Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za muza, njegov omiljeni kolacz:)

DSCN0788.jpg
DSCN0789.jpg

Mali suncokretu, torta je prelepa. I tako je efektna ta mašnica.
Dobrodošlica novoj kuvarici i drugarici interesantnog nika, rozLe cuperak!

Ja sam sinoć umotala sarme od kelja. A punjenje iskombinovano od više recepata za makrobiotičke i vegetarijanske sarme, pa prilagodjeno ponudi u mojoj ostavi i frižideru, pa još pokvarila slaninicom.
Skuvala sam šolju ječma, pola šolje ovsa i nekoliko zrna lebleblija. U drugoj šerpici propržila malo slaninice, dodala dva struka praziluka i malo belog luka, jednu narendanu šargarepu i sitne listove kelja i skinut i iseckan onaj debeli deo sa listova, pa pomešala sa žitaricama.
Listove kelja poparila, pa kad su se prohladili stavljala nadev i umotavala kao svake sarme. Danas kad sam došla s posla zalila supom od kocke i gurnula u rernu da se kuva pod folijom.
Meni se dopalo. Moji, naravno, nisu oduševljeni. Ali mora nekad nešto novo i drugačije da bude.
evo kako su sinoć izgledale složene

a evo kako izgledaju iznutra. I to sad nije žuto samo zato što su moje slike uobičajeno žute, nego ima puno kurkume i karija. A ono crno desno je cvekla i u stvari je crvena.

Meni danas stigao novi sporet z:lol:z:lol:. Ima rernu sa ventilatorom. .
Pa resila da je isprobam .
Poredjala na resetku krmenadle, batak i snicle . A u tepsiju koja je ispod skupljala masnocu ubacila krompirice. Pa ukljucila gril. Kad je meso bilo gotovo jos 5-6 minuta sam ostavila krompirice u rerni ali ukljucila ventilator.
Ne znam sta je ukusnije i socnije bilo.A cas posla gotovo
Fotografija0113.jpg

Nisam stigla ni da slikam pa cu morati da napravim reprizu z:)
A juce kad smo isli da kupujemo ja bila za to da kupimo sporet sa obicnom rernom al muz navalio za ovo - i bio je u pravu. Eto i muza treba ( ponekad ) poslusati z;)

Čestitam ti novi šporet i da puno lepih jela na njemu i u njemu skuvaš i ispečeš i ne zaboraviš da staviš slike. z:)
Zanimljivo da ima 3 plinske i samo jednu ringlu na struju. Inače i ja ću, kad budem kupovala novi šporet (što nadam se, neće morati da bude uskoro, iako je ovaj star 22 godine) kupiti tu turbo rernu.

dimljena piletina u crnom vinu .... domace pilence, moja keva licno dimila, pa mi poslala par paketa da imam u frizu :D
a sad posto je sveki ispekla tonu palacinki koje vise niko ne jede, idem da ih napunim slatkim sirom i zapecem u rerni

Auuu Jandrlino mljac ti i ovog puta po mom ukusu :)

Te palacinke sa slatkim sirom zapecene u rerni su (tako je meni receno) slavonski specijalitet u koji se oni kunu a koji sam ja rado usvojila kao da sam i ja odande. Sto se mora nije tesko :hahaha:

A dimljenu piletinu bih rado kupila, jela sam par puta i to u restoranu a nisam vidjala po mesarama, bar ne ovde po mom kraju. Jel upucen neko gde ima da se kupi, lokacije centar, Novi Beograd i Zemun?

Te palacinke sa slatkim sirom zapecene u rerni su (tako je meni receno) slavonski specijalitet u koji se oni kunu a koji sam ja rado usvojila kao da sam i ja odande. Sto se mora nije tesko :hahaha:

A dimljenu piletinu bih rado kupila, jela sam par puta i to u restoranu a nisam vidjala po mesarama, bar ne ovde po mom kraju. Jel upucen neko gde ima da se kupi, lokacije centar, Novi Beograd i Zemun?
ЛажедU.
Бачки специјалитет, Славонци су сиротани за Бачване.

ne znam dal ima da se kupi, moja mama je licno dimila :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back