gorica70
Aktivan član
- Poruka
- 1.783
gorice crna, 1kg crnog luka![]()
Ma nije to puno..to je 5-6 glavica..to su ti one svadbarske ..meso,luk i malo pirinca
kod nas se tako prave..i budu extra

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
gorice crna, 1kg crnog luka![]()

joooj dobro da sam vec rucao
. Ajd kazi auslenderu kako se pravi ta cufta....nikad cuo!
Ja sam za česnicu iskoristila pogaču cvet. Starije forumašice se sigurno sećaju, jedno vreme je bila baš popularna ovde.
http://www.minjina-kuhinjica.com/t-e-s-t-a/pogaca-i-proja/pogaca-cvet/
Zadovoljna sam izgledom, ali što se ukusa tiče, mogla je da bude i bolja. Sve sam po receptu, ali očigledno ga treba prilagoditi.
Zato sto volim Vasinu tortu. Svi su u obavezi da jedu Vasinu tortu.Nasla sam negde da na kolicinu od 7 belanaca za saum treba staviti kesicu zelatina. Jeste se brze ukuvalo, ali mi je previse zelatinozan saum. Od sad opet ide bez zelatina da bude lep i vazdusast. Nema veze, pojesce se i ovo.
![]()
kod nas bome bilo supe, mesa iy supe, povrca, ruske salate, cvekle, sarmi, pecenja
torta s lesnicima i karamelom i bajadere i jos neki kolac s royen korama i babina cesnica i sarena oblanda
ja sam pojela supe i sargarepice i ruske i junetine iy supe , na ostalo nisam mogla ni da zinem
bajaderice sam njopala posle dorucka
evo malo kolaca od jutros
![]()
pa sta ce ti zemicka u punjenju za sarme?!
za recepte:
to su bajadere neke (bela limun, sve po receptu sem kolicine secera, dosta je u taj beli deo i 200 ghrama...)
http://www.coolinarika.com/recept/bela-limun-bajadera/
a torta je ova
http://www.coolinarika.com/recept/torta-s-ljesnjacima-i-karamelom/
a onaj beli kolac je beli andjeo
http://www.coolinarika.com/recept/dairy-cake/

Bokice, ko je bio majstor za tortu? Dopada mi se, mada mi deluje malo komplikovano sa topljenjem tih karamela! Znam da ćeš, ako si ti pravila, reći da nije komplikovano, tebi je sve lako.
Imam neke lešnike, a ćerki mi je sutra rodjendan, pa bi mi baš dobro došla. Ali s tom decom nikad ne znaš šta će da im se svidi. Ona, navodno, ne voli orahe.

Па да, такве торте увек можете да подвалите ситној дечици и меканим мушкарцима хехе

Па да, такве торте увек можете да подвалите ситној дечици и меканим мушкарцима хехе

Zenu doope krasi, a tortu orasi. Bilo uvek i bice vazda.
Zato moja mene ni ne mora da pita. Zna se koja torta ide za Bozic. Samo kaze "Dragi, ajde istucaj....orase"![]()
sestra je bila cake boss
kaze odvadis od mleka deci i po i kad se ugreje ubacis karamele i mesas na ringli dok se ne otopi i vratis ostalo mleko u to i kad prokljuca zakuvas puding....
aha, a koje bi to sad bilo "punomasno mleko" koje se pominje u receptu. Masnijeg od 3,2 % nema po prodavnicama. Pitanje da li i to može da se nadje.

pa ti onda pomesaj slatku pavlaku i mleko
ima i slatka pavlaka posebno u receptu.... a još savet ako koristite mlečnu pavlaku (a ne biljnu) dodajte i jedan šlag fix
Ma kad počnu tako da izvoljevaju, dodje mi da odustanem. A ako ne odustanem pokaže se da sve te kerefeke (izvini Kerefeko, ne odnosi se na tebe) nisu ni bile potrebne. Nego najobičnije mleko, koje se inače kupuje... itd.
Kad se kaže slatka pavlaka, meni se podrazumeva da je od mleka, a ako je biljna onda, po meni, treba posebno da se naglasi.
Nego, volim karamele i sve što vuče na taj ukus. Obožavam onaj karamel preliv za sladoled u Meku

pa to ti je cist karameliziran secer pomesan sa slatkom pavlakom![]()

aha, a koje bi to sad bilo "punomasno mleko" koje se pominje u receptu. Masnijeg od 3,2 % nema po prodavnicama. Pitanje da li i to može da se nadje.

ima i slatka pavlaka posebno u receptu.... a još savet ako koristite mlečnu pavlaku (a ne biljnu) dodajte i jedan šlag fix
Ma kad počnu tako da izvoljevaju, dodje mi da odustanem. A ako ne odustanem pokaže se da sve te kerefeke (izvini Kerefeko, ne odnosi se na tebe) nisu ni bile potrebne. Nego najobičnije mleko, koje se inače kupuje... itd.
Kad se kaže slatka pavlaka, meni se podrazumeva da je od mleka, a ako je biljna onda, po meni, treba posebno da se naglasi.
Nego, volim karamele i sve što vuče na taj ukus. Obožavam onaj karamel preliv za sladoled u Meku

mnogo bre
ima razlicitih casa ccc.... kakva casa? od 1/4 L ...ili manje?