Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne moras da ga podmayujes posto je pun tetiva..one ce se istopiti i napravice onu zelatinastu masu..
e sad, ja ga nikad nisam pekla..uvek sam ga ili kuvala ili dinstala na vodi..
javi na sta lici kad ga ispeces..

Ja ga samo pecem... oduvek. Nije mi ovo prvi put ;)
I uvek bude preukusan...

Ili u kesi ili u tepsiji pa prekrijem folijom. Na kraju pustim da se i on i krompirici zapeku... prste da polizes.

Javljam kako je ispao :)

ne goji mleko nego secer :D

goje i mleko i šećer :sad2: a jedna od največih zabluda je da mleko ne goji ;)

Danas pita sa sirom i dinstana džigerica. Inače, ispostavilo se da sam anemična, pa zato. Džigericu nikada nisam jela, ali našla sam neki Bokicin recept, pa se nadam da će biti ok. Ima i torte sa krštenja (za muža, naravno). Sličice posle.

:bye:

goje i mleko i šećer :sad2: a jedna od največih zabluda je da mleko ne goji ;)

Danas pita sa sirom i dinstana džigerica. Inače, ispostavilo se da sam anemična, pa zato. Džigericu nikada nisam jela, ali našla sam neki Bokicin recept, pa se nadam da će biti ok. Ima i torte sa krštenja (za muža, naravno). Sličice posle.

:bye:

tebe kad vidim na pregledima na kuvanju pocinjem da se pitam da li da udjem ili da ne udjem.. ko zna kakva klopa ce da me napadne:lol:
solja mleka ne goji..
ali to mleko ima vise secera od jogurta, npr.
ali ako je solja mleka sa kasikom secera + pirinac, e to je onda triplirani ugljeni hidrat i pankreas radi kao singerica..

tebe kad vidim na pregledima na kuvanju pocinjem da se pitam da li da udjem ili da ne udjem.. ko zna kakva klopa ce da me napadne:lol:
solja mleka ne goji..
ali to mleko ima vise secera od jogurta, npr.
ali ako je solja mleka sa kasikom secera + pirinac, e to je onda triplirani ugljeni hidrat i pankreas radi kao singerica..

jedna ne goji, naravno, ali generalno i mleko goji ako se pije svakodnevno. ja inace ne pijem mleko. samo jogurt sa manje mm i to recimo pola litre dnevno, ali da pijem 1/2 l mleka svaki dan, mislimd a bi se ugojila za mesec dana bar 2-3 kg....

jedna porcija sutlijaša za osobu koja nema problema sa težinom je ok kao dezert jednom ili dva puta nedeljno, ali više nikako ;)

...bebe retko piju cisto mleko i goje se od keksa, griza ili cega vec sto im mame stave u to isto mleko....

Moja drugarica je 3-4 puta dnevno davala bebi punu flašicumleka i beba je najcesce to "jela". Kada su otisli na sistematski, lekarka je rekla da se uzme manje masno mleko jer je beba gojazna i da se ne hrani nocu. Inace, mami je bilo tesko da je nuna, pa joj je svako malo davala mleko... :roll: Eto odatle prica. A i nutricionisti ne preporučuju mleko, več jogurt... :whistling:

....sto lekara, sto saveta....pedijatri su srecom ne svi, ako stare babe, pa jedan savetuje jedno, drugi drugo....

....ja pijem celi zivot mleko i nikad od istog nisam bila debela, vec od mnogih drugih stvari koje goje...ali necu ovde o tome,
ovo je tema o kuvanju..:)

taj gulas sa dzigericom izgleda fantazija
dzordzi to je pravljen kikiriki buter?
moj mladi sin ga obozava,al je bezobrazno skup.
kupili smo malo jeftiniji u zdravoj hrani i bacili,nbije ni za onu svar.
ne znam taj pravljeni kod kuce lici li bar malo na onaj tedi?

e da trebaju mi ideje za salate koje bih mogla da jdem svakoga dana,prolazi vreme paradajza,paprike i luka

danas sam jela mesano kupus,sargarepa,celer i jabuka sa maslinovim jabukovim i susamom
htela bih da uvedem neko povrce osim toga

taj gulas sa dzigericom izgleda fantazija
dzordzi to je pravljen kikiriki buter?
moj mladi sin ga obozava,al je bezobrazno skup.
kupili smo malo jeftiniji u zdravoj hrani i bacili,nbije ni za onu svar.
ne znam taj pravljeni kod kuce lici li bar malo na onaj tedi?

e da trebaju mi ideje za salate koje bih mogla da jdem svakoga dana,prolazi vreme paradajza,paprike i luka

danas sam jela mesano kupus,sargarepa,celer i jabuka sa maslinovim jabukovim i susamom
htela bih da uvedem neko povrce osim toga

svez spanac, kao salata..
imas belu rotkvu, sa prazilukom i sargarepom narendane na one tanje tracice - :super:
keleraba..

pa ok je tedi a u zdravoj hrani je onako malo masniji jaci hrapaviji..ovaj domaci je vise takav prirodniji..kilogram kikirikija je oko 500din a puter 2-3x skuplji..samo ubaci u blender a i ima raznih fora da bude ukusniji..dodati so ulje i kasicicu meda..mada ja nista ne ubacujem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back