Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ti onda afro sipaj mleko u kese i tako ga zamrzni..zauzimace ti manje mesta..na vidikovackoj pijaci imas seljake koji donose i tek pomuzeno mleko, a imaju i surutku u bocama..

...dobro lepo si me posavetovala, sad bi ja trebala da te pitam cime da zatvorim te kese da se mleko ne prospe...i tako dalje i tkao blize....
...da mogu da ga kupjem dnevno negde gde ne moram da idem prevozom i to x2 u oba smera..kupovala bih, ovako to nije izvodljivo...

sumadijski-posan-pasulj-d17069baf84a527ca73e8adbfd169186_view_l.jpg

xella ne vidm te, ne vidim te, ne vidim te:ljutko:

Evo ja cu da ti ukratko prepricam i naslikam da vidis bolje :mrgreen:

...dobro lepo si me posavetovala, sad bi ja trebala da te pitam cime da zatvorim te kese da se mleko ne prospe...i tako dalje i tkao blize....
...da mogu da ga kupjem dnevno negde gde ne moram da idem prevozom i to x2 u oba smera..kupovala bih, ovako to nije izvodljivo...

Veži u čvor i neće ti se prosuti! Meni se čini da tebe ipak mrzi da se bakćeš :lol:

vezes ih na vrhu afro..ako nemas aparat za zavarivanje kesa..a i ne treba ti..

Onda nemoj kukati da je skupo, nego kaži da te mrzi.

Šta ima veze što ideš prevozom, prevoz ne plaćaš jer si nezaposlena.

Veži u čvor i neće ti se prosuti! Meni se čini da tebe ipak mrzi da se bakćeš :lol:

...ma ne mrzi me nego treba to doneti sa vidikovacke pijace do mene..rekoh vec 2 prevoza u oba smera....da idem svakodnevno
ne mogu, niti mogo da dovucem tu kolicinu i stavim u zamrzivac jer jednostavno nemam mesta u one 3 fijoke za tu kolicinu
mleka...sva sreca pa u tim fijokama ima i drugih namirnica:)

Onda nemoj kukati da je skupo, nego kaži da te mrzi.

Šta ima veze što ideš prevozom, prevoz ne plaćaš jer si nezaposlena.

....eto vidis kako ne znas Domacice, prevoz placaju svi pa i ne zaposleni, jedino su stari ljudi preko nekih godina
oslobodjeni placanja prevoza, ja u te jos ne spadam srecom....
...rekoh vec ne mrzi me i napisah jos po nesto vezano za to...
...ali dobro najlakse je nekog okarakterisati na ovaj ili onaj nacin....
...ne verujem....znaci zaboravite...sve ste u pravu, sve najbolje znate, sve je drugom lakse nego vama, samo nece...
...ok???

....eto vidis kako ne znas Domacice, prevoz placaju svi pa i ne zaposleni, jedino su stari ljudi preko nekih godina
oslobodjeni placanja prevoza, ja u te jos ne spadam srecom....
...rekoh vec ne mrzi me i napisah jos po nesto vezano za to...
...ali dobro najlakse je nekog okarakterisati na ovaj ili onaj nacin....
...ne verujem....znaci zaboravite...sve ste u pravu, sve najbolje znate, sve je drugom lakse nego vama, samo nece...
...ok???

Pa ako plaćaš kao nezaposlena prevoz, onda ti je svejedno da li menjaš 3 ili 33 prevoza, ako kupuješ mesečnu.
Moja mama za tegljenje sa pijace ponekad koristi ona kolica, ako proceni da će se natovariti.
Nemoj se brecati i duriti na nas, za svaki predlog si našla 5 zamerki jer si odlučila da ti je nemoguće da piješ pravo mleko od krave na Balim Vodama. A meni sad dođe da te povežem sa jednom babom iz Rušnja koja je nama kući donosila domaći sir jednom nedeljno, mislim da ima i mleka.

A izvini ovo za prevoz, mislila sam da imaš besplatnu markicu. Nešto sam pobrkala. Ako plaćaš prevoz, onda je glupo da ideš po mleko autobusom.

Izvini, ali zaista sam mislila da te mrzi. :)

...nista mene ne mrzi, i nista mi nije tesko ako cu ustedeti koji dinar....da se razumemo naravno da necu ici zbog 1, 2, 3 dinara, ali zbog 10-20 vec hocu narocito ako je to nesto
sto se kupuje u vecim kolicinama i oseti se usteda...
...mozda su nekad ne zaposleni imali besplatan prevoz, a da ja za to nisam znala...od kad sam ja ne zaposlena postoje samo dve vrste markica ili karata za prevoz kako god
da ih nazovemo, za zaposlene i ne zaposlene, studente i djake, i penzionere....
...u zavisnosti od toga u koju grupu spadas je i cena karte na mesecnom nivou..ali besplatnih nema...

Pa ako plaćaš kao nezaposlena prevoz, onda ti je svejedno da li menjaš 3 ili 33 prevoza, ako kupuješ mesečnu.
Moja mama za tegljenje sa pijace ponekad koristi ona kolica, ako proceni da će se natovariti.
Nemoj se brecati i duriti na nas, za svaki predlog si našla 5 zamerki jer si odlučila da ti je nemoguće da piješ pravo mleko od krave na Balim Vodama. A meni sad dođe da te povežem sa jednom babom iz Rušnja koja je nama kući donosila domaći sir jednom nedeljno, mislim da ima i mleka.

