Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema knjižice u fijoci na koju sam sumnjala, nemam pojma gde je, ne mogu da je tražim

ma, opusteno
probacu prilagodit ovaj recept sto mi keva dala
babin je i super bude kad se...pjeske pravi

inace, ebale ih kiflice pa to dva dana traje procedura
kao naraste ti tijesto pa ga stavis da prenoci u fizideru
ma, vazi
ja smotala i to sam ih bas onako...smotano smotala
za mene su smokvini bauntiji remek djelo u pogledu prezentacije...
al se nadam da ce bit bar jestive...:lol:

nisam pitana,al evo recept moje nane.savrsen je
40 g svezeg kvasca se izmrvi i pomesa sa kasikom ,dve brasna,pola solje mleka i jednom kasicicom secera i ostavi na toplom da nadodje
pola kg brasna,150g masti ili 180g putera,150 g secera,4 zumanceta,4 kasike mleka,malo soli i uskisao kvasac se zamesese prvo varjacom,onda rukom.ostavoto da kisne
fil:250g mlevenog maka sipati u litar vrelog mleka i 100g suvog grozdja i 4,5 kasika secera.kuvati dosta dugo u loncu na paru.onda preliti u obican lonac i mesati sve vreme da ispari sva tecnost.mora da bude gusto,nikako tecno.prohladiti
testo podeliti na dva dela,razvuci i filovati.ostaviti da jos nadodje,pa onda peci

sto se mene tice,jebada citav dan,al je prava ukusna strudla

- - - - - - - - - -

ma, opusteno
probacu prilagodit ovaj recept sto mi keva dala
babin je i super bude kad se...pjeske pravi

inace, ebale ih kiflice pa to dva dana traje procedura
kao naraste ti tijesto pa ga stavis da prenoci u fizideru
ma, vazi
ja smotala i to sam ih bas onako...smotano smotala
za mene su smokvini bauntiji remek djelo u pogledu prezentacije...
al se nadam da ce bit bar jestive...:lol:

ja ti pisem,a ti me zezas:evil:

:zag:
meni tako svaki kolaci

40 g svezeg kvasca se izmrvi i pomesa sa kasikom ,dve brasna,pola solje mleka i jednom kasicicom secera i ostavi na toplom da nadodje
pola kg brasna,150g masti ili 180g putera,150 g secera,4 zumanceta,4 kasike mleka,malo soli i uskisao kvasac se zamesese prvo varjacom,onda rukom.ostavoto da kisne
fil:250g mlevenog maka sipati u litar vrelog mleka i 100g suvog grozdja i 4,5 kasika secera.kuvati dosta dugo u loncu na paru.onda preliti u obican lonac i mesati sve vreme da ispari sva tecnost.mora da bude gusto,nikako tecno.prohladiti
testo podeliti na dva dela,razvuci i filovati.ostaviti da jos nadodje,pa onda peci

- - - - - - - - - -

meni tako svaki kolaci

....:rotf::rotf:

e, ovo je slicno onom sto ja imam, a i digitalno je
mogu citat s ipada :rumenko:
fala smoki :P

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

meni tako svaki kolaci

ne zezam te
da ih vidis nasta liche
odma bi ti bilo lakse :P

ja corbu od paradajza pravim jako jednostavno.stavim da provri sa lukom malo vode,mozda dve case,pustim da polako vri i ubacim parce korena celera,ili lisce,pred kraj dodam litru tomatina,moji nece domaci paradajz,jadna svekrva poklanjala drugima paradajz,moji ga nisu hteli,na kraju zakuvam rezance i ubacim svakome po jedno jaje,ja svoje vadim ranije,da zumance bude mekano,a njima da se dobro skuva

Ja ću da crknem više od spremanja, danas svima omiljeno - pomfrit i domaća supa s knedlicama.. Mislim, ne znam oliko je domaća ako sam dodala vegetu samo, ništa od povrća, nisam se setila, ali knedlice sam ja pravila. :)

- - - - - - - - - -

Samo da ispravim: nije mi teško što spremam nego što jedem. :rumenka:

ja corbu od paradajza pravim jako jednostavno.stavim da provri sa lukom malo vode,mozda dve case,pustim da polako vri i ubacim parce korena celera,ili lisce,pred kraj dodam litru tomatina,moji nece domaci paradajz,jadna svekrva poklanjala drugima paradajz,moji ga nisu hteli,na kraju zakuvam rezance i ubacim svakome po jedno jaje,ja svoje vadim ranije,da zumance bude mekano,a njima da se dobro skuva
paradajz vino zupa u flasi jedino bez mane

Vino župa pravi sve živo i vermut i votku i sokove (u kojima nema voće ni u tragovima), a ne znam kakav im je taj od paradajza. Mi (mama i ja) nismo kuvale ove godine pa ću morati da kupujem, tako da mi je važna informacija koji su dobri.

Nego jel zna neko kako se prave oni kineski rezanci? Kupovala sam ja to ranije, pa mi se nije nešto svidelo. Ali otvorena kineska brza hrana sa prodavnicom na mojoj trasi za posao i nije mi djavo dao mira, pa sam juče ušla i opet kupila te rezance. Tanke, pirinčane. Bilo je i širokih, ali neko veliko pakovanje, 360 dinara, bilo mi mnogo. Na kesi pise, skuvati 2-3 minuta u ključaloj vodi. I tako sam ja skuvala i bili su grozni, bezukusni, a moji ukućani su rekli da izgledaju kao silikonski.
E sad, da li oni njih još malo proprže na nekoj masnoći i sa nečim ili šta im rade.
Imali smo mi i fin sos od mesa i povrća, nismo jeli same rezance, ali ipak....

