Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
Bila sam ja ne nekoj cardi na Palicu pre xy godina... bilo nesto tipa Platis 700 din jedes koliko hoces... bilo svega izmedju ostalog i paprikasa sa testom 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Паприкаш је чорба базирана на паприци, туцаној.....а гулаш је базиран на пуноооо црног лука на ком се динста месо.![]()

Ставља се црни лук под обавезно и у овај наш паприкаш.Hvala Sofija. Onda mi volEmo gulaš sa testeninom, ne paprikaš. To nikada i ne kuvamo, sem krompir paprikaša. Ali mi i u to stavljamo crni luk.
Kod nas u Backoj oduvek uz pileci paprikas isli rezanci domaci...
A jeste culi za Velike valjuske?
Mi jedemo i testo sa pasuljem... mama za pasulj uvek kuva odvojeno a za pil.paprikas ponekad... ako zna da ce ostati pa da mesamo sa secerom.![]()

da idu suze na oci koliko je ljut 
ja gulas obozavam, volim i paprikas ali kad je gusci, zato mi onaj vlaski pileci paprikas najvise odgovara

![]()
palic, riblja carda , 2007.
riblja corba sa rezancima! kod nas tako nema
nije me mrzelo da ovo iskopam iz dubina hard diska
Е па, ми га горе тако правимо....paprikas nema bas neke veze sa paprikom iako se tako zove...to je ajde da kazemo neka vrsta guste corbe sa pilecim ili svinjskim ili ribljim mesom, sa
krompirom uglavom...zaprzen ili ne, zavisi po zelji...i moze malo aleve paprike zbog boje i ukusa, ali ne mora....
..za gulas se slazem![]()
Како у последње време немам времена ни за шта, базирам се само на дезертне колачиће. Па сам тако постала специјалиста за плазма торту која је готова за цца. 15 минута.Moj tata je iz tog kraja ... i tako kuva riblji paprikas... jedino takav i znam i volEm...da idu suze na oci koliko je ljut
Sutra mi dolazi kuma na babine... Sama...
Sta da napravim da je pocastim? Slano?
Ps. pisah posle sofije

Е па, ми га горе тако правимо.![]()
Moj tata je iz tog kraja ... i tako kuva riblji paprikas... jedino takav i znam i volEm...da idu suze na oci koliko je ljut
Ps. pisah posle sofije
Moj tata je iz tog kraja ... i tako kuva riblji paprikas... jedino takav i znam i volEm...da idu suze na oci koliko je ljut
Ps. pisah posle sofije

Логично, види се да не знају.Јао како се види да нисте из Бачке.
Па у паприкаш увек иду резанци, домаћи , и широко сечени.
Бар код нас из Бачке.
И ми их у кући баш често месимо...паприкаш и перкет с домаћим резанцима, под обавезно.![]()
![]()
palic, riblja carda , 2007.
riblja corba sa rezancima! kod nas tako nema
nije me mrzelo da ovo iskopam iz dubina hard diska

sva sreca pa je vise nema...

.
dobro reče stronci, prababa ti kidala turske grkljane![]()

)))