Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce lazanje a danas grasak sa teletinom

2012-12-23 12.10.14.jpg

Tolka, šta bi s bajaderom?:think:

stavljam danas dve glazure, bela i tamna čoko..pa ću sutra da je sečem i uslikam..mnoooooogo je jednostavna i prelepa :zaljubljena:
ps. pitanjce za ZD ili ko je pravio:

da li ste pravili salčiće rolate? ono ploča pa se namaže salom-presavije i tako(koliko puta da mažem??? i savijam za lisnato)
rastanjiti i staviti fil(slano ili slatko) pa urolati i seći rolate...ebiga ceo postupak znam ali nisam probala :(
0_229be_f3807f5e_orig.jpg

Poslednja izmena:
I za mene su salcici u obliku kiflica kao kod ZD, secam se da je pravila moja majka ali jaaaakooo davno. I isto ih pamtim malo svetlije ali to je vec stvar ukusa, ko voli pecenije ili ne.

ZD, koliko parica bi trebalo da ti ponudim da mi posaljes jedan tah pleh? :zstidljivko: Ja organizujem prevoz :aha:

Da , to su pravi starinski salcici ... i sto ih vise premazujes izradjenim salom vise se listaju .
Obicno se pravili uz svinjokolj

ZD ... pa gde ti onda stavljas salo u tvoje salcice ?

Sve zajedno zamesim.

kako ti praviš? izradiš testo skupa sa salom?
daj recepat

1/2l mleka, 1 parče kvasca, 4 kašičice šećera., 2 kašičice soli, 1 jaje, 400g samlevenog sala i brašna po potrebi. U oslađeno mlako mleko potopiti kvasac, kada se digne, dodati sve ostale sastojke i zamesiti testo. Odmah seći komade testa, razvijati u krug i seći na 8 delova. Filovati i zavijati kiflice. Kada kiflice budu napravljene, uključiti rernu, sačekati da se zagreje i peći.

Ovo i ja kažem kada nešto ne volim da pravim ;)

Ja jedino što ne volim da pravim je fondan. Ostalo - nema problema. Lisnate salčiće stvarno ne volimo.

I za mene su salcici u obliku kiflica kao kod ZD, secam se da je pravila moja majka ali jaaaakooo davno. I isto ih pamtim malo svetlije ali to je vec stvar ukusa, ko voli pecenije ili ne.

ZD, koliko parica bi trebalo da ti ponudim da mi posaljes jedan tah pleh? :zstidljivko: Ja organizujem prevoz :aha:

Dođi. Nisi daleko.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back