Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sirovo meso ne mogu..ne ide..
cak ni kao tartar biftek, koliko god da je dobro napravljen (i jos zivo zumance unutra :sad2:)
ali sirov spanac :super:
od njega napravim mix salatu - rendana sargarepa, izrendana sveza cvekla, kukuruz secerac, malo crvenog i belog luka sitno seckanog, i spanac..
prelijem dresingom tako sto u manju teglicu sipam maslinovo ulje, jabukovo sirce morsku so i kasiku meda..zatvorim teglu, jako izmuckam i preko salate..neopisivo dobar ukus!!!! vitaminska bomba!
i imunitet otpotran na sve viruse i bakterije..

nesto mi se po glavi mota - davno sam video na tv staro zagorsko jelo, pita sa sirom, tanke rolne, nasece sa na male komade, pa se u dubokom tanjiru ti mali komadi naliju nekom supom. zna li iko taj recept? kako se zove?

:manikir: Dimitrije sine Mitre :aha:

Ako ti ja dam recepis osh li ti to da pravis ?:D
Postoje dve varijante
1- zapecene
2-u supi, corbi
za ovu drugu , moraces da sacekas moju mamu za par dana da je namolim da napravi jer mene mrzi da razvlacim testo , pa cu ti mozda uslikati i dati recepis . Inace jelo koje ja jedem tada ceo dan i mogu ceo lonac pojesti :rumenko:

Treba mi samo jedan detalj ... dali je to sto zoves supom bilo belo ili crveno jer velika je razlika ??

suljpaaaaaaaaaa.....:zskace:

xexexe, i kod mene.
Ja sam pocela da ga jedem tek od nedavno. Sta sam propustala...ccccccc

003.jpg

jesi li napravila juce onaj kolac od jabuka,ja cekam utiske i slike,i ja imam puno jabuka ne znam sta cu sa njima,a moji nece pitu od jabuka

juce stigla pitu napraviti, koju smo pojeli, i mekike (lepinjice) koje smo smandrljili ko da smo od gladi pobegli :)
taj kolac danas pravim
a fotkica nema
mogu ufotkati ali nam vec duze vreme nesto s netom ne valja i ne mogu uplodovati nikakve fotkice :(
stavljam samo fotkice malca na googl drive, jer to funkcionise po sistemu singhronizacije, da bi ga babe i dede mogle videti svaki dan, msm, fotkice nove
al ovako jos, sanse nema da mi uploduje :( ludim vec od ovog budjavog telenor interneta, ne znam koji mu je
tako da ne stavljam fotke ni na coolinarku ni na fb, jer ne mogu :(

juce stigla pitu napraviti, koju smo pojeli, i mekike (lepinjice) koje smo smandrljili ko da smo od gladi pobegli :)
taj kolac danas pravim
a fotkica nema
mogu ufotkati ali nam vec duze vreme nesto s netom ne valja i ne mogu uplodovati nikakve fotkice :(
stavljam samo fotkice malca na googl drive, jer to funkcionise po sistemu singhronizacije, da bi ga babe i dede mogle videti svaki dan, msm, fotkice nove
al ovako jos, sanse nema da mi uploduje :( ludim vec od ovog budjavog telenor interneta, ne znam koji mu je
tako da ne stavljam fotke ni na coolinarku ni na fb, jer ne mogu :(

ajde javi onda kako je kolac ispao i da li ima nekih caka,tj za nas neuke ima li kakkvih olaksica i precica :rumenko:

Sine Dimitrije,
ovde ti je u bloku najbolja čorba (osim riblje)-ne skrivaju se džaba svi krimosi kod nas-dobar smeštaj i klopa, utope se u masu i šta im više treba.;)
No, da ne spamujemo više: zaboravih da dodam da osim graška uz ručak od juče i pita od bundeve.
Juče su se ceo dan mesili kolači za slavu, pa probaj ovo, probaj ono...uh....Obožavam i da jedem i da pravm sitne kolače-neki kažu i da sam expert, ali skromnost je moje drugo ime:zper: pa nećemo preterivati!
Odličan ovaj praznik što su nam uveli, da nisu ne znam kad bih sve postigla:D a imam i zahtevne goste.

:manikir: Dimitrije sine Mitre :aha:

Ako ti ja dam recepis osh li ti to da pravis ?:D
Postoje dve varijante
1- zapecene
2-u supi, corbi
za ovu drugu , moraces da sacekas moju mamu za par dana da je namolim da napravi jer mene mrzi da razvlacim testo , pa cu ti mozda uslikati i dati recepis . Inace jelo koje ja jedem tada ceo dan i mogu ceo lonac pojesti :rumenko:

Treba mi samo jedan detalj ... dali je to sto zoves supom bilo belo ili crveno jer velika je razlika ??
supa nije bila crvena, a `strukli` bili `kao pita od sira` u malim komadima. malo sam po internetu guglao i nista...ima bezbroj varijanti, ali ova moja ich. jos da pogledam kod vokija kostica, ako je neko pravio to je on
pravo da ti kazem ostalo mi od juce upravo takva pita sa sirom, pa prebirem po mislima kako da je pametno utrosim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back