Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kako bre što...em će ima supu,em će napravi ćufte...ekomiši bre malo...:zag:

....pa sta ce posle da bude u tim ciftama, onda neka napravi od te piletine ajmokac i neka obari nesto uz njega pa neka ruca,
meni je to steta, za ljubav tanjira supe ce da upropasti svo meso...a i ima ona mesa ne manjka joj hvala bogu kao nekima,
pa ne vidim potrebu da bas tako stedi...

...e da i da kazem, ako iko ekonomise ja to radim na svemu i uvek, ali ako nesto nije dobro onda dzaba ekonomisanje
na stetu rucka...tako onda moze da napravi cufte od starog hleba, jaja, belog luka i bez mesa:mrgreen:

i moram još da dodam za tv,da je ovaj recept što sam iskopala na collinariki extraaaaaaaa...
ćufte se naprave očas posla,nema prženja u masnoći,ma nema masnoće uopšteeeeeeeee...
brzinski običan paradajz sos,poređala ćufte u metalac šerpu i zalila sosom...kraaaaaaaaaj...
sve u svemu nekih 30 minuta sveukupno posla...
znači,nikad brži a lepši ručak nisam zgotovila...
usput još i izmiksala povrće iz supe i napravila krem čorbu...
sutra će žmu samo da obari pirinač uz to i mljaaaaaaaaaaaaaaac....

Sta je ajmokac?

...napravis besamel sa belim lukom i brasnom i mleko, pa u to ubacis iseckano pilece belo, skuvano u supi....zacinis i eto.....uz to mozes da obaris
pirinac, krompir, testeninu....mozes i da isprzis krompir, ako vise volis....salata i eto ti lepog rucka, a da nista ne ostaje i ne baci se...
...meni je to pravila jos baka, pa mama pa ja mojoj deci, znaci svi volimo, cak i Cupavica sad voli...

Nije da stedim, vec gledam da iskoristim to sto skuvam.
I da sto manje vremena provedem kod sporeta,
Ne zato sto ja necu, vec mi medo ne da...
Covek kaze, Mama ajmo napolje ! :)))))

A volim da lepo ruckamo!

Uglavnom, ja to meso, iseckam sitno, bacim na tiganj. Dodam kuvani pirinac i povrce i malo zacinim!
Ja to obozavam!
Al rekoh malo da promenim ;)

i moram još da dodam za tv,da je ovaj recept što sam iskopala na collinariki extraaaaaaaa...
ćufte se naprave očas posla,nema prženja u masnoći,ma nema masnoće uopšteeeeeeeee...
brzinski običan paradajz sos,poređala ćufte u metalac šerpu i zalila sosom...kraaaaaaaaaj...
sve u svemu nekih 30 minuta sveukupno posla...
znači,nikad brži a lepši ručak nisam zgotovila...
usput još i izmiksala povrće iz supe i napravila krem čorbu...
sutra će žmu samo da obari pirinač uz to i mljaaaaaaaaaaaaaaac....

...eto, a ja bih te cufte ubacila u napola gotov sos, onako sirove i ubacila u vrucu rernu bilo bi gotovo za isto
vreme, a jos bi ukusnije bilo.....probaj jednom pa ces se i sama uveriti.....

Nije da stedim, vec gledam da iskoristim to sto skuvam.
I da sto manje vremena provedem kod sporeta,
Ne zato sto ja necu, vec mi medo ne da...
Covek kaze, Mama ajmo napolje ! :)))))

A volim da lepo ruckamo!

Uglavnom, ja to meso, iseckam sitno, bacim na tiganj. Dodam kuvani pirinac i povrce i malo zacinim!
Ja to obozavam!
Al rekoh malo da promenim ;)

...normalo da gledas da iskoristis, normalno i da zelis da sto manje provodis vremena uz sporet,
to je inace moja odluka oduvek i sve sto moze da se skrati, skratila sam da ne bi stajala u kujni
satima........probaj ovako, lepo je lagano, hranljivo...mozes da uvacis i svez persun na kraju...ako
volite naravno...

interesantno...kolko već će biti isprobano sledeće nedelje...:zag:

...samo ih lepo oblikujes, da ne budu prevelike, kad je sos na pola lagano spustis sve u posudu
nalijes jednu casu vode ili paradajiza, moze i jedno i drugo, zavisi koliko je gust sos..i lepota..javi
kad budes spremala...bas me zanima utisak....
Meni jedini problem sto moj muz, ako nema mesa, ne racuna da je rucak.
Meni je npr.supa i ajmokanac rucak(hleb uz to)
a on bi sigurno i kobasicu naseckao pored. ahahahahah...

Jako jako puno mesa jede.

..pa ti njemu odvoji jedno dve snicle od tog mesa, pa okreni na tiganju i dodaj uz sve to....a uostalom
sta fali kobasicama...

Ma nije problem
Ali mislim da stvarno jede previse mesa.
Za dorucak kobasica ili kulen(jeste domace ali je to suhomesnato)+jaja+jogurt
Rucak supa+meso+povrce ako hoce
Vecera: ponavlja dorucak

a o vocu da ne pricam, sem.banane nista ne jede.

Ma nije problem
Ali mislim da stvarno jede previse mesa.
Za dorucak kobasica ili kulen(jeste domace ali je to suhomesnato)+jaja+jogurt
Rucak supa+meso+povrce ako hoce
Vecera: ponavlja dorucak

a o vocu da ne pricam, sem.banane nista ne jede.

...i sigurno nije debeo...tako sam jela celi zivot dok ne dodjoh u ove krizne godine...
...pusti coveka da jede sta voli i kako voli...kad i ako mu dojadi promenice sam..

- - - - - - - - - -

mesozder:)
sigurno je nulta grupa:)

...moguce da to ima veze sa krvnom grupom, i ja sam nulta...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back