Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kad se crni i beli luk sitno isecka..pa se posoli i zalije uljem i sircetom---zadrazva sva nutriciona svojstva ali ne siri neprijatne mirise...sa tim "lekom" protiv virusa i bakterrija sam navikao ukucane u sezoni gripa...i hvala bogu---uspesno je..za sada..

kad se crni i beli luk sitno isecka..pa se posoli i zalije uljem i sircetom---zadrazva sva nutriciona svojstva ali ne siri neprijatne mirise...sa tim "lekom" protiv virusa i bakterrija sam navikao ukucane u sezoni gripa...i hvala bogu---uspesno je..za sada..

Htedo ja sinoc da napisem ... pa reko ... ko zna :think:
Letos kupim jedan busen persuna i kako nisam znala sta cu sa njim ,
iseckam gomilu domaceg belog luka , taj persun , zalijem maslinovim uljem , limunom i jabukovim sircetom .
Stajalo je to par dana u frizideru dobro zaklopljeno , jela svaki dan i zaista se nije osecalo , niko me nije provalio ... cak ni preko koze .
Nista mi nije bilo jasno :eek:

iseckam gomilu domaceg belog luka , taj persun , zalijem maslinovim uljem , limunom i jabukovim sircetom .
Stajalo je to par dana u frizideru dobro zaklopljeno , jela svaki dan i zaista se nije osecalo , niko me nije provalio ... cak ni preko koze .

ma sve je jasno...samo treba eksperimentisati i uciti od iskusnijih...sirce ubija neprijatan iris luka/kome je neprijatan/al mora luk biti iseckan...beli luk pored propolisa je najaci prirodni antibijotik...crni i beli luk su prirodni borci u ostalom protiv artritisa...a i mnogih drugih bolesti..a ko im ne podnosi miris--samo iseckati i posoliti--pa ulje i kiselina...

ja tako pravim marinadu za przenu ribu

od dosta persuna moze pesto sos.

sataras ljuti, pirinac, belo pilece na teflonu, krastavac sa belim lukom

i naravno kafa
Ja sataras jedem samo ljut,odkad znam za sebe :) Kad sam imala 2 godine,mama napravila sataras,naravno ljuti,a ja oko nje,pa oko stola,pruzala rucice,trazila,mama nije smelka da mi da... Moja baba bila tu,pa rekla:Pa,daj joj malo,neka proba,nece joj nista biti,kad proba odustace.. Ja probala,naravno da mi se svidelo,ja jela i dalje,suze sve frcale od ljutine ali jok,nije bilo odustajanja dok nismo potamanile sve u tavi :) I dan,danas sataras samo ljut....

• Podržavam
Reactions: 27E
...a sta smeta ako se oseti malo griz, on je vec dovoljno veliki da moze da zvace, mada se griz ni ne zvace, ali ajde...nije
dobro da mu pasiras sve sto jede....posle ces imati velike muke da jede lepo...

Bilo koji kupovni griz je fine teksture, tako da kada je skuvan, kao da nije griz. Mi uzimamo griz sa mlina, i moja dece ne vole taj kupovni, fini, nego ovaj zrnast.

Dr Oetker ima ovo
of83rd.jpg

Možda može da posluži.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back