..Pussy, ne brecam se ja na nikog, nego kad god se radi o tako nekim stvarima svi se nadjete kao neki savetnici i kao svi sve znate...ok, ajde ako ti je lakse i dalje misli da
me mrzi....mesecnu kartu do nedavno nisam ni imala, tek sam skoro izvadila onu pesonalizovanu bus plus..koja je za mene 1100 dinara, i ne znam hocu li je dopuniti jer
mi je i to puno....
..zamerki imam mali milion na svasta nesto, ako i svako od nas, ako gleda iz svog ugla....
...i lepo rekoh ajde da zavrsimo pricu o mleku i tome sta je kome lakse ili teze...jednostavno nemamo svi iste mogucnosti, isto gldanje na zivot, troskove, kako god...
...a nemam ni zivaca ni volje da se smaram i nadgovaram sa vama oko toga...kad budem mogla kupicu kad ne budem necu i eto mirna bosna svi sretni....

...hvala svima na savetima i dobroj volji, ja sam malo na tri coska ili mozda i na cetiri pa tako....

Ne bih nisakim da se svadjam.. ali afro zene su u pravu. BACas pare na mleko u tetrapaku svaki dan... ako ga kupijes ko sto pises da pijete. to jeste bacqnje para. kad za manje novaca mozes da dobije mnogo kvalitetnije mleko... (koliko ga samo razrede u mlekarama) kad bi i pola kao oni razredila ustedela bi samo tako.
Uostalom, pusac si... ako zduvanis kutiju dnevno to ti je 6ooo din mesecno. mnogo.
+90din za mleko svaki dan, skoro 3ooo.
Gde je hleb, povrce, voce, meso, troskovi, kafa, ... Itd...

Svi dobronamerno hoce da ti pomognu, pihvati. ne ljuti se. ;)

Kad na necemu ustedis sebi s druge strane mozes nesto drugo priuatiti...

...pa jeste sve je to fino kad zivis u manjem mestu....gde ja da nadjem mlekaricu koja ce mi donositi mleko na vrata...nema toga ovde....a rado bih ga kupila....
...razumem se i ja u mlecne jedinice, jer moji piticu sa sela i rodbina se bavi proizodnjom mleka u vecim kolicinama...mada je dovoljno samo jednom to
mleko skuvati pa ti odmah bude jasno kolika mu je masnoca, kad vidis kajmak koji se stvori cim se mleko ohladi....

ima toga i po vecim gradovima...samo se treba raspitati..ili porazgovarati sa dovoljnim brojem komsija koji su zainteresovani --pa pronaci farmera koji ce naci matematiku po kojoj mu se isplati da donese svako jutro recimo 100 lit.mleka..

..Pussy, ne brecam se ja na nikog, nego kad god se radi o tako nekim stvarima svi se nadjete kao neki savetnici i kao svi sve znate...ok, ajde ako ti je lakse i dalje misli da
me mrzi....mesecnu kartu do nedavno nisam ni imala, tek sam skoro izvadila onu pesonalizovanu bus plus..koja je za mene 1100 dinara, i ne znam hocu li je dopuniti jer
mi je i to puno....
..zamerki imam mali milion na svasta nesto, ako i svako od nas, ako gleda iz svog ugla....
...i lepo rekoh ajde da zavrsimo pricu o mleku i tome sta je kome lakse ili teze...jednostavno nemamo svi iste mogucnosti, isto gldanje na zivot, troskove, kako god...
...a nemam ni zivaca ni volje da se smaram i nadgovaram sa vama oko toga...kad budem mogla kupicu kad ne budem necu i eto mirna bosna svi sretni....

...hvala svima na savetima i dobroj volji, ja sam malo na tri coska ili mozda i na cetiri pa tako....

ne bih da pametujem...ali mnogi seljaci bi te castili samo tako da im u svom soliteru organizujes prodaju svih proizvoda,mleka,sira,kajmaka,mesa,jaja,prsute,kobasice...razmisli malo..jos mozes da napravis biznis--ti seljaku rasprodas po soliterima sve--a za tebe je besplatno..

ne bih da pametujem...ali mnogi seljaci bi te castili samo tako da im u svom soliteru organizujes prodaju svih proizvoda,mleka,sira,kajmaka,mesa,jaja,prsute,kobasice...razmisli malo..jos mozes da napravis biznis--ti seljaku rasprodas po soliterima sve--a za tebe je besplatno..

...u zgradi od 39 stanova, ima 60% penzionera, 30% podstanara, i 10% praznih stanova...tesko da bi se tu ko ovajdio...

...u blizini nema solitera...takvo je naselje....hvala Pajo, ne bih vise o tome, ako nesto uradim eto javicu....

Aljkave domaćice, to mora da bude apoteka gde se pravi mleko, sterilno sve, a prodaju i travu u mleku hahaha...Kuću kad vidiš domaćinu od kapije znaš da li je uredan ili nije .Meni je dešavalo da se uzdržavam da ne pljunem na licu mesta na pijaci sir kad mi daju da probam, daleko im lepa kuća i smrdljiv i prekiseo sir.

sedim uz prozor i gledam jesenje vece, corbica se kuva, sve se pusi.

a meni nekako idila, napolju hladno, mracno, duva. a ja sanjam jednu visoku plavusu sa plavim okicama. pa mi dodje da napravim pofezne. e taj miris

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back