Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sto?
pa rekao si da ces sam da ga spremas..nag :per:
jel i tebi sad kuca smrducka na ribu kao i meni :roll:
jooooj kad sledeci put napisem da hocu da spremam ribu, vi slobodno skocite svi u glas i na vreme mi glasno kazite - NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :aaa:

al jeste bila ukusna:aha:

jel moguce ???? :hahaha:

smrducka ti ....:mrgreen:

elem evo ideje za dorucak :

home made pasteta
moji klinci bas i ne vole kuvano meso iz supe, pa da se ne baci jer bi bilo steta nastala je pasteta ;)

daklem, skuvano meso, moze zivinsko ili junece
u zavisnosti od kolicine, jedno ili dva tvrdo kuvana jaja
puter ili margarin
a dalje po ukusu
ja dodam ponekad i sardine
sos vorcester
senf
majonez
kapar a moze i kiseli krastavac samo ga dobro ocedite
so ne treba slan je vorcester
biber
a moze i bosiljak, origano, aleva paprika.. sve sto vam nepcu prija
pa u blender dok ne bude k'o pasteta :D
pa prepecem univerov hleb sa semenkama i PRIJATNO :bye:

Jelte zene, el ovo znaci da mi je ljubav na vidiku? :zcepanje:

DSC03237.jpg

Nego...nabrala juče na poljančetu neko zelje (nadam se da to ne može biti otrovno, liči na zelje). Sad bi ja to spremila sa krompirom. Kako ? Skuvam zajedno ili posebno krompir, posebno zelje. I šta od začina ? Jel može da se jede i hladno ili mora toplo ?
Postimo, pa uz to faširi od prosa, soje i mladog luka.

Nego...nabrala juče na poljančetu neko zelje (nadam se da to ne može biti otrovno, liči na zelje). Sad bi ja to spremila sa krompirom. Kako ? Skuvam zajedno ili posebno krompir, posebno zelje. I šta od začina ? Jel može da se jede i hladno ili mora toplo ?
Postimo, pa uz to faširi od prosa, soje i mladog luka.

to ti je ili zelje ili list rena
u svakom slucaju oba su jestiva
ja zelje vise volim da mixam sa pirincem, a blitvu sa krompirom
a ti mozes i sa krompirom
ja krompir obarim..isecen na kocice u posoljenoj vodi
zelje samo izblansiram jer njemu treba bukvlanom jedna minut
onda na ulju sekund jedan proprzim beli luk i dodam oba..i zelje i krompir..pomesas i to je to..

pceni krompir sa sirom

e što je lepo kad dodju nove forumašice pa odmah nastupe sa zanimljivim receptima. Dobro nam došle! :D
Nextto, kako ide taj pečeni krompir sa sirom? One police (na pola pa u rernu) ili neka druga varijanta?

Ja sam sinoć napravila sos od mesa bolonjez li je ili milanez? pa će familija samo da skuva špagete. Ali moram da idem da im kupim obične jer imam samo integralne, a oni se toga plaše. Pujs!

I pravila sam ponovo onaj wellness keks http://www.coolinarika.com/recept/wellness-keks/
ali sad sve po receptu, 100 g ovsenog brašna, ali mi je bilo malo gorko. Bolje mi je bilo prvi put sa integralnim pšeničnim, belim pšečničnim i malo heljdinog. Stavila sam ovseno i u hleb ali mi je i on gorak. Da li je ovseno u principu gorko ili je ovaj moj primerak faličan?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back