Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да не спамујем, данас жена отишла по децове код својих у Жабаљ, ја сам цело јутро јео нарендане дуње с медом и ломљеним орасима, а за ручак киселог коопооса рибанца(купљеног, Ћулум,мој још није укисељен)и пресног ољуштеног Цунцукрета.
Јес да једемо пресно, али недељом иде бачки ручак обичан...који ме мрзило да спремам сам за себе.

Ти слатка моја под а-темпо да купиш бурмутицу и демолираш чуло мириса.

mislis ako ga raznesem to ce me spasiti?
sta je burmutica?
meni rogac ima otuzno slatkast miris..
kupila sam ga pre par meseci jer se ivde na forumu pisalo o nekom kolacu sa rogacem..
ja imam jako bujunu mastu i taj kolac je u mojoj glavi bio rajski..
kesicu sa mlevenim rogacem sam drzala u visecem delu kuhinje iznad sudopere..
naravno da sam morala da je otvorim da vidim kakav to ukus ima..
i kad god bih prisla da operem sudove, zapahnuo bi me miris od kojeg mi je bila muka..
pre je zavrsila kesa u kanti, nego sto mi je trebalo vremena da je ga kupim..:(

mislis ako ga raznesem to ce me spasiti?
sta je burmutica?
meni rogac ima otuzno slatkast miris..
kupila sam ga pre par meseci jer se ivde na forumu pisalo o nekom kolacu sa rogacem..
ja imam jako bujunu mastu i taj kolac je u mojoj glavi bio rajski..
kesicu sa mlevenim rogacem sam drzala u visecem delu kuhinje iznad sudopere..
naravno da sam morala da je otvorim da vidim kakav to ukus ima..
i kad god bih prisla da operem sudove, zapahnuo bi me miris od kojeg mi je bila muka..
pre je zavrsila kesa u kanti, nego sto mi je trebalo vremena da je ga kupim..:(
Мала метална кутијица у којој је држан ситносецкани дуван који се ушмркавао као данас кокаин.
Популаран код енглеских лордова од 17. века, доцније се проширио код ситуираних по Европи и Америци, па надаље.

Мала метална кутијица у којој је држан ситносецкани дуван који се ушмркавао као данас кокаин.
Популаран код енглеских лордова од 17. века, доцније се проширио код ситуираних по Европи и Америци, па надаље.

dobro znam za tu burmuticu, al sta da radim sa njom kad niti sam pusac niti mi prija miris duvana..

ne napisah šta sam kuvala
supu od sitniša od pileta i standardnog povrća

pržila svinjsku džigu+ćušpajz od krompira sa belim lukom za danas
za sutra pileće belo+tikvice, luk, paprika i neki mali kruškasti paradajz, pa sve skrčkano u rerni dok se nije skoro raspalo:rumenko:

naopaki kolač s višnjama, al pošto kod mene ništa ne može jednostavno:lol: sipala sam u kalup za mafine koji sam pronašla gore skorz u radnom delu pa crkla dok nisam isprobala
i umesto da napravim pola mere za pleh, ja napravila celu pa morala peći 2 ture
i sad ne znam ko će to da pojede
em nisam mogla naći za mikser one viljuške, pa sam mutila onim za testo, em sam zaboravila kupiit prašak za pecivo, pa stavila samo pola što sam izrovarila negde
što vam govori koliko često ja pravim kolače:lol:

dobro je i ispalo nešto :)

Ми и данас, само на 2. месту
Ћорба С погледом

c.jpg

d.jpg

...ja kupila mnogo lepe sampinjone misleci to prvo da pravim umesto snicli, jer mi se mama nesto mrstila na tu pricu o sniclama (al joj se bas dopalo)
pa kad sam videla spanac bas lep ociscen uzeh i njega...:)...sampinjone cu u utorak da pravim kad dodjem s' posla....ovo cemo imati i za ponedeljak..

...Majce ti lepo ponesi koleginici malo, i sebi naravno naposao...pa umesto da kupujes neki dorucak eto ti kolaca:lol:

eh sad odakle da pocnem?
prvo danas za rucak bilo... jagnjece meso, sitne glavice crnog luka, sitne sargarepice i krompirici sve zajedno u duboki pleh, pred kraj pecenja posuti susamom i drobljenim kikirikijem. nemam pojma kako se zove to jelo, ali znam da ga moji obozavaju! prilozi domaci sir i salata od padajsa :)
drugo... ja sam iz jedne varosice podno Zlatibora (zato nemam pojma o rezancima :) a moj muz je bacvanin pa mu je omiljeno jelo nasuvo s'krompirom uz salatu od dimljenog svinjskog vrata :hahaha: kad sam prvi put cula da cemo jesti nasuvo - mislila sam da je to nacin jedenja a ne jelo :rumenko:
sad zivimo u jednoj banatskoj varosici... moja cerka jela kod drugarice nasuvo s'orasima (pravila drugaricina baka) i trazi da joj pravim ...napravila ja, cak mesila rezance, ali nije tako... oni su bili leeepsi
meni su bili ukusni (sto i nije tesko- meni je sve njam) ali dakle .... ti banatski rezanci, mora da ima neki "trik"

Poslednja izmena:
Hvala :heart:

I zaboravila sam juče da spomenem da sam pravila kolač za goste. Evo kako to izgleda:

:bye:

:super: kifle su vrh!
kolac necu ni da komenratisem!
izlazis li ti zeno iz kuhinje :lol:

danas sarmu :cool:
krcka se u letnjoj kuhinji..mirise na kilometar..
mislim, mirise da mami, al ne bih volela da sedim posle u kuci u kojoj tri dana ne mogu da provertim..
i corbica od kelerabe i secerca..

:super: kifle su vrh!
kolac necu ni da komenratisem!
izlazis li ti zeno iz kuhinje :lol:

danas sarmu :cool:
krcka se u letnjoj kuhinji..mirise na kilometar..
mislim, mirise da mami, al ne bih volela da sedim posle u kuci u kojoj tri dana ne mogu da provertim..
i corbica od kelerabe i secerca..

nikad nisam shvatio svrhu ljetne kuhinje
i kakvo provjetravanje, upalish napu i nema mirisa

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back