Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čestitam ti novi šporet i da puno lepih jela na njemu i u njemu skuvaš i ispečeš i ne zaboraviš da staviš slike. z:)
Zanimljivo da ima 3 plinske i samo jednu ringlu na struju. Inače i ja ću, kad budem kupovala novi šporet (što nadam se, neće morati da bude uskoro, iako je ovaj star 22 godine) kupiti tu turbo rernu.
Hvala, vecina sporeta je ili struja ili plin ili pola /pola, jedva sam nasla ovo sto sam htela . Uglavnom i koristim dve ringle istovremeno, ponekad 3 ali cetiri i ne pamtim kad sam koristila . Ta jedna na struju je za slucaj ako dodje do havarije na gasovodu ( ko zna sta moze da se desi dok sporet traje ) pa da ne ostanem nekoliko dana bez sporeta. Stari jos savrseno radi , ali vidi se da je " ostario" i eto muz me ubedio za turbo rernu a htela sam i 3 plinske ringle ( imao je dve ) ali necu da ga cuvam i gomilam stvari po supi.

Da se zahvalim svima koji su predložili da ubacim pileće nogice u pihtije. Jeste da sam ih ubacila dva sata pre kraja kuvanja i da sam imala samo tri komada, ali, verujte, nikada mi nisu tako dobro uspele. U stvari, za ukus ne znam jer je danas postan dan, ali na izgled su mmmm, baš kako treba da budu, čvrste i mirisne.

meni se mnogo sviđa taj njen šporet baš zato što ima tri plinske....:rida:

ako nije problem,koliko ste ga platitli???:aha:

Kosta 35000 ali smo dobili popust od hiljadu dinara jer je placen gotovinom . Sirina je 60x60 a isti takav bez bez turbo rerne je 34000
Postoji uzi model 60x55, isto turbo rerna i potpuno iste dimenzije rerne ali fioka dole nema staklo-ogledalo kao rerna i taj kosta 30 500 .Ovako mi bilo lepse da je cela prednja strana ista a mozda nekad i zatreba tih 5cm sirine vise ako bas budem kuvala u sirim serpama odjednom.

I preporucujem turbo rernu svima, ja sam je prvo htela a onda izguglala svasta, neki hvale, neki ne ali sam zakljucila da je samo za pecenje odjednom vise tepsija kolaca i rekoh ma ne treba mi. Srecom muz navalio i odusevljena sam rernom - na nizoj temperaturi nego u staroj rerni ( po uputstvu za sve je potrebna temperatura 20/30/40 stepeni niza nego u klasicnoj rerni , zbog ventilatora) sam grilovala meso a u isto vreme i spremila krompirice. I nisam morala da je grejem vise od pola sata da dostigne potrebnu temperaturu, cim se ukljuci rerna i ventilator za minut je vrelo unutra, tako da cu sigurno da ustedim na struji.

A krompirici su bili tako socni, ranije sam probala u staroj rerni da ih ispecem samo uvaljane u ulje ali su bili suvi i vise vremena je trebalo dok budu gotovi.
Ostaje jos da isprobam pecenje 2-3 tepsije kolaca odjednom ali kolace uglavnom pravim samo kad mi dodju deca - muz ne voli a ja ne bih smela slatko a ne mogu da odolim kad napravim...svaki put pojedem vise od svih:zstidljivko:

klacitj sa visnjama :rumenko:

000-1.jpg

011-2.jpg

007-2.jpg

008-2.jpg

....moj sporet je isto 60x60 i mnogo je bolje kad je sporet dovoljno sirok...imala sam priliku da kuvam na tom od 55cm, i jednostavno je usko,
ako na jednoj ringi nesto vri, a na drugoj se przi to sto vri direktno pada u przenje, pa onda sve prsti i cvrci i sve se isprska okolo, ne prakticno skroz...

....ja sam kupila gorenje klasicna, rerna je klasicna, ali jako dobra, radjena po ugledu na stare "furune" tako pise u prospektu....odlicna...jes da sam
ja zelela da bude skroz rosfraj, da se slaze uz frizider al' mi je bilo preskupo jer ih je u tom momentu bilo samo sa ravnom plocom, i kostao je kao
crni djavo...

....svi koji imaju mesta za plinsku bocu ili imaju plin u kuci treba da imaju sporet bar pola pola, moj stari je bio takav, isto gorenje...i radio bez problema
punih 17 godina....ko nema i prinudjen je da koristi iskljucivo struju onda nema izbora....

....predivan ti je sporet Duuso, da te lepo i dugo sluzi:D

Немам ниш' против да покажете одушевљење, ал' баш брате да по три пута цитирате исти пост у коме су слике великог формата, па да ми се учитава страница 3 и по минута, па дајте укључите 2гр.мозга.

Немам ниш' против да покажете одушевљење, ал' баш брате да по три пута цитирате исти пост у коме су слике великог формата, па да ми се учитава страница 3 и по минута, па дајте укључите 2гр.мозга.

Očigledno da ti imaš 2 gr. mozga :super:

....moj sporet je isto 60x60 i mnogo je bolje kad je sporet dovoljno sirok...imala sam priliku da kuvam na tom od 55cm, i jednostavno je usko,
ako na jednoj ringi nesto vri, a na drugoj se przi to sto vri direktno pada u przenje, pa onda sve prsti i cvrci i sve se isprska okolo, ne prakticno skroz...

....ja sam kupila gorenje klasicna, rerna je klasicna, ali jako dobra, radjena po ugledu na stare "furune" tako pise u prospektu....odlicna...jes da sam
ja zelela da bude skroz rosfraj, da se slaze uz frizider al' mi je bilo preskupo jer ih je u tom momentu bilo samo sa ravnom plocom, i kostao je kao
crni djavo...

....svi koji imaju mesta za plinsku bocu ili imaju plin u kuci treba da imaju sporet bar pola pola, moj stari je bio takav, isto gorenje...i radio bez problema
punih 17 godina....ko nema i prinudjen je da koristi iskljucivo struju onda nema izbora....

....predivan ti je sporet Duuso, da te lepo i dugo sluzi:D
Hvala, slazem se za plin, ja imam vec vise od 25 godina zemni gas a cerka u NS ima u iznajmljenom stanu sporet sa 2 plinske ringle a ispod je butan boca, zgodna stvar

Za veceru przena pileca dzigerica sa salatom od sargarepe i renom sa pavlakom
A evo i kolaca ( tu nema mnogo secera :D )

Fotografija0124.jpg

Hvala, slazem se za plin, ja imam vec vise od 25 godina zemni gas a cerka u NS ima u iznajmljenom stanu sporet sa 2 plinske ringle a ispod je butan boca, zgodna stvar

Za veceru przena pileca dzigerica sa salatom od sargarepe i renom sa pavlakom
A evo i kolaca ( tu nema mnogo secera :D )

Pogledajte prilog 267548

...jel ovo solja belanaca, solja brasna, pola solje secera...i suvo grozdje i sta jos ima od suvog voca ili? takav neki recept sam imala davno....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back