Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno kao i vecina danas ne kuvam, jedu se ostaci- muz navalio na prase i veknu od mlevenog mesa sa barenim jajima u sredini
Ja riblju corbu ( prija posle svega juce ) i cesnica - ona sa korama i mlevenim orasima
Fotografija0074.jpg

I samo malo musake od sargarepe, kelja pupcara, krompira i prosa, nisam slikala juce,a lepse izgleda sveza
Fotografija0073.jpg

Svidja mi se ova musaka. Ja ću ovih dana tako nešto za sebe da napravim. Pa ko hoće nek mi se pridruži, ko neće, nek se snalazi. I jede mi se kelj. On je meni najlepši samo obaren, bez soli, bez ičega. Sve što se doda, samo ga pokvari.

Pravim onu tortu od lešnika i karamela. Sve imam i sve mi je jasno. Fil se hladi na terasi, kora se peče. z:)

Svidja mi se ova musaka. Ja ću ovih dana tako nešto za sebe da napravim. Pa ko hoće nek mi se pridruži, ko neće, nek se snalazi. I jede mi se kelj. On je meni najlepši samo obaren, bez soli, bez ičega. Sve što se doda, samo ga pokvari.

Pravim onu tortu od lešnika i karamela. Sve imam i sve mi je jasno. Fil se hladi na terasi, kora se peče. z:)

Ja kelj kuvam u mleku.
Kojim povodom torta, nisam pratila?

ovako i ja i uvek nesto zaebem :)
ja kuvam supu za sutra,danas ce bobi da jede meso i sargarepu
za danas paradajz corba sa jajima,krmenadla u komadu sa krompirima okolo
a za mene i mog tatu koji ce rucati kod nas rizoto sa pecurkama
a pecurke su kupljene kod kineza,namacu se u vodi od 9 jutros i jos uvek su drvene
jel bih trebala da ih malo obarim?
u stvari samo im je drska kamena

ovako i ja i uvek nesto zaebem :)
ja kuvam supu za sutra,danas ce bobi da jede meso i sargarepu
za danas paradajz corba sa jajima,krmenadla u komadu sa krompirima okolo
a za mene i mog tatu koji ce rucati kod nas rizoto sa pecurkama
a pecurke su kupljene kod kineza,namacu se u vodi od 9 jutros i jos uvek su drvene
jel bih trebala da ih malo obarim?
u stvari samo im je drska kamena

sta su - shitake?
ne bi trebalo da se kuvaju pre pripreme.nece biti nista mekse, samo zilavije.
ko zna sta ti je kinez uvalio :(

Poslednja izmena:
Ja kelj kuvam u mleku.
Kojim povodom torta, nisam pratila?

Nikad nisam spremala kelj,a volela bih da probam...
Mama karfiol bari u vodi u koju je dodala mleko, da bi ostao beo,ali za kelj nisam znala.Probaću...

A posle svih dana provedenih u kuhinji ne planiram da kuvam neko vreme ( što je širok pojam).Ima karabataka iz rerne, ostalo je i pohovane somovine, prebranca, kolača ...ja odoh da se igram sa sestrićem

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back