Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mesanasalata2.jpg

gotov je
njam njam....
Svaka čast E! Super izgleda :ok:
Posto sam ja na ignor, zloupotrebicu tvoj post da kazem isto. :lol:

Koliko ja znam, nije toliko bitno da li provri, ili ne, nego je bitno da se DOBRO ohladi. Kada bih imala recept pred sbom, umela bih da objasnim kako napraviti za dan, a ne danima, ali ovako ne znam, nije mi jasno.

http://www.coolinarika.com/recept/milenium-torta-/
Ne znam sto nece da napravi link. Ovo je recept i pise u koraku tri da baci jedan kljuc, ja to tumacim cim provri da sklonim sa sporeta.
I pise da se dobro ohladi al ne pise da stoji 8 h u frizideru jer za 5 filova ne znam kako bih to izvela jer se slazu jedan na drugi.
Hvala na pomoci, ako me utesite mozda se odvazim jos koji put da je pravim :), posto je torta sama cokolada :).

Koliko sam ja shvatila iz komentara ispod recept, torta treba u frižider. Evo i kako:

Kada napraviš podlogu i prvi fil staviš tortu u frižider. Tek kada se torta stegne, praviš drugi fil, kada se on stegne praviš treći i kada se taj poslednji fil stegne radiš preliv.

Čini mi se da ne postoji ni je dan drugi način, jer je fil od same čokolade i slatke pavlake...

To je ok, ALI , kad napravis koru sto je relativno jednostavno i brzo se stegne, da bi uopste umutila drugi fil ispada da treba da cekas satima da se dobro ohladi. Pa kad ga umutis i premazes i stavis da se hladi smuljas sledeci fil koji se onda opet hladi satima i tako 5X?!

И није нека торта. Мислим да сам пробао, ал за прављење - се одмах види да је ту превише јебаде и да ће увек да изгледа као да цури, једна дроњава торта...лол...
ДАнас идемо на дечји рођош :харт:

Па сипај у судоперу и једно и друго и види шта ће Доместос пре да разгради, с тим да имаш у виду да људ. орг. не трпи одмашћиваће тог типа лоп.. Само хитне интервенције.

ma da,posle treba i to da ribam

nego htedoh da pitam kistinu i za dobro jutro margarin,moja ga deca obozavaju,vise nego puter
znam da svi margarini imaju transmasne kiseline
al ovaj stalno reklamiraju da nema i da ima omega 3 u sebi

Е, најбоље да се сви прешалтују на .... пошто су најјефтинија, а после може и кора са дрвећа, целулоза, мада ни то није баш за сваког.
Баш пре неки дан је био текст о томе да само потпуно здрав организам може да вари тзв. здраве хлебове јер су препуни целлозе и којекаквих влакана који су смрт за органе за варење. Само бели лебац је потпуно здрав. И свеж да буде, а не онај од пре 7 дана хаха..

Za przenje u dubokoj masnoci (sto svakako nije zdravo) mast ili palmino ulje, za ostalo obicno ulje, maslinovo i tako to.
Za decu uvek puter, za odrasle mogu soft margarini, u malim kolicinama.
Маст је само за салчиће, чварке и сл..што се мене тиче само кукурузно, уље од коштица гројза и маслиново, омега сунцокрет и ћаоздрао,.
Тако је! У дубоку масноћу свињске масти са кромпиром, убите с еома. С тим да ја мислим да ниједан марг. није за људе лол..

Poslednja izmena:
Е, најбоље да се сви прешалтују на .... пошто су најјефтинија, а после може и кора са дрвећа, целулоза, мада ни то није баш за сваког.
Баш пре неки дан је био текст о томе да само потпуно здрав организам може да вари тзв. здраве хлебове јер су препуни целлозе и којекаквих влакана који су смрт за органе за варење. Само бели лебац је потпуно здрав. И свеж да буде, а не онај од пре 7 дана хаха..
ne slazem se
nije zdrav zato sto jede beli lebac,pa kad dobije zdravu hranu,onda ne zna sta ce sa njom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back