je bezlično izgledao taj losos, ali mi je suv kad ga ispržim ili ispečem.

nije, nije!
vrh! nema bolje salate!

nešto slično sam jela...probaj da dodaš u to malo nara ili kockice lubenice...već imaš med i baš osvežavajuće deluje sveže voće u salati

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back