Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nema tu nikakve nauke.stavis bundevu i povrce koje hoces ii imas,ja stavim obicno luk i sargarepu,mada moze bilo sta da se skuva u ne previse vode.izmikksas i zacinis sa pavlakom za kuvanje ili kiselom pavlakom..ja stavljam uvek cili,a moze i parmezan,krutoni...

danas propustiim svoj epi rucak,pileca supa,sanac,pile peceno,jaja i pirinac i odem kod mame na njen upopasten rucak.pravila je sarana divljaka na pirincu,al je stavila puno belog luka i zalila vinom i nije dovoljno zamastila.tako da smo umesto lepog vojvodjansog jela,jeli neki fol mediteranski pokusaj sarana

....probaj da prepolovis mere, i ne bi trebalo da bude problema...a mislim da je Bi pravila svasta nesto u pekarici, ona ce sigurno znati sta i kako...

...Bi nikad nista ne mrzi, bar koliko ja znam...samo da vidi i da ima vremena :)

Jao, Afro, al si me nahvalila. Sad sam se postidela :rumenko:
Osim raznih vrsta hlebova, u pekari sam par puta pravila i testo za picu, ali je to što može da stane u pekaru, mala količina za naše potrebe, pa češće umesim ručno. Moja pekara nije za više od 500 g brašna. Jednom sam stavila više, pa kad je to počelo da raste, pa podiglo onaj poklopac i da se preliva na sve strane.... brže-bolje sam izvadila. Mesila mi je i neke kiflice i štapiće od testa, ali ja to sve slabo pravim. Štrudlu nisam pravila u pekari, a i uopšte u životu sam je pravila jedno 2 puta, ali imam odličan recept od svekrve. Naravno, nije specijalizovan za pekaru, ali što ne bi moglo.
Sad ću da potražim knjižicu sa receptima da vidim šta tamo ima, ali čisto sumnjam da ću je naći, jer mi je kuhinja i dalje u vanrednom stanju.

Jao, Afro, al si me nahvalila. Sad sam se postidela :rumenko:
Osim raznih vrsta hlebova, u pekari sam par puta pravila i testo za picu, ali je to što može da stane u pekaru, mala količina za naše potrebe, pa češće umesim ručno. Moja pekara nije za više od 500 g brašna. Jednom sam stavila više, pa kad je to počelo da raste, pa podiglo onaj poklopac i da se preliva na sve strane.... brže-bolje sam izvadila. Mesila mi je i neke kiflice i štapiće od testa, ali ja to sve slabo pravim. Štrudlu nisam pravila u pekari, a i uopšte u životu sam je pravila jedno 2 puta, ali imam odličan recept od svekrve. Naravno, nije specijalizovan za pekaru, ali što ne bi moglo.
Sad ću da potražim knjižicu sa receptima da vidim šta tamo ima, ali čisto sumnjam da ću je naći, jer mi je kuhinja i dalje u vanrednom stanju.

...pa nisam te ja nista hvalila, niti preterivala, rekla sam samo ono sto svi sa teme znaju, da uvek hoces da kazzes ono sto znas, i da uvek napises sta si i kako spremala...a
i znam da imas pekaricu :)

...kad jednom nadjes taj recept za strudli okaci nece da se baci:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back