Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za rucak spageti bolonjeze
Fotografija0148.jpg

A da se zasladimo kolac od starog hleba i suvog grozdja- ulupala 2 jajeta, 2 supene kasike secera, 2 dl mleka i 200 grama suvog grozdja.Ubacila hleb isecen na kockice, ostavila da skroz upije mesavinu i ispekla .Brzo, socno, podseca pomalo kao da je od testa za palacinke napravljeno
Fotografija0142.jpg

Kaže onaj Rudolf kuvar sa 24 kitchen, da se kokosovo mleko može napraviti tako što se narenda kokos , prelije ključalom vodom i kada se ohladi, procedi. Ne znam može li to i od suvog kokosovog brašna ?

ja sam jednom uspela da upropastim jelo slicno bebicinom(koje izgleda kao da bi ih i mrtva usta jela:balavi:) tako sto sam u slano jelo,umesto kokosovog mleka ubacila kokos za kolace

Bejbi šta je tebi? šta si se raskuvala, ne zna se šta je lepše od čega. Ja nikako da se upustim da napravim nešto od heljdinih kora. A hoću!

Za rucak spageti bolonjeze
Pogledajte prilog 268138
Kod mene isto ovo, nisam morala ni da slikam. Samo smo narendali tvrdog sira odozgo. A ja sebi dodam još 2-3 čena belog luka sitno naseckanog i peršuna.
Sosa ostalo i za sutra. Ješće deca, a mi idemo kod prijatelja na ručak.

..leleeeee jel ovo bila i svadba i rodjendancic? tako mi bar izgleda po tortama:)

...Bejbi pita je fenomenalna....ajde sad lepo sve u detalje i sitan crevca da napises kako si pravila, cega si koliko stavila,
pa da pravim koliko sutra, imam sampinjona u frizideru propasce..taman da se iskoriste....:ceka:

Ček, kako bre svadba a vidi dečijih torti, više nego one koje to nisu ? I dete namazano, kao na nekoj dečijoj žurki ?

e bilo je 2 u 1....roditelji se venčavali u crkvi,jer žive u inostranstvu pa su se tek sad organizovali,a ujedno pravili i detetu krštenje i prvi rođus....pravu stvar su napravili...

a klincima bilo ekstra..puna sala balona,animatori,pa onda oni topovi za balončiće...ihaaaaaaaaaj...milina za roditelje....:heart:

i više je bilo podređeno detetu,što je meni bilo skroz za pohvalu...:ok:

..leleeeee jel ovo bila i svadba i rodjendancic? tako mi bar izgleda po tortama:)

...Bejbi pita je fenomenalna....ajde sad lepo sve u detalje i sitan crevca da napises kako si pravila, cega si koliko stavila,
pa da pravim koliko sutra, imam sampinjona u frizideru propasce..taman da se iskoriste....:ceka:

http://www.coolinarika.com/recept/pita-sa-gljivama-i-korama-od-heljde/

osnovni recept, ja sam ga malo menjala, dodala sam peršun u prženi crni luk i pečurke, i biber pošto daje poseban šmek pečurkama...i umesto tog kačkavalja sam dodala permezan, pa pitu uvila kao rolat da se lepše ispeče:D
i nakraju premazala margarinom i ljutom crvenom paprikom, mlevenom.
a preliv sam pravila sa maslinovim uljem

http://www.coolinarika.com/recept/pita-sa-gljivama-i-korama-od-heljde/

osnovni recept, ja sam ga malo menjala, dodala sam peršun u prženi crni luk i pečurke, i biber pošto daje poseban šmek pečurkama...i umesto tog kačkavalja sam dodala permezan, pa pitu uvila kao rolat da se lepše ispeče:D
i nakraju premazala margarinom i ljutom crvenom paprikom, mlevenom.
a preliv sam pravila sa maslinovim uljem

...e pa da, meni se i ucinilo da si ti sve kore zajedno smotala kao rolat, ali rekoh mozda to meni samo tako izgleda....super hvala :)

Ja da prijavim čorbu od ovčje glave, kuvala sam je za Božić, ostala sam dužna recept.
Glavu sam kuvala u dve vode, prvu sam bacila kad je provrela, kuvala sam desetak minuta i to bacila jer ima jak miris i to mi je bio odličan potez :D
Stavila 2 glavice naseckanog crnog luka, dve šargarepe isto sitno naseckane, punu kašiku suvog povrća za supe i čorbe-kupujem u prodavnici zdrave hrane, nekoliko suvih ljutih papričica, lovorov list, biber, nekoliko čena belog luka, alevu papriku. Pola litra paradajza iz flaše sam malo upržila na nekoliko kapi ulja pa i to sipala u čorbicu da se zajedno kuva.
Kad je meso bilo kuvano odvojila sam ga od kostiju, meso isitnila i vratila u čorbu a koske sam dala Medi da ima zanimaciju, inače to je naš kucov.
U tiganju sam na malo ulja upržila jednu sitno izrendanu šargarepu, zatim dodala dve kašike brašna da se i to uprži, sipala sam pomalo čorbice i mešala dok se ne zgusne, pa tek onda sipala u lonac. To je bila zaprška.
Čorba je ispala fenomenalno. Ukusna, lepa za oko, nisam slikala, ali verujte mi na reč:)
Ali ne verujem da ću više da je pravim.
Neznam koji tačno deo glave koji sam ja usitnila i vratila u čorbu je i dalje imao jak i neprijatan miris koji nisam mogla da podnesem. Mislim da je to nešto kao ono od čega budu pihtije, nije meso, nije hrskavica, nego neke žile, tetive. Znači, sve je lepo, i onda naiđem na to parčence zbog kojeg mi presedne jelo. Ako neko zna koji je to deo, pa da sledeći put ne stavljam u lonac nego da ga bacim?
Inače, kuvaću, ali od nekog drugog dela ovčetine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back