Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato sto volim Vasinu tortu. Svi su u obavezi da jedu Vasinu tortu.:zper: Nasla sam negde da na kolicinu od 7 belanaca za saum treba staviti kesicu zelatina. Jeste se brze ukuvalo, ali mi je previse zelatinozan saum. Od sad opet ide bez zelatina da bude lep i vazdusast. Nema veze, pojesce se i ovo.:lol:

u ono vreme kad sam spremala vasinu ja sam taj saum mesala sa uspinovanim secerom.
on ga stegne da se ne raspline..bude kao sampita :aha:

kad pravite sarme il punjene paprike koji vam je odnos pirinač - mleveno meso...?
znači nemojte mi filozofirati, samo mi napišite odnos...
hvala...

ја то све отприлике
на пола кила мешаног млевеног меса и 2 главице сецканог црног лука ставим 1-2 кафене кашике пиринча

u ono vreme kad sam spremala vasinu ja sam taj saum mesala sa uspinovanim secerom.
on ga stegne da se ne raspline..bude kao sampita :aha:

Isto tako sam i ja uvek radila. Ali, nasla sam negde na netu neka je dodala (coolinarka) zelatin u tu masu secer i belanca i kao ispada joj super. I ja kao da probam, radi skracivanja vremena kuvanja sauma na pari. Nisam imala osecaj sa zelatinom kada je bilo gotovo i ispao je previse stegnut fil. Mozda je uvek takav fil kada se doda zelatin, a nekome to ne smeta. U svakom slucaju vise zelatin necu dodavati.

kad pravite sarme il punjene paprike koji vam je odnos pirinač - mleveno meso...?
znači nemojte mi filozofirati, samo mi napišite odnos...
hvala...

800-1000 gr mesa
1kg crnog luka
1 solja pirinca (2 dl)

Ja u meso jos nikada nisam stavio pirinac. Pola kila mesa, jednu zemicku, jedno jaje, luka, belog luka, persuna, soli i bibera ... nije originalno srpski ali :zblesav:dobro

A jel ti to pravis punjene paprike ili cufte? z:shock:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back