Vino župa pravi sve živo i vermut i votku i sokove (u kojima nema voće ni u tragovima), a ne znam kakav im je taj od paradajza. Mi (mama i ja) nismo kuvale ove godine pa ću morati da kupujem, tako da mi je važna informacija koji su dobri.

Nego jel zna neko kako se prave oni kineski rezanci? Kupovala sam ja to ranije, pa mi se nije nešto svidelo. Ali otvorena kineska brza hrana sa prodavnicom na mojoj trasi za posao i nije mi djavo dao mira, pa sam juče ušla i opet kupila te rezance. Tanke, pirinčane. Bilo je i širokih, ali neko veliko pakovanje, 360 dinara, bilo mi mnogo. Na kesi pise, skuvati 2-3 minuta u ključaloj vodi. I tako sam ja skuvala i bili su grozni, bezukusni, a moji ukućani su rekli da izgledaju kao silikonski.
E sad, da li oni njih još malo proprže na nekoj masnoći i sa nečim ili šta im rade.
Imali smo mi i fin sos od mesa i povrća, nismo jeli same rezance, ali ipak....

Kineski rezanci se ne kuvaju nego ih poliješ ključalom vodom da omekšaju. Tako su bar meni rekli, ja uradila i bili su njami.

Najbolje je ako imaš veliku cediljku koju staviš na praznu šerpu pa u cediljku sipaš kineske nudle, preko njih vrelu vodu i pustiš da para iz lonca ispod omekša nudle.

Aha, probaću to s cediljkom. Ja sam rekla šta piše na kesi. Možda su ovi tanki bezvezni po prirodi. Svratiću ja danas opet, imaju one sosove od ostriga i razne druge, pa ću da pitam onu devojku što radi, juče je bila baš ljubazna. Ali ne verujem da će baš da mi odaju kulinarske tajne (uh, jake tajne), pogotovo što prodaju i gotovu hranu. Meni je to sve njihovo lepo, ali nije mi baš jeftino, po 300-400 dinara jelo.

Aha, probaću to s cediljkom. Ja sam rekla šta piše na kesi. Možda su ovi tanki bezvezni po prirodi. Svratiću ja danas opet, imaju one sosove od ostriga i razne druge, pa ću da pitam onu devojku što radi, juče je bila baš ljubazna. Ali ne verujem da će baš da mi odaju kulinarske tajne (uh, jake tajne), pogotovo što prodaju i gotovu hranu. Meni je to sve njihovo lepo, ali nije mi baš jeftino, po 300-400 dinara jelo.

Evo na kulinarstvu kažu da ih treba preliti hladnom vodom i ostaviti da odstoje.http://forum.krstarica.com/showthre...a-recepti!?p=19959998&viewfull=1#post19959998

- - - - - - - - - -

Sad ću pitam koleZinicu koja je živela u Kini nekoliko godina pa ti javljam.

Izvadila pilece belo i sad se razmisljam sta napraviti s njim?
Da je zdravo, da moze i medo i ja?
A da nije przenje, pohovanje i sve varijante koje ja volim ali ne smem :(

Iseci na šnicle, svaku namaži mešavinom maslinovog ulja i senfa, poređaj šnicle vatrostalnu činiju pa ih krčkaj. Ili iseci na kockice, umešaj sa maslinovim uljem i začinima (bosiljak, biber, origano ili šta već imaš), proprži na teflonu i kad je pred kraj dodaj skuvanu Frikom zlatnu mešavinu. Možeš i malo soja sosa ako smeš da jedeš soju.

Da. Eno u postu stoji da ih treba pustiti da odstoje 2-3 sata u hladnoj vodi. Meni je taj sistem čudan, ali ko bi ga znao...

Evo koleginica mi kaže da ih i ona samo prelije vrelom vodom da omekšaju.

sad sam ja pričala s mojim koleginicama, pa koja je šta videla, kako Džejmi Oliver, kako ovaj, kako onaj. Kažu, proprže oni njih u malo zagrejanom soja sosu...
Jer ovako samo preliveni ili kuvani u toj vodi su bezukusni i to ni sos nije mogao da popravi. Možga su oni široki bolji.
Hvala, Pile, u svakom slučaju. Zanimljiva je ova tema Kineska kuhinja, pa ću i nju malo da razmotrim.

Treba mi pomoć od Beograđana ili onih koji su u toku...
Sin sa društvom dolazi na sajam knjiga, ima li neki kineski restoran brze hrane u blizini da valja i da su pristojne cene za količinu koju daju...ili...neki kineski restoran sa dostavom koji bi hranu dostavio tamo negde ?

Treba mi pomoć od Beograđana ili onih koji su u toku...
Sin sa društvom dolazi na sajam knjiga, ima li neki kineski restoran brze hrane u blizini da valja i da su pristojne cene za količinu koju daju...ili...neki kineski restoran sa dostavom koji bi hranu dostavio tamo negde ?

Bio je na senjaku
kad ides onom ulicom kud se penje 44 pored ambasade
nisam sigurna dal je gana, nigerija....
al tu negdje na sredini ulice odlican kineski restoran
mozda jedan od najboljih u gradu
i cijene su bile pristojne
al bolje da ti neko ovo potvrdi, nisam dugo tamo bila

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back