Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
....ja cu sutra gulas sa malo juneceg, malo svinjskog mesa, nekako ostalo malo i jednog i drugog, to kad sam odvajala od nekih snicli
one coskice...i taman eto jednog rucka...uz to neku testeninu svejedno koju...

Ja sam umutila 4 banane sa 250g šlag krema bez ičega više i tim filom namazala dva mala pakovanja piškota. To je pola mere torte od banana. Šećer nisam dodavala jer su banane bile prezrele. Piškote sam ko i Milesa na brzinu provukla kroz sladak, slabiji nes. Kraj. Ovo je pola mere, sami smo mm i ja.

Kako bi ispalo sa keksom , imam šlag, imam banane ali nemam piškote?

Imam jedno pitanje...
Mi povremeno kupimo desetak kilograma masnoće pa u kotliću za riblju čorbu istopimo čvarke, budu prelepi, i to je super, ali, ona mast što se napravi, bude nekako retka, čak i u frižideru se ne stegne dovoljno. Zašto je to tako ?

Ne kuvam ništa, crko mi frižider :evil::histericna:

jel imas terasu?
napolju je i u najtoplijem delu dana t* kao u frizideru.pa dok ga ne popravis..

kako je mene mrzelo jutros da ustanem kada mi je bilo vreme za bazen:(

danas cu samo leso pileci file..
i rizoto sa povrcem..
i pilecu supu koju nisam spremala 100 god,jer je ne volim zbog mirisa..sve se nadam da ce ova da bude blaga.. zao mi da prospem one minerale..
i kolac sa makom i cokoladom..
ne bih kolace spremala,al ih dete spominje nedelju dana..

Imam jedno pitanje...
Mi povremeno kupimo desetak kilograma masnoće pa u kotliću za riblju čorbu istopimo čvarke, budu prelepi, i to je super, ali, ona mast što se napravi, bude nekako retka, čak i u frižideru se ne stegne dovoljno. Zašto je to tako ?

kako se bre ne stegne?
pa pilecu supu kad skuvas pa se stegne masnoca na povrsini, kako se ne stegne svinjska?

Imam jedno pitanje...

Verovatno ste stavili i malo vode da vam ne zagore čvarci, (uobičajena praksa kad ljudi žele malo brže da naprave čvarke) to je jedino objašnjenje.
Ne sme se staviti voda uopšte nego na tihoj vatri polako da se tope.

544000_521539034532809_495089797_n.jpg

evo šta se napravi kad ostane mesa posle božića....

lepo izdinstala na dosta luka i maslinovog ulja...
dodala malo više od 1/2 litre paradajz soka...dugo krčkala i na kraju zgusnula sa malo brašna i vode...
izvadila njoke sa spanaćem iz friza,obarila i kombinacija je sjajna...

deca ližu tanjire...:zaljubljena:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back