Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..Domacice posto mi se cini da si pisala kako ti muz dolazi vikendom na pijacu, neka ti kupi pecurke (sampinjone) na meru
ovde kod mene su od 160 sitniji, do 200 oni bas lepi krupni koji se mogu i puniti...za kilogram...

...ja sam neki dan kupila 400 grama platila 70 dinara...mnogo je jeftinije, svezije sigurno nego tak opakovani....a kad se kupe
svezi da su onako bas lepi beli mogu da stoje 7 dana, mada da sumnjam da ce kod vas toliko u kuci stajati...

Па ја не знам никога ко динста бундеву, прво што је она сама по себи пуна воде.
Само се изренда, пошећери по укусу и дода цимет. Брате боза-кабеза.

ja i rekoh da se NE dinsta :) jer joj je dive rekla da prodinsta da ne ostane zilava z:mrgreen:
prvi put cujem sada ovde na temi da bundevara moze biti zilava z:mrgreen:

ja bih svasta nesto ali selimo se, imacu jedan dan sve da napravim i to AKO mi junior dozvoli, a osecam da ce taj dan da mi pomrsi planove :D z:mrgreen:
inace bih volela spremiti medenjake, kucicu od medenjaka da probam napraviti i tortu red velvet
o torti sam dosta razmisljala , a ova me i samim izgledom podsetila na novu godinu :konfete:
i takooo
i kad bih nasla neku curku a da nije od deset kila , da je ne jedemo do uskrsa, bilo bi vrh z;)

to znam i ja, nisam ni pitala to, nego onako, razmisljam naglas kako sve da stignem nabaviti i spremiti za jedan dan, sumnjam da cu 31. u onoj frci naci domacu, a nemam ni vremena da je vijam pi novom sadu, re ce curka verovatno da otpadne :-D

to znam i ja, nisam ni pitala to, nego onako, razmisljam naglas kako sve da stignem nabaviti i spremiti za jedan dan, sumnjam da cu 31. u onoj frci naci domacu, a nemam ni vremena da je vijam pi novom sadu, re ce curka verovatno da otpadne :-D
Нека ти родитељи роде нађу у Србобрану, прекољу је, испеку на ражњу све је мажући перушком док цврчи на ватри и наравно донесу у НС.

Evo:
Bundevara
500gr kora
uzeti dve kore pa između njih staviti kašikicu do dve ulja,mestimično
na te dve spojene kore staviti narendanu bundevu količine kao u šolju za belu kafu, ne nabijeno, nego rastresito
preko bundeve posuti dve do tri kašike šećera i malo cimeta (kao dva - tri zrna graška)
umotati i staviti na pek papir
Premazati blago uljem i peći na 180- 200 stepeni. To je važno jer ako je na jačoj vatri, bude žilava bundeva. Odmah nakon pečenja, još u tepsiji , posuti prah šećerom, ne mora mnogo, ali mora da ga bude da se vidi.

hahaha, cuti, oterace nas s teme :)))))

nego da vas pitam sta planirate za ng, msm za trpezu :)

mi napravili detaljan plan...

supa domaća s rezancima (junetina i paletina+ šargarepa,peršun,paštrnak,celer,karfiol,brokoli,lukac)
ražnjići,svinjski vrat,pileća krilca i roštilj kobasice...žmu peče roštilj
krompir kombinacija...pire + pečen u pekaču
kupus salata,slata od pečenih paprika sa fetom i pavlakom i belim lukom
straćatela torta,kokos novogodišnji kolačići (prave se večeras jer su bolji kad odstoje),oblande (mama),kroasani (sveki),projarice,gibanica gužvara

vino,pivo,pepsi za starijeg,ice tea za mlađeg,voda....

Moje dete gledalo ono Dođi na večeru, pa je Ceca Kitić pravila nešto slano sa oblandama. Pa smo probali večeras. Može da prođe kao predjelo.

2gv54yv.jpg

Vala, kako je ovo bogato, kod nas bi prošlo i kao glavno jelo. Danas smo za ručak imali picu. Nešto mi testo stalno ispada debelo i gnjecavo. A nekad sam znala lepo da napravim. A nisam zapamtila kad su u Prvom kuvaru Srbije pričali kako se pravi i peče. Valjda na donjem nivou. Trebalo je da 'vatam beleške.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back