Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jadan medved :sad2: ali njih kolko ja znam u skandinaviji love i cuvaju u zamrzivacu,ono samo otvoris kad ono iznenadjenje, ne mos izjesti do sledece zime :zper: gadljivi da ne otvaraju.
ja jela macku i ono, bolje da nisam nisam, to bwe belo meso nikakav ukus nema,a kosti na sve strane :neutral: a jela sam i morske jezeve i meduze, jezevi se jedu svezi tek izronjeni uz malo leba i eventualno soli i supew su. a meduze sam jela na kineski nacin i isto bilo dobro
a medveda mislim da ne bih jela, ni kita ni delfina....to mi nekako...ne znam...previse slicni ljudima :neutral: mada kad zamirise i zakrci stomak... :sad2:

Jbm mu miša al to kuče/mače mogaobih da njupam al samo da ne znam šta je ... mslm sa etičke strane svašta nešto je diskutabilno ... ali obzirom na ulogu psa i mačke u našoj kulturi to mi jednostavno ne ide :roll:...
Inače oni pauci skakvci i slične dandrmolje rado bih probao :lol:

jadan medved :sad2: ali njih kolko ja znam u skandinaviji love i cuvaju u zamrzivacu,ono samo otvoris kad ono iznenadjenje, ne mos izjesti do sledece zime :zper: gadljivi da ne otvaraju.
ja jela macku i ono, bolje da nisam nisam, to bwe belo meso nikakav ukus nema,a kosti na sve strane :neutral: a jela sam i morske jezeve i meduze, jezevi se jedu svezi tek izronjeni uz malo leba i eventualno soli i supew su. a meduze sam jela na kineski nacin i isto bilo dobro
a medveda mislim da ne bih jela, ni kita ni delfina....to mi nekako...ne znam...previse slicni ljudima :neutral: mada kad zamirise i zakrci stomak... :sad2:
Cula sam da meso macke ima kiselkast ukus. Ali kontam da to dobar pac sredi.

Jezeve? :) Ja sam jela sveze rakove, grmalje. :ok:

I odusevila sam se mosom zmije, kao skamp. Ulovljena, oderana i pred mene, da je isprzim. Zao mi je sto uslovi nisu bili bolji, za eksperimentisanje u kuhinji. Mislim da bi na buzaru bila...:jede:

I odusevila sam se mosom zmije, kao skamp. Ulovljena, oderana i pred mene, da je isprzim. Zao mi je sto uslovi nisu bili bolji, za eksperimentisanje u kuhinji. Mislim da bi na buzaru bila...:jede:

pre dve godine na moru grupica italijana na pazi pozajmi gajbicu od piva iz kafica
i odu u plicak da pokupe jezeve
izazvali su opstu paznju
druga grupica je otisla do prodavnice i vratila se sa gomilom hleba
onda su na sred plaze one jezeve otvarali, umakali hleb u polovinu u kojoj se nalazila naradzasta ikra i slatko jeli kao da jedu govedji gulas
tako sigurno jedu i macke :sad2:

shta smeta, pa medu bi opet jeo, bas je onako pikantan i fin, al machku vala ne bih mogao, imam i ja dushu!!

A i ta medjedovina mora da je žilava za sve pare ... to jedino u neke lovačke šnicle :lol:

- - - - - - - - - -

pre dve godine na moru grupica italijana na pazi pozajmi gajbicu od piva iz kafica
izazvali su opstu paznju
onda su na sred plaze one jezeve otvarali, umakali hleb u polovinu u kojoj se nalazila naradzasta ikra i slatko jeli kao da jedu govedji gulas

Ježa sam video kako jedu, i žao mi što nisam i ja probao, žabu u slast jeo, sve nmorske mekušce i čuda ... ali mac, mac :roll:

ja definitivno volim povrce, mleko i sireve
i zbog toga sam nahebala
Што?

Спремала сам данас помињану скушу.
Заиста је укусна али стварно се осећа изнад просека.
Има већ три сата да сам је спремила и појела, прозори широм отворени и још увек воња.
Имам још две и кад их поједем, ценим да ћу направити мини паузу од скуше тј. њеног мириса. :lol:

pa da se posle ne ljubim :ljutka:

jel ono sto je kao ceri paradajz, a ima ukus narandze i mandarine..narandzaste boje?

kumqauat?

kumquat-e58af0396b914610-1.jpg

Fortunela.

Што?

Спремала сам данас помињану скушу.
Заиста је укусна али стварно се осећа изнад просека.
Има већ три сата да сам је спремила и појела, прозори широм отворени и још увек воња.
Имам још две и кад их поједем, ценим да ћу направити мини паузу од скуше тј. њеног мириса. :lol:

:rotf:
meni skusa u kucu vise uci nece..
moze samo do baste kad se raspali rostilj i trpezrijskog stola na terasi
i naravno, tanjiricima za jednokratnu upotrebu :lol:

ja iz mora sve mogu da jedem sveze - sveze hobotnice su odlicne, ali mora meso da se izlupa malo da bi omeksalo, zive skoljke sa limunom...rakove nesto ne volim bas previse, tako da nemam pojma...carpaccio od ribe, mada se vise koristi plava riba tipa tuna ili losos...
sto se jezeva tice, italijani ih tamane, posebno sa juga koliko ja znam, i imaju razni nacini da se jedu, ja sam sveze uz leba,ali moze sa pastom itd... jako su ukusni,ali treba da se vade/izranjaju iz voda koje su jako ciste. evo link da vidis kako to izgleda - i ukusnije je nego sto izgleda :D
http://www.msadventuresinitaly.com/blog/2007/08/28/catching-and-eating-ricci-di-mare-sea-urchins/
a sto se macke tice, nisam primetila taj kiseo ukus, moguce da zavisi u cemu ga kuvas, ja to samo malo probala, videla da se necu najesti jer nema tu puno mesa, i otisla da jedem nesto drugo :neutral:

:rotf:
meni skusa u kucu vise uci nece..
moze samo do baste kad se raspali rostilj i trpezrijskog stola na terasi
i naravno, tanjiricima za jednokratnu upotrebu :lol:

mariniraj je
skuvas, isfiletiras
mariniras kombinacijom juha i zacini (maslinovo, dosta limunovog soka, ruzmarin, cesnjak,
ja stavim i majcinu dusicu, nanu i malo zalfije - u sjecku sve spojis pa
pomijesas s juhom tj vodom u kojoj se riba kuvala)
zaliva s svaki red fileta da ogrezne u ciniji,
najbolje staklenoj s poklopcem stavis u frizider
i moze stojat par dana
em joj ublazi miris, ako nekom smeta,
em joj da aromu super
em citava operacija traje oko 25 min
a imas ribe za vise od obroka
(zgodno za dijetalce)

:)

izazvali su opstu paznju

grci jedu samo odredjenu vrstu :)
i nasi tamane standardnog nam jeza

cak idu na plazu opremljeni specijalnim setom za otvaranje jezeva :lol:

- - - - - - - - - -

...heljdine su super...:)

heljdine su fantasticne, ali ne mozes pojesti vise od 